Απίστευτη γκάφα με τον μικρό Αμίρ. Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

51

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι ακριβώς συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, όπου το αποτέλεσμα της κλήρωσης επιλογής σημαιοφόρου μαθητή δεν έγινε τελικώς σεβαστό. Δύο ημέρες μετά, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρώντας πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και γι’ αυτό την καταδίκασε. Όμως ο μικρός Αμίρ δεν έπρεπε να είχε λάβει μέρος στην κλήρωση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι έχει συμβεί με την κλήρωση του μικρού Αμίρ;
Τα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αμίρ πηγαίνει στην Ε’ τάξη. Αν ήταν μαθητής της Ε’ τάξης δεν θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στην κλήρωση, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, καθώς στην κλήρωση αυτή συμμετέχουν μόνον οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
Τονίζεται όμως, στο σημείο αυτό, πως ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μας διαβεβαίωσε πως το παιδί είναι μαθητής της ΣΤ’ δημοτικού.

Η Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1 του έτους 2017 καθορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών, υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων και αναφέρει ρητά πως οι διατάξεις της παλαιότερης Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001 παραμένουν σε ισχύ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αλλοδαπών μαθητών στη διαδικασία της επιλογής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Υ.Α. Γ1/219/13-3-2001/ΥΠΕΠΘ ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να μπει στην κλήρωση γιατί: «Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο.»

Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η μητέρα του παιδιού στη Lifo, ο Αμίρ είναι μαθητής στο δημοτικό σχολείο Δάφνης εδώ και 7 μήνες, αφού πρώτα πέρασε ένα ολόκληρο χρόνο στο camp της Λέσβου. [Πηγή]

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,  ο Αμίρ έφτασε την άνοιξη στη χώρα μας. Πιθανότατα εννοεί στη Δάφνη, αφού έχει περάσει ένα χρόνο στο camp στη Λέσβο. [Πηγή]

Έτσι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην κλήρωση γιατί δεν έχει φοιτήσει τα δύο χρόνια που χρειάζονται. Βεβαίως, το μικρό παιδί δεν φταίει σε τίποτε για όλη αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή κάθε είδους ρατσιστική και φυσική επίθεση εναντίον του ή της οικογένειάς του σε μια ευνομούμενη κοινωνία.


Αναφορικά με την αλλαγή στάσης από το σχολείο που τελικά δεν έδωσε τη σημαία στον Αμίρ, έστω και μετά από την παράτυπη συμμετοχή του στην κλήρωση, υπάρχουν δυο αντικρουόμενες εκδοχές: Η μία περιγράφεται στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της ΔΟΕ λέγοντας ότι «Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία.» και η άλλη είναι η συνέντευξη της μητέρας του στη Lifo (20/10/2017 ) στην οποία είχε δηλώσει: «Χαρήκαμε πολύ που κληρώθηκε ο Αμίρ, έγινε κλήρωση χωρίς να το γνωρίζουμε αλλά είναι ωραίο, γιατί κάνει περήφανους όλους τους Αφγανούς. Συμβολικά είναι ο εκπρόσωπος όλων όσοι ζουν εδώ. Και θα πάει και στην εκκλησία να εκκλησιαστεί με τη σημαία, παρόλο που είμαστε μουσουλμάνοι. Φυσικά και θα πάμε στην εκκλησία μαζί του, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

Απάντηση στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται από τα παραπάνω αναμένεται να δώσει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε το Υπουργείο.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • hargikas
  • John Smith

   Η αμήχανη στιγμή που κάποιος δεν διάβασε την ημερομηνία του κειμένου που δίνει.

 • Αγαπητέ τα Προεδρικά Διατάγματα που καταργεί το άρθρο 21 είναι άσχετα με την ΥΑ του 2001.

  • pretender

   Όταν στο ίδιο θέμα αναφέρονται δυο νόμοι αυτό που υπερισχύει είναι το ΠΔ.

   • John Smith

    Εφόσον όμως το ένα καταργεί ή αλλάζει κάτι στο άλλο. Αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι αν έχω μια υπουργική απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται να κλέβω και μετά βγει ένα προεδρικό διάταγμα που λέει ότι απαγορεύεται να σκοτώνω, πλέον μπορώ να κλέβω γιατί το προηγούμενο ακυρώθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν σαφές το τι εννοούσε το ΠΔ -αν ακύρωνε τα προηγούμενα ή απλά τα συμπλήρωνε-, οπότε την ευθύνη την έχουν αυτοί που το συνέταξαν.

 • Γιάννης Χασανάκος

  Εγώ θα ήθελα πραγματικά να ξέρω τι σχέση έχει αυτό το άρθρο με hoax. Δικαίωμα σας να ασχολείστε βεβαίως με όποιο θέμα θέλετε, αλλά αλλάξτε όνομα ή προφίλ σελίδας, γίνεται αρθρογράφοι ή κάτι τέτοιο.

 • Ελλάδα στην τρέλα

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΌΣΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ https://www.youtube.com/watch?v=wNp-zhuwlZI

 • Αφήστε να περάσει λίγη ώρα μήπως είναι κάποιο πρόβλημα του disqus , ξαναδοκιμάστε και ενημερώστε μας

  • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

   ok. θα το δω αύριο.

   • Εντάξει, περιμένουμε να μας ενημερώσετε αύριο.
    Θα διαγράψω σε λίγο τα σχόλια γιατί γέμισαν το άρθρο και χάνονται τα υπόλοιπα σχόλια.

 • Δεν είσαστε μπλοκαρισμένος.
  Κάτι περίεργο συμβαίνει
  https://uploads.disquscdn.com/images/9c38a528f88927657dae9e3256f9d532220714d9a674a2ae0fb673c607f5eca7.jpg

  • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

   O λογαριασμός «xenofon» είναι μπλοκαρισμένος ακόμα. σαν ξαναπαραθέτω print screen (που λήφθηκε προ ολίγου)

   https://uploads.disquscdn.com/images/7e48d370c87006ae39bf589654513b7c4e21366a8c732b02356bef748c9536f7.png

   αν και κοιτώντας τη λίστα των banned χρηστών, το print screen σας δηλαδή, και από όσο μπορώ να δω τα mail (εννοώ την αρχή τους που φαίνεται) είμαι στη λίστα των μπλοκαρισμένων χρηστών. εγώ αυτό καταλαβαίνω από το print screen σας, πέρα του ότι όντως δεν μπορώ με το «xenofon» να σχολιάσω.

   • Παραπάνω σας δείξαμε τη λίστα με τους μπλοκαρισμένους χρήστες
    Όπως βλέπετε δεν είσαστε μέσα
    Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί.
    Θα το ψάξουμε αύριο το πρωί με τον τεχνικό.

    • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

     σας έγραψα ότι από αυτό βλέπω, καταλαβαίνω ότι είμαι στη λίστα και συγκεκριμένα αναφέρομαι στον 1ο λογαριασμό (ταιριάζει και το mail -η αρχή του τουλάχιστον αλλά και το «2 hours ago»)

     αν θέλετε ξεμπλοκάρετε τον 1ο λογαριασμό για να κάνουμε ένα check και να δούμε αν τότε θα μπορώ να σχολιάσω. για να μας φύγει και η περιέργεια ως προς το τι έφταιγε.

     σημ: παραπάνω μου είχατε γράψει ότι δεν έχετε μπλοκάρει χρήστες, εδώ εμφανίζεται ένας «2 hours ago» και 2 «7 days ago».

     • Τώρα;

     • xenofon

      τώρα επιτρέπεται ο σχολιασμός για αυτό τον λογαριασμό
      προφανώς αυτό έφταιγε.

     • Ναι είχατε δίκιο.
      Εγώ φταίω και σας ζητώ συγνώμη. Άλλον χρήστη ήθελα να μπλοκάρω και μπλόκαρα εσάς γιατί ήταν το δικό σας σχόλιο επιλεγμένο.
      Το έχω διορθώσει τώρα.
      Σας έχω στείλει σχετικό email. Διαβάστε το.

 • Grenadieros

  Σε λιγο θα πουνε να ο νεος «τσεναι»,αραγε ποσα παιδια πεσοντων στο καθηκον πχ πιλοτων της Π.Α ´η αστυνομικων εχει δεχθει ο τσιπρας;
  Στην Μυρτω εκανε καμια επισκεψη,οχι τιποτα αλλο γιατι οι δικοι του ειχαν ξεσκιστει για να αφεθει ελευθεροςο Βακας….

 • Στέφανος Φωτεινός

  Παραθετω αυτούσια μερος της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που κονιορτοποιεί τους ανευθυνους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας
  «διαίτερη ευθύνη για την εξέλιξη που πήρε τελικά το ζήτημα με τον μικρό μαθητή από το Αφγανιστάν έχουν όλοι όσοι με ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό τρόπο, με αφορμή την επιλογή σημαιοφόρου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στοχοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, εκτόξευσαν συκοφαντίες για ρατσιστική συμπεριφορά.

  Η όποια υπόνοια για ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς των εκπαιδευτικών δεν είναι απλά ανυπόστατη. Είναι απαράδεκτη και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές στοχεύσεις όσων την αναπαράγουν. Τα πραγματικά γεγονότα για την επιλογή σημαιοφόρου – και όχι τα μυθεύματα περί «αφαίρεσης σημαίας» που αναπαράγονται στα ΜΜΕ – δεν επιβεβαιώνουν καμία ρατσιστική ενέργεια. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο μαθητής που τελικά κράτησε τη σημαία είναι Αλβανικής καταγωγής.

  Σοβαρή ευθύνη έχει, ιδιαίτερα, το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ενώ γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με την επιλογή σημαιοφόρου, ενώ γνώριζε τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Διευθυντής του σχολείου, με την ανακοίνωσή του για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε το δικαίωμα να αναπαράγεται μια ανυπόστατη είδηση από τα ΜΜΕ, να στοχοποιείται όχι απλά τα σχολείο αλλά και το ίδιο το παιδί.

  Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

  Έχουν την ευθύνη ΑΜΕΣΑ να αποκαταστήσουν την αλήθεια, να σταματήσουν κάθε απόπειρα δίωξης των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Δάφνης.
  Έχουν την ευθύνη να πάρουν όλα τα μέτρα για την ουσιαστική ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο, με δημιουργία Τάξεων Υποδοχής, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με στήριξη των σχολείων με υποδομές και χρηματοδότηση, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και άλλων φορέων. Να πάρει μέτρα στήριξης των οικογενειών των προσφυγόπουλων.»

 • Στέφανος Φωτεινός

  » Αντιρατσιστική μποχα» από πολιτικά ΑΝΟΗΤΟΥΣ ανθρώπους, που δημιουργουν προβλήματα εκει που δεν υπάρχουν
  Αισχος στο Υπουργείο που τσίμπισε σαν ΧΑΝΟΣ , ντροπή στις δημοσιογραφικές ΚΑΤΙΝΕΣ

 • Στέφανος Φωτεινός

  Στημένο από πολιτικά «καθίκια» που μας πλασαρονται σαν αντιρατσιστές, στην ουσία όμως γελειοποιούνται απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στην Ελληνική κοινωνία
  τελικά θα ζητήσει δημοσια συγνώμη το Υπουργείο Παιδείας ή θα κανει την πάπια

 • Pirate7Gate

  Κάτι βρωμάει σε αυτήν την υπόθεση.

 • Γιώργος Γιαννόπουλος

  αφού πρώτα διαβάσαμε ότι:

  α)το παιδί δεν ήθελε (υπήρχε δημοσίευμα στη lifo σε ανύποπτο χρόνο, που ..ήθελε
  β)δεν μπορεί να πάρει τη σημαία μουσουλμάνος γιατί προβλέπεται «εκκλησιασμός» (όπως στη θράκη)
  γ)Είναι μαθητής της 5ης (είναι της 6ης)

  τώρα βρήκαμε ΥΑ του 2001

  Εδώ λοιπόν έχουμε μεταγενέστερη ΥΑ που ορίζει ρητά ότι στην κλήρωση συμμετέχουν «ΟΛΟΙ οι μαθητές» και αναφέρεται σε προγενέστερη που προβλέπει ότι συμμετέχουν και αλλοδαποί. Η προγενέστερη ΥΑ βάζει την προϋπόθεση να έχουν φοιτήσει τουλάχιστον 2 χρόνια σε ελληνικό σχολείο. Η ισχύουσα λέει «ΟΛΟΙ» και επί πλέον αναφερόμενη στην προγενέστερη λέει : «που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και των αλλοδαπών μαθητών».
  Θεώρώ -από αντίστοιχη εμπειρία στα πολεοδομικά- ότι το «ΟΛΟΙ» τροποποιεί την προηγούμενη ΥΑ (που με τη σειρά της τροποποιεί προγενέστερους σχετικούς νόμους του 85 και το 97), αφήνοντας σε ισχύ μόνο το ότι «μπορούν να συμμετάσχουν και αλλοδαποί». Άλλωστε η ισχύουσα ΥΑ τροποποιεί το σύνολο της διαδικασίας επιλογής σημαιοφόρου που ίσχυε μέχρι την έκδοσή της, καταργώντας μια σειρά από προβλέψεις προγενέστερων διατάξεων.

  • http://ellinikahoaxes.gr/wp-content/uploads/2017/11/7%CE%9E%CE%94%CE%9B4653%CE%A0%CE%A3-%CE%93%CE%9C%CE%99.pdf

   ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
   Η επιλογή των σημαιοφόρων γίνεται κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του Π.Δ. 79/2017(ΦΕΚ 109Α) και με βάση την Υ.Α Φ10/ 84/Γ1/480/6-7-2001 (ΦΕΚ 863Β), που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και μαθητών που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής καθώς και όσων προέρχονται από μετεγγραφή και με την Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001(ΦΕΚ 277Β), που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και των αλλοδαπών μαθητών.

   • Dimitris Kanellopoulos

    Its on top of the previous. Read better.

   • Γιώργος Γιαννόπουλος

    Η επιλογή σημαιοφόρων ως τώρα γινόταν με βάση την παρ.11 του άρθρου 13 του ΠΔ 201/98 που αρχικά προέβλεπε ότι:
    «Σημαιοφόροι και παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές που δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και είναι Έλληνες υπήκοοι. Στη διαδικασία επιλογής μπορούν να πάρουν μέρος και μαθητές ελληνικής καταγωγής με ξένη υπηκοότητα εφόσον και οι γονείς τους το επιθυμούν και δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.»

    και τροποποιήθηκε -με τις δυο ΥΑ του 2001 που αναφέρετε- στα θέματα των αλλοδαπών και των απαλλαγμένων από το μάθημα φυσικής αγωγής.
    Τα υπόλοιπα εξακολουθούσαν να ισχύουν.

    Τώρα υπαρχει το ΠΔ 79/2017 άρθρο 3 παρ 5 που ορίζει «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.».
    Το εν λόγω ΠΔ αναφέρει σαφώς στο τελευταίο άρθρο του ότι : «Από τη δημοσίευση του παρόντος παύουν να ισχύουν τα προεδρικά διατάγματα 200/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄/1998) και 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄/1998).»

    Η ΥΑ του 2017 αποσαφηνίζει (ουσιαστικά συμπληρώνει το τί γίνεται αν έχουμε πολλά τμήματα και ανάλογα θέματα που είχαν μείνει μετέωρα μετά την κατάργηση του προηγούμενου ΠΔ) αυτό που ήδη προβλέπεται στο ΠΔ79/2017

    https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/protobathmia-ekpaideuse/proedriko-diatagma-79-2017-fek-109a-1-8-2017.html

    • το ΠΔ 79/2017 άρθρο 3 παρ 5 αναφέρει:
     Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

     Το «καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα» μην το προσπερνάτε. Στην ουσία είναι εξουσιοδότηση στον Υπουργό παιδείας να αποφασίσει.
     Τι αναφέρει η ΥΑ του 2017;
     Η επιλογή των σημαιοφόρων γίνεται κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του Π.Δ. 79/2017(ΦΕΚ 109Α) και με βάση την Υ.Α Φ10/ 84/Γ1/480/6-7-2001 (ΦΕΚ 863Β), που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και μαθητών που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής καθώς και όσων προέρχονται από μετεγγραφή και με την Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001(ΦΕΚ 277Β), που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και των αλλοδαπών μαθητών.

     Όπως βλέπετε η νέα Υπουργική Απόφαση αναφέρει πως η επιλογή των σημαιοφόρων γίνεται, ΚΑΙ με βάση την Γ1/219/16-3-2001 που αναφέρει μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο.
     https://uploads.disquscdn.com/images/a31b79554d6b83879dc522a3495908b50fc58d097e85b1147dbbd3c95ef49c4d.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/be5ec02f5f207738a9cd48d42e0c2b0bf6358424c272cdf7f322ca48ada668a4.jpg

     • Γιώργος Γιαννόπουλος

      Το «με βάση» σημαίνει ότι η πρόσφατη ΥΑ εξειδικεύει τα ίδια θέματα με τις ΥΑ του 2001 (έχει την ίδια δομή, δείτε το πλήρες κείμενο που δίνετε σε λινκ http://amaked-thrak.pde.sch.gr/symdim-kav4/pdf/F.10-84-C1-480-2001.pdf)
      Το ΠΩΣ τα ρυθμίζει το καθορίζει και το λέει η ίδια η ΥΑ του 2017 και όχι οι προηγούμενες, οι οποίες εξειδίκευαν θέματα καταργημένου ΠΔ.

     • xenofon

      Μιας και το Ellinika Hoaxes δεν δημοσίευεσε (από όσα είδα) την ενημέρωση-απάντηση του Υπουργείου για το θέμα το έβαλα με post παραπάνω.
      Δυστυχώς για αυτούς δεν επιβεβαιώνονται αλλά έχετε δίκιο εσείς.

     • xenofon

      Η απάντηση του Υπουργείου για το θέμα που γράφετε:

      http://www.minedu.gov.gr/news/31326-06-11-17-sxetika-me-anypostata-dimosieymata-pou-aforoyn-ti-diadikasia-klirosis-simaioforon-sto-dimotiko

      06-11-17 Σχετικά με ανυπόστατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαδικασία κλήρωσης σημαιοφόρων στο Δημοτικό

      Το ΠΔ 79/2017 με σαφέστατη διατύπωση
      ορίζει ότι «η επιλογή σημαιοφόρων παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης
      στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης».

      Συνεπώς η προσπάθεια ορισμένων-μέσω
      δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο-να ισχυριστούν ότι η Υπουργική Απόφαση που
      εκδόθηκε 13-9-1017 μνημονεύει την ΥΑ του 2001 που ορίζει προϋποθέσεις
      για τους αλλοδαπούς μαθητές, στερείται νομικής βάσης αλλά και ουσίας.

      Το Προεδρικό Διάταγμα υπερισχύει της όποιας Υπουργικής Απόφασης και επιπλέον επί της ουσίας, η Υπουργική Απόφαση της 13-9-17 μνημονεύει-ως είθισται-την αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση του 2001 σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς και όσους έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της γυμναστικής ως προς τη συμμετοχή και μόνον.

     • Το ΠΔ 79/2017 με σαφέστατη διατύπωση εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Παιδείας να κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.
      Και ο Υπουργός μνημονεύει την ΥΑ του 2001

      Τελικά το υπουργείο θα μας πει αν η ΥΑ την μνημονεύει ή δεν την μνημονεύει;
      Γιατί άλλα γράφουν στη τρίτη παράγραφο και άλλα στην τέταρτη.
      Όταν γράφουν, «ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ Η επιλογή των σημαιοφόρων γίνεται… …και με την Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001(ΦΕΚ 277Β), που αφορά στη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και των αλλοδαπών μαθητών.» την μνημονεύουν μια χαρά.

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      Σας έγραψα την απάντηση του Υπουργείου επειδή δεν την είχατε δημοσιεύσει.

      το Υπουργείο έγραψε «Σχετικά με ανυπόστατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαδικασία κλήρωσης σημαιοφόρων στο Δημοτικό» και το οποίο προφανώς αναφέρεται σε εσάς.

      τώρα με έχετε κάνει και ban!
      «We are unable to post your comment because you have been banned by Ellinika Hoaxes.»
      (τώρα μπήκα από λογαριασμό)

     • Κάποιο λάθος κάνετε. Δεν σας μπλοκάραμε.

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      Δεν κάνω λάθος. Έχετε μπλοκάρει το λογαριασμό «xenofon» και τώρα μπήκα με άλλο. αυτό είπα

     • Δώστε μας 10 λεπτά να ελέγξουμε τι συμβαίνει
      Εμείς δεν έχουμε μπλοκάρει κανένα

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      εμένα πάντως με μπλοκάρατε (λογαριασμός «xenofon») και για αυτό έβαλα και print screen για να μην νομίζετε ότι σας λέω ψέμματα.

     • Είναι εντάξει τώρα ο λογαριασμός σας;

     • Ελέγξτε αν είναι εντάξει τώρα ο λογαριασμός σας, και απαντήστε μου.
      Ρώτησα όλους τους διαχειριστές, κάνεις δεν μπλόκαρε κάποιο χρήστη.
      Την έγκριση των σχολίων την έκανα εγώ, και δεν σας μπλόκαρα.
      Πραγματικά δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, πρώτη φορά αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση.

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      Από τη μία μου θέτετε ερώτημα και από την άλλη με μπλοκάρετε. Για ποιο λόγο; για να έχουν οι αναγνώστες σας την εντύπωση ότι θέτετε ερωτήματα που δεν μπορώ να απαντήσω;

     • Ποιος σας έχει μπλοκάρει; Τι λέτε;

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      όπως έγραψα και παρακάτω
      Δεν κάνω λάθος. Έχετε μπλοκάρει το λογαριασμό «xenofon» και τώρα μπήκα με άλλο. αυτό είπα

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης
     • Όπως σας απαντήσαμε, δώστε μας λίγο χρόνο να ελέγξουμε τι στο καλό συμβαίνει

     • Πτέραρχος (Ι) Αγιορείτης

      Χρόνο σας δίνω για να το ελέγξετε
      Αλλά νωρίτερα μου γράψετε «ποιος σας έχει μπλοκάρει; τι λέτε;» (φαίνεται και στο print screen) δεν είπατε ότι θέλετε χρονο για να το δείτε κλπ

     • Ελέγξτε τώρα αν είναι ένταξη ο λογαριασμό σας και απαντήστε μου

     • z s

      Αυτό που προκύπτει με βεβαιότητα είναι η πλήρης ανικανότητα ¨του νομοθέτη» να θεσπίσει ενα απλά καταλητπό και εφαρμόσιμο νομοθέτημα, ακόμη και για ένα τόσο απλό θέμα…….και δυστυχώς δεν είναι γνώρισμα μόνο του σημερινού νομοθέτη…..

 • Chronis

  Πιο στημενο και απο τα πρωταθληματα του γαβρου.

  • Νera Pap.

   Αυτο καταλαβες; Απιστευτο μπερδεμα εγινε. Για μενα για ολα φταινε οι δημοσιοκαφροι (τελικα).
   Να διευκρινισω οτι ολοι οι δημοσιογραφοι, δεν ειναι δημοσιοκαφροι. Καποιοι ομως ειναι.

   • Chronis

    Αυτο ειναι. Η υποθεση ειναι μουφα που την σκηνοθετησαν με το ψεύτικο επεισόδιο. Η μανα και το παιδι ειναι οι μαριονετες και πρωταγωνιστης ειναι για ακομη μια φορα ο άντρας της Περιστέρας

    • Νera Pap.

     Χαχαχαχα! προσεξε μην τρως βαρια πριν κοιμηθεις το βραδυ.

     • Chronis

      Είναι τόσο βλάκες και ηλίθιοι που ούτε να στήσουν ένα επεισόδιο δεν μπορούν.