Πρόσφυγας έκανε άσεμνη χειρονομία στην εικόνα του Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη;

41

Κυκλοφορεί είδηση που αναφέρει ότι ένας μετανάστης στην Μυτιλήνη έκανε άσεμνη χειρονομία σε εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, γνωστού και ως Ταξιάρχη. Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του περιπτέρου, Ηλία Μπλάνη, όπου έγινε το περιστατικό. Επιβεβαιώνεται όμως η είδηση;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Την είδηση, εκτός από τον ΑΝΤ1, προβάλουν δεκάδες ιστοσελίδες. Μερικά παραδείγματα:
makeleio.grpentapostagma.grnikosxeiladakis.grfanpage.grel.grorthodoxia.onlinenewsnowgr.com to-gamato.gr και πολλά άλλα.

Αρχικά να αναφέρουμε πως το βίντεο δεν έχει ήχο, και έτσι δεν μπορούμε να ακούσουμε την συνομιλία. Εκτός αυτού, δεν είναι το αρχικό που έχει καταγράψει το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας αλλά μια βιντεοσκόπηση από την οθόνη του καταγραφικού, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί πολύ η ποιότητα της εικόνας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο.

Τι βλέπουμε στο βίντεο;
Αν παρατηρήσετε καλά, θα προσέξετε ότι ο άνδρας κρατάει τσιγάρο στο χέρι του και με τον παράμεσο δείχνει κάτι, σε αυτό που κρατάει στο άλλο χέρι. Το αντικείμενο που κρατάει με το άλλο χέρι, δεν φαίνεται να είναι θρησκευτική εικόνα ή οτιδήποτε άλλο.

Έτσι σαν απόδειξη έχει απομείνει η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του περιπτέρου, αφού το βίντεο δεν έχει ήχο για να ακούσουμε την συνομιλία. Στην είδηση που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, ακούμε την δημοσιογράφο να λέει πως ο περιπτεράς «δεν μπορούσε να πάει αμέσως στην αστυνομία γιατί ήταν στο περίπτερο μαζί με το ανήλικο παιδί του».

Επικοινωνήσαμε με τον έμπειρο δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη, διευθυντή του lesvosnews.gr και ανταποκριτή πολλών τηλεοπτικών καναλιών, ο οποίος ας δήλωσε:
«Στον πρώτο που απευθύνθηκε ο κύριος Ηλίας Μπάνης, για να δημοσιεύσω αυτό το «συγκλονιστικό βίντεο» όπως μου είπε, ήμουν εγώ. Παρατηρώντας το βίντεο προσεκτικά, δεν βρήκα τίποτα το περίεργο. Για να το πούμε στη γλώσσα μας, τίποτα που να συνιστά είδηση. Εγώ δεν είδα ούτε ιερή εικόνα, ούτε κάποια άσεμνη χειρονομία και αυτός είναι ο λόγος που δε το δημοσίευσα. Επιπλέον, όπως μου είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, δεν βρισκόταν εκεί αυτός αλλά ο γιος του, όταν συνέβη το περιστατικό»

Τα παραπάνω όμως έρχονται σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν στον ΑΝΤ1. Έτσι, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον ίδιο τον κύριο Μπάνη (και όχι «Μπλάνη» όπως τον παρουσίασε ο ΑΝΤ1). Έκπληκτοι τον ακούσαμε να παραδέχεται πως είπε ψέματα ότι βρισκόταν στο περίπτερο μαζί με το ανήλικο παιδί του. Στο περίπτερο ήταν μόνο ο μεγάλος του γιος.

Συνοψίζοντας:

 1. Το βίντεο δεν έχει ήχο.
 2. Δεν φαίνεται ιερή εικόνα στο βίντεο.
 3. Ο μετανάστης δεν χρησιμοποιεί το μεσαίο δάκτυλο αλλά τον παράμεσο, πιθανότατα για να δείξει αυτό που κρατάει στο άλλο χέρι.
 4. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου δεν ήταν παρών στο περιστατικό και είπε ψέματα.

Έτσι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι ο μετανάστης έκανε κάποια «άσεμνη χειρονομία στην ιερή εικόνα» και οι ισχυρισμοί του περιπτερά καταρρίπτονται, καθώς δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

  Σωστός φιλε.

 • Παναγιώτης

  Θα έπρεπε να γράψετε «Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση», όχι «Ψευδής ισχυρισμός».

  Αν δε θέλουμε να πιστέψουμε αναγκαστικά το σενάριο της ασέβειας, μπορούμε κάλλιστα να κρατήσουμε μία ουδέτερη στάση και να συμφωνήσουμε στο ότι έχουμε έναν αλλοδαπό (προφανώς δεν ξέρουμε αν είναι πρόσφυγας, μετανάστης ή λαθρομετανάστης) που μιλάει με τον περιπτερά δείχνοντάς του ένα αντικείμενο που μοιάζει να έχει κορνίζα, άρα μάλλον είναι εικόνισμα και ενδεχομένως από τις κινήσεις του σώματός του να υπάρχει λεκτικό επεισόδιο. Μέχρι εκεί.

  Καταλαβαίνω το πνεύμα του site και εκτιμώ αυτό που κάνετε, όμως ορισμένες φορές γίνεστε υπέρ του δέοντος αυστηροί, ιδιαίτερα όταν ο ισχυρισμός μη αποδεδειγμένης ακρίβειας προέρχεται από θρησκευομένους, συντηρητικούς και γενικώς πέριξ της εκκλησίας.

  Επίσης επειδή προφανώς δε γνωρίζετε αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, και ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ψευδής ισχυρισμός.

  • John Smith

   Είναι ξεκάθαρο, ακόμα και στο άθλιας ανάλυσης βίντεο, ότι δεν κάνει κάποια τέτοια κίνηση. Άρα φυσικά και πρόκειται για ψέμα.

   • Παναγιώτης

    Είναι ξεκάθαρο ότι έχει επιθετική στάση. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δε γνωρίζουμε αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης οπότε: ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ψευδής ισχυρισμός.

 • 12180

  Για ποιό λόγο;Την εκκλησία την πληρώνω έτσι κι αλλιώς και μάλιστα χωρίς να είμαι πελάτης

  • τσιοκ

   Πελάτες έχει το πολιτικοκοινωνικό σύστημα μόνο που το υπηρετείς προφανώς.Η εκκλησια εχει πιστούς που προσφέρουν εθελούσια ότι γουστάρουν, κ ταιζει κάτι χιλιάδες άπορους που το κράτος που εσύ πιστεύεις τους έχει παρατημένους . Μην κάνεις το χαζό κατάλαβες για την αλλαγή ταυτοτητας, για αυτήν που ψήφισαν τα προοδευτικα κ εκσυχρονιστικα μυαλά της βουλής για αλλαγή φίλου κ αφυλια κ εμείς οι ψεκασμοί αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

 • Fipps Mjolnir

  Λοιπόν, μια ισως πιθανη εξηγηση να ειναι και η εξης:
  Που εγινε το σκηνικό;
  -Στη Λεσβο.
  Ποτε εγινε;
  -Παραμονες των Αγιων Ταξιαρχων.
  Τι γινεται στη Λεσβο παραμονες των Αγιων Ταξιαρχων;
  -Μεγαλο πανηγυρι.
  Ποιοι μαζευονται στα πανηγυρια;
  -Οι μικροπωλητες.
  Τι επαγγελμα εξασκουν οι περισσοτεροι Αφρικανοι στην Ελλαδα;
  -Αυτο του μικροπωλητη.

  Δεν θα μπορουσε ο συγκεκριμενος λοιπον Αφρικανος απλα να ζητουσε οδηγειες απο τον περιπτερα για το πως να παει στον δρομο της εκκλησιας για να πουλησει την πραματεια του στο πανηγυρι;

 • wz

  Δε νομίζω. Οι ειδήσεις που βλέπω και κυκλοφορούν στα site εμφανίζονται τελικά και εδώ. Τα ασύστολα ψεύδη των πολιτικών δεν θα τα έλεγα hoax. Δηλαδή να ξεχωρίσεις μια εμφανώς ψευδή κουβέντα ενός πολιτικού όπως θα βγούμε στις αγορές σε ένα μήνα και τι να πεις; Πιστεύω ότι η σελίδα δεν έχει πολιτική θέση όπως πολλοί την έχουν κρίνει.

  • panarkas

   Όταν όμως αυτά τα ψεύδη αναπαράγονται από «δημοσιογράφους» οι οποίοι τα ενισχύουν και με δικά τους επιχειρήματα, δε μετατρέπονται σε ψευδείς ειδήσεις;

   https://www.frontpages.gr/data/2017/20170616/AugiI.jpg
   https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22688695_1872844602755750_5257033952977436142_n.jpg?oh=3529ee537e2185162ab3f03b3e8c2d49&oe=5A968DDF
   http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/newspapers/1_548.jpg

   Νομίζω επικεντρώνονται ιδιαίτερα σε άρθρα σχετικά με προφητείες και μεταφυσικά θέματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν είναι πιστευτά από την πλειοψηφία και δε δίνουν το απαιτούμενο βάρος στην πραγματική προπαγάνδα η οποία μπορεί να παρασύρει ακόμα και άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

   • wz

    Συμφωνώ. Μην είναι τόσο σίγουρος κατά πόσο πιστευτά ή όχι είναι τα hoax που κυκλοφορούν. Σε κάθε περίπτωση όμως το site επικεντρώνεται σε hoax που γίνονται χωρίς λόγο viral. Αυτό είναι το στιλ του site και για μένα είναι σεβαστό.

 • John Smith

  Και η χειρονομία επίσης φαίνεται καθαρά, πολύ καθαρότερα απ’ το τι κρατάει, και είναι εμφανές ότι δεν κάνει αυτό που ισχυρίζονται. Τώρα το αν ο Χατζηνικολάου είναι έγκυρος ή όχι δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είναι αλάθητος.

 • KONEBAK

  Όλα τα ΜΜΕ έχουν διαγράψει τη λέξη »λαθρομετανάστες» γιατί όπως τονίζουν, η συγκερκριμένη λέξη είναι ρατσιστική. Όμως σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη, υπάρχει η λέξη »λαθρομετανάστες» και μάλιστα με την ετυμολογική της έννοια.
  Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ – ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
  “λαθραίος <αρχ. λαθραίος (με παραγ. τέρμα -αίος)[ήδη στον Αισχύλο, 6ος/5ος αι. π.Χ.Αγαμ. 1230: άτης λαθραίου τεύξεται κακή τύχη] <επιρρ. λάθρα/λάθρη “κρυφά”, το οποίο ανάγεται σε αμάρτυρο επίθ.*λάθ-ρος(μεπαραγ. τέρμα -ρος) <θ. λαθ- του αρχα. λανθάνω “υπάρχω χωρίς να γίνομαι αντιληπτός, διαφεύγω την προσοχή” (βλ.λ.), πβ. κ λάθ-ος, λήθ-η, λήσ-μων, α-ληθ-ής κ.α. Από το θ. λαθρ- του επιθ. λαθραίος σχηματίστηκαν τα συνθ. από λαθρ(ο)-,
  ΣΥΝΘ. λαθρ(ο)-: λαθρ-αλιεία, λαθρ-αναγνώστης, λαθρ-ανασκαφή (λόγ. [1888]), λαθρ-εμπόριο (λόγ. [1809]), λαθρ-έμπορος (λόγ. [18307]), λαθρ-επιβάτης, λαθρό-βιος (λόγ. [1863]), λαθρο-γαμία “μοιχεία” (ελνστ.), λαθρο-θηρία (λόγ. [1871]), λαθρο-θήρας (λόγ. [1856]), λαθρο-μετανάστευση, λαθρο-μετανάστης,λαθρο-χειρία (λόγ. [1871]) κ.α.
  Σελίς 754”

 • Fipps Mjolnir

  Το περίεργο είναι, πως αυτή η άσεμνη χειρονομία που λένε ότι έκανε ο μετανάστης,είναι ελληνική. Δεν χρησιμοποιείται από άλλους πολιτισμούς. Μόνο οι Έλληνες χρησιμοποιούν αυτήν την χειρονομία για να προτρέψουν κάποιον σε συνουσία. Οι περισσότεροι πολιτισμοί στον κόσμο, είτε χρησιμοποιούν την πλέον διαδεδομένη αμερικανική χειρονομία του υψωμένου μεσαίου δακτύλου, είτε κάποια άλλη δικιά τους. Πάντως η χειρονομία «του πούλου» που κάνουν οι Έλληνες είναι καθαρά ελληνική επινόηση.
  Λίγο δύσκολο για μετανάστη που διαμένει λίγο καιρό στην χώρα μας να έχει μάθει αυτή τη χειρονομία και να έχει εξοικειωθεί μαζί της ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιήσει τόσο εύκολα.
  Χώρια που δεν την κάνει και σωστά…Και αν την είχε μάθει, θα ήταν απίθανο να μπερδέψει με ποιό δάκτυλο να την κάνει, γιατί και στην ελληνική και στην παγκοσμίως διαδεδομένη αμερικανική version χρησιμοποιείται το ίδιο δάκτυλο. ό μέσος.

 • GunsofBrixton

  Εγώ επειδή ζω στο εξωτερικό,είμαι άθεος και αυτά τα φαινόμενα θρησκευτικού μπουλινγκ επειδή είναι καθημερινό φαινόμενο και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν..Δεν είναι και τόσο αθώοι όσο νομίζετε πολλοί απ τους μετανάστες.Αρκετοί απ αυτούς είναι φανατικοί με τη θρησκεία τους και δημιουργούν συχνά θέματα για θρησκευτικούς και μόνο λόγους. Γι αυτό θα σας τα πω απ την άλλη πλευρά..όπως τα ζω και τα βλέπω ειδικά όταν πάω στο Λονδίνο.
  Σου ξέφυγαν μερικά που αλλάζουν όλο το άρθρο που έγραψες..
  Το ότι είπε ο ιδιοκτήτης στον ρεπόρτερ ότι ήταν εκεί ή δεν ήταν δεν παίζει ρόλο.Μπορεί να το είπε για να δωσει περισσότερο κύρος στο περιστατικό απ ότι θα έδινε το μικρό του παιδί λόγου χάρη.
  Η εικόνα μιλάει από μόνη της.
  Από ότι βλέπω ο τύπος είναι εριστικότατος και μιλάει με πολύ έντονο ύφος κρατώντας όντως εικόνα…που παρόλο που είναι εκεί προς πώληση, δεν σημαίνει πως μπορεί να την πιάνει ο καθένας και να βγάζει λόγο θρησκευτικού μίσους ή όλα τα κόμπλεξ του εις βάρος της.
  Μετά πάλι μιλάει με πολύ έντονο ύφος προς τον περιπτερά και όπως λέει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε παρατήρηση για την εικόνα..κάτι που δείχνει ότι η παρουσία της εκεί τον ενοχλούσε.Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με αμόρφωτους ισλαμιστές που έχουν καλλιεργήσει ιδιαίτερο θρησκευτικό μίσος για όλους τους χριστιανούς ή τους άθεους.
  Άρα υπάρχει περιστατικό θρησκευτικού μπούλινγκ εις βάρος του νεαρού που ήταν στο περίπτερο..και κακώς δεν το αναφέρετε.
  Ο ιδιοκτήτης είπε ότι κατάγγειλαν τον συγκεκριμένο για να ζητήσει έστω ένα συγνώμη.Όχι για να αποζημιωθεί ή να πάει φυλακή..Δεν βλέπω κάτι κακό στο να ζητήσει κάποιος συγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του.
  Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως το έχουν για δεύτερη φορά,κι από ότι φαίνεται απ όλο το βίντεο προφανώς και ισχύει γιατί πήγε με μεγάλη άνεση και έκανε όλο αυτό το σκηνικό ως πελάτης.
  Φανταστείτε τώρα όλο αυτό απ την ανάποδη.
  Δλδ να πήγαινε κάποιος αθεος,χριστιανός κλπ να κάνει το ίδιο σε κατάστημα που πουλάει το κοράνι.
  Τι λέτε να συνέβαινε μετά;;;

  • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

   Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και απο την εμπειρια μου με τους πολλους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν κοντά στο χωριο μου, είναι αξιοπρεπέστατοι οι περισσοτεροι και με βοηθουν κιολας στην τέλεση εργασιών για την Εκκλησία. Αντιθέτως, δυστυχώς πολλοι Χριστιανοι Ορθόδοξοι μητροπολίτες, μονο όξος και χολή έχουν για τους πρόσφυγες αλλά και γενικώς για τους δυσπραγούντες

   Οσο αφορά το μη-γεγονος που δεν-απεκάλυψε ο ΑΝΤ1, είναι σιγουρο οτι δεν εγινε τίποτα.

   • xristos

    ΑΝ εσυ εισαι Χριστιανος Ορθοδοξος,τοτε παμε κατα διαολου,αλλα στην Ελλαδα,οτι δηλωσεις εισαι..Γραφεις κατι,προπαγανδα υπερ των ξενων και θες να το πιστεψουμε,επειδη το λες εσυ;Σε λιγο θα μας πεις οτι οι (λαθρο)μεταναστες αγαπανε την Ελλαδα και την Ορθοδοξια.Ενταξει,μας επεισες,καλη η προπαγανδα σου.

    Οσο για το μη γεγονος οπως λες,απο που πηγαζει οτι δεν εγινε τιποτα;τι στοιχεια δινεις για να μας πεισεις;επειδη λες οτι δεν ειναι σιγουρο;

    • John Smith

     Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χειρονομία που ο άνθρωπος κάνει δεν είναι αυτό που περιγράφουν κάποιοι. Τη στιγμή μάλιστα που κρατάει τσιγάρο στα δάχτυλά του θα ήταν αδύνατο να κάνει τέτοια χειρονομία χωρίς να του πέσει. Άρα κάπου εδώ τελειώνει η όποια συζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ότι υπάρχουν και πραγματικά περιστατικά δεν βγάζει αληθινό κάθε τέτοιο ισχυρισμό.

   • Grenadieros

    Θα εισαι σαν και κατι παππαδες που μετα την λειτουργεια την κυριακη μοιραζουν προσφορο σε βουλγαρογυφτακια που την εχουν στημενη επιτηδες απο εξω απο την πορτα,εαν ρωτησεις τον ρασοφορο γιατι τα δινει σε μη χριστιανους και οχι σε Ελληνοπαιδα χριστιανοπουλα που αποδεδειγμενα πεινανε θα σε στραβοκοιταξει και θα φυγει μουρμουριζοντας εναντιον σου.
    Για τον καθε ρασοφορο ενας πχ αλβανος ειναι υποψηφιος πελατης,σου λεει θα του τα παρουμε για να βαφτιστει χριστιανος και μετα ας γυρισει παλι πισω στην αλβανια να γινει οτι θελει.
    Μην ξεχνας οτι και ο ιερωνυμος σας εκρυψε τον σταυρο του οταν πηγε για συσσιτιο σε μουσουλμανους.

    • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

     Δεν δει κανένα ελληνοπουλο που είναι εξω να μην του δίνουν πρόσφορο; Εγώ ποτέ, τα οσα λες μαρτυρουν την υπάνθρωπη ουσία σου.

  • John Smith

   Το θέμα είναι ότι η μαρτυρία του περιπτερά δεν ταιριάζει με αυτό που βλέπουμε στο βίντεο. Η χειρονομία γίνεται με τον παράμεσο και όχι με τον μέσο, ενώ είναι εμφανές από την όλη συμπεριφορά -έντονες χειρονομίες αλλά χωρίς αντίστοιχα έντονη συμπεριφορά- ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει τη γλώσσα και προσπαθεί να συνεννοηθεί με χειρονομίες. Επίσης δεν ξέρουμε καν αν αυτό που κρατάει είναι όντως εικόνα. Όλη η ιστορία στηρίζεται στη μαρτυρία του περιπτερά, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να πει ψέματα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το ότι υπάρχουν περιστατικά σαν αυτά που περιγράφεις δε σημαίνει ότι κάθε τέτοιος ισχυρισμός είναι και αλήθεια.

 • τσιοκ

  Τον λαθρομετανάστη που τον βαπτίζουν μετανάστη σου διεφυγε;;;

  • Thedude82

   ρε τι κολλήματα τρώτε;;;; πες άνθρωπε μου τι σε τρομάζει. βλέπεις τους εξαθλιωμένους μετανάστες και φοβάσαι οτι σε περιμένει η ίδια μοίρα. Δε κοιτάς τα εκατομμύρια που βγάζουν οι συμπατριώτες σου ξεζουμιζοντας εμάς…Εκεί ολα καλά; και να μην υπήρχαν μετανάστες κατι θα έβρισκαν να δημιουργήσουν για να σε τρομοκρατήσουν… φτάνει να κοιτάς άλλου οσο σε κλέβουν….

   • τσιοκ

    Είπα εγώ κάτι αντίθετο για το ξεζουμισμα που λες τι σχέση έχει αυτό δηλαδή;;;;; θα επρεπε σε αυτό το άρθρο να σχολιάσω για πολιτικούς ξεζουμισμα κλπ τι να σου πω…..

 • τσιοκ

  Αυτό λες εσύ προπαγάνδα; το λαθρομετανάστη που στον παρουσιάζουν μετανάστη πως το λες δηλαδή;
  Εκτός κ αν ήρθε Νόμιμα στη χώρα αυτός οπως κ χιλιάδες άλλοι.

  • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

   ελα κυριε fake news, πως ξερεις πως ήρθε στην χώρα; Ο μονος που παραβιάζει τον νομο ειναι η Ελλάδα που ενώ ειναι υπόχρεα να παρέχει ασφαλες διοδο για τους προσφυγες, δεν το κάνει. Φιλικά.

   • 12180

    Σοβαρά απαντάς σε ψεκασμένο;Ζηλεύω το κουράγιο σου

   • xristos

    Και συ fake news,παντα συμφωνα με τον τροπο σκεψης σου,πως ξερεις οτι δεν μπηκαν λαθραια;Οσο για το οτι ειναι υποχρεα ηχ ωρα να παρεχει ασφαλες διοδο και δεν το κανει,που το εχεις ακουσει;ΑΥτα λετε μεταξυ σας;Ειναι υποχρεη ν ανοιξει τα συνορα;οτι να ναι

   • τσιοκ

    Με βάρκα ήρθε από τη θάλασσα κ άραξε σε παραλία του νησιού έχεις καμία αμφιβολια;;;;;
    Τα αυτονόητα σε παρακαλώ κ την κοινή λογική δεν μπορώ να τα εξηγώ.
    Έμαθες κ το fake news……

  • Grenadieros

   Ε ολοι ξερουμε ποις επωφελειται κομματικα,χρηματικα και σωματικα απο αυτους…ειναι να μην τους υπερασπιζονται μετα μανιας;

   • τσιοκ

    Έτσι κυρίως το σωματικα……..!!!!

   • τσιοκ

    Όνειρο τους ο κοινωνικός κ σωματικός εκφυλισμός μιλάμε για τεράστια μεγέθη εκσυγχρονισμού κ προόδου.

 • τσιοκ

  Λοιπόν πείτε μας πρωτα από που προκύπτει το μετανάστης κ όχι λαθρομετανάστης κ μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα.Εχει εισέλθει νόμιμα στη χώρα;;;;;Δε έχετε δικαίωμα να μας επιβάλλετε με την προπαγάνδα σας τους λαθρομετανάστες ως μετανάστες. Αν εσείς έχετε δικαίωμα να τον χαρακτηρίζετε ως μετανάστη (πιθανόν να έχουν φροντίσει με κάποια διάταξη νομο κλπ τους λάθρο να τους βαπτίζουν μετανάστες….) Τη λογική μας όμως με κανένα νόμο κ καμία προπαγανδα δεν μπορούν να μας τη στερήσουν!

  • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

   Λαθρομετανάστης ειναι αδοκιμος όρος. Λαθρο- σήμαίνει κρυφός. Σχεδόν το 100% είναι γραμμένοι, αφου θελουν χαρτια να πάνε πάρακατω. Δεν υπάρχουν λαθραίοι ανθρώποι, μονο υπανθρωποι και αυτοι ψηφίζουν Χρυση Αυγή. Φιλικά.

   • xristos

    Μαλλον δεν ξερεις Ελληνικα.ΤΟ λαθραιος,αναφερεται στην ιδιοτητα και οχι στον ανθρωπο.Οποτε υπαρχουν λαθρομεταναστες,ειναι οσοι ΜΕΤΑΝΣΤΕΣ μπηκαν ΛΑΘΡΑΙΑ στην χωρα.ΟΠΟτε οντως δεν υπαρχουν λαθραιοι ανθρωποι,οπως δεν υπαρχουν και υπανθρωποι.ΟΠοτε και συ δενε χεις καμια διαφορα με τους ΧΑ,οταν τους χαρακτηριζεις υπανθρωπους.Δηλωνεις Ορθοδοξος,αλλα την ιδια στιγμη μιλας για υπανθρωπους.

   • τσιοκ

    Παράνομοι μετανάστες σου κάνει;;;;;;Άνθρωποι που μπήκαν στη χώρα παράνομα σου κανει καλύτερα;;;;;;;;
    δες το κεντρικό νόημα κ άσε τις αριστεριστές φιλοσοφίες…….Είναι παράνομα στη χώρα;;;τι μου λες δεν κατάλαβα οποίος έρχεται να του δίνουμε χαρτιά να νομιμοποιείται;;;;Το να χαρακτηρίζεις οποιονδήποτε υπάνθρωποι δείχνει ότι τελικά δεν είσαι τόσο προοδευτικός όσο νομίζεις.

   • τσιοκ

    λαθρομετανάστης αρσενικό (θηλυκό: λαθρομετανάστρια)

    O αλλοδαπός πολίτης που έχει εισέλθει σε μια χώρα παρανόμως (χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα και δίχως να υπόκειται στους απαραίτητους ελέγχους)

   • Έλεος ρε παιδιά με αυτή την αρλούμπα του «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι»… Δηλαδή από τότε που υπάρχει η λέξη «λαθρεπιβάτης», λ.χ., πού βρισκόσασταν;

    Εννοείται πως υπάρχουν λαθραίοι. Και άνθρωποι, και μετανάστες. Το ότι κάπως/κάπου έχουν καταγραφεί δεν σημαίνει πως δεν μπήκαν λαθραία, και παρ΄ότι δεν είναι πλέον κρυφοί η εννοιολογική διαφοροποίηση πολύ καλά κάνει και υπάρχει για να μπορούμε να κρατάμε κι ένα πρόχειρο υπολογισμό

    Ακούς εκεί δεν υπάρχουν λάθραίοι…

   • KONEBAK

    Ξύπνα λίγο κατεχόμενε κύπριε.
    Όλα τα ΜΜΕ έχουν διαγράψει τη λέξη »λαθρομετανάστες» γιατί όπως τονίζουν, η συγκεκριμένη λέξη είναι ρατσιστική. Όμως σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη, υπάρχει η λέξη »λαθρομετανάστες» και μάλιστα με την ετυμολογική της έννοια.
    Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ – ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
    “λαθραίος <αρχ. λαθραίος (με παραγ. τέρμα -αίος)[ήδη στον Αισχύλο, 6ος/5ος αι. π.Χ.Αγαμ. 1230: άτης λαθραίου τεύξεται κακή τύχη] <επιρρ. λάθρα/λάθρη “κρυφά”, το οποίο ανάγεται σε αμάρτυρο επίθ.*λάθ-ρος(μεπαραγ. τέρμα -ρος) <θ. λαθ- του αρχα. λανθάνω “υπάρχω χωρίς να γίνομαι αντιληπτός, διαφεύγω την προσοχή” (βλ.λ.), πβ. κ λάθ-ος, λήθ-η, λήσ-μων, α-ληθ-ής κ.α. Από το θ. λαθρ- του επιθ. λαθραίος σχηματίστηκαν τα συνθ. από λαθρ(ο)-,
    ΣΥΝΘ. λαθρ(ο)-: λαθρ-αλιεία, λαθρ-αναγνώστης, λαθρ-ανασκαφή (λόγ. [1888]), λαθρ-εμπόριο (λόγ. [1809]), λαθρ-έμπορος (λόγ. [18307]), λαθρ-επιβάτης, λαθρό-βιος (λόγ. [1863]), λαθρο-γαμία “μοιχεία” (ελνστ.), λαθρο-θηρία (λόγ. [1871]), λαθρο-θήρας (λόγ. [1856]), λαθρο-μετανάστευση, λαθρο-μετανάστης,λαθρο-χειρία (λόγ. [1871]) κ.α.
    Σελίς 754”.
    Όπως καταλαβαίνεις αδόκιμος είσαι εσύ.
    Περαστικά.

 • Γιώργος Ανδρέου

  Αυτιας, Παπαδακης, Χατζηνικολαου και Σιχαμενιος. Οι μεγαλοι της tv.

 • leon06010

  Όταν όμως διάφοροι ελληνάρες σκυλοβρίζουν τα θεία, δεν πειράζει. Ελευθερία λόγου έχουμε

  • Αρχαίος

   Φυσικά και πειράζει. Τα παλαιότερα χρόνια (από προπολεμικά) η εξύβριση των θείων ήταν κάποιο είδος μαγκιάς κακώς εννοούμενης. Καταγράφεται ως φαινόμενο και στη μικρασιατική εκστρατεία. Στη σημερινή εποχή (τα τελευταία 10 χρόνια) το μεγαλύτερο ποσοστό εξύβρισης των θείων, προσωπικά το βλέπω στο διαδίκτυο από φανατικούς αντιχριστιανούς, αλλά και από ακροαριστερούς, για να ενοχλήσουν χριστιανούς και πατριώτες αντίστοιχα. Οι ελληνάρες που αναφέρεις το κάνουν στον προφορικό λόγο και είναι συνεχιστές αυτής της κακώς εννοούμενης μαγκιάς που ανέφερα. Νομίζω ότι έχουν ελαττωθεί τα τελευταία χρόνια.