Μετανάστες πέταξαν φαγητό στα σκουπίδια;

53

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε viral (3.000 κοινοποιήσεις) και κατόπιν εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες του «αφυπνισμένου» διαδικτύου. Είναι αλήθεια ότι μετανάστες πέταξαν όλο το catering στα σκουπίδια επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]
[icon_list style=»font-size:40px; color: #F87217; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»exclamation-circle»]ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ[/icon_list_item] [/icon_list]

Στις 8 Νοεμβρίου, έγινε η παρακάτω ανάρτηση στο Facebook.

Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια μίσους προς τους μετανάστες.

Η ανάρτηση φιλοξενήθηκε και σε κάποιες ιστοσελίδες. makeleio.gr, freepen.grfilonoi.groparlapipas.gr, defence-point.gr

Τι συνέβη τελικά;

Σύμφωνα με το άτομο που έκανε την ανάρτηση στο Facebook, η εικόνα τραβήχτηκε την ημέρα της δημοσίευσης, δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου, στην οδό Λιοσίων (πέριξ του δημαρχείου της Λιοσίων).

Στην οδό Λιοσίων 22, στεγάζεται η Διεύθυνση Αποκέντρωσης & Διοίκησης και πέριξ αυτής όντως υπάρχουν υπό κατάληψη κτίρια που φιλοξενούν μετανάστες (πχ οδός Σούρμελη).

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα τρόφιμα πετάχτηκαν από μετανάστες, διότι, όπως θα δούμε παρακάτω, πρόκειται για ληγμένα είδη αρτοποιίας.

Κατόπιν μεγέθυνσης της εικόνας, διαπιστώνουμε πως αυτό που βλέπουμε είναι αρτίδια σίτου (ψωμάκια), που αφενός δεν περιέχουν αλλαντικά και αφετέρου, έχουν λήξει από τις 7 Νοεμβρίου (θυμίζουμε η φωτογραφία είναι από τις 8/11, μια ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης).

Στην ίδια διαπίστωση έφτασαν κάποιοι από τους σχολιαστές.

Επομένως, ακόμη και αν τα ψωμάκια προέρχονται από κάποια δομή που φιλοξενεί μετανάστες, ο λόγος που πετάχτηκαν είναι επειδή έληξαν και όχι επειδή «δεν τους άρεσαν». Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως τα συγκεκριμένα αρτίδια, έχουν πολύ μικρό χρόνο ζωής (2 ημέρες), γεγονός που σημαίνει πως εφόσον δεν προλάβουν να καταναλωθούν, είναι λογικό να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Συμπεράσματα
Το φαγητό της εικόνας δεν είναι τύπου σάντουιτς που μπορεί να περιέχει αλλαντικά που κάποιοι μουσουλμάνοι δεν τρώνε, αλλά απλά ψωμάκια. Η προέλευσή τους, δηλαδή αν πετάχτηκαν από μετανάστες ή κάποιο σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ο λόγος που πετάχτηκαν και αυτός δεν είναι επειδή «δεν άρεσαν» στους μετανάστες, αλλά επειδή έχουν λήξει.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Εάν πρόκειται για αυτοκριτική, τότε συμφωνώ απόλυτα.

 • John Smith

  Πρώτον γιατί, υπάρχει κάτι το σοβαρό που θα έπρεπε να πω;

  Δεύτερον, αν θέλεις να μου το παίζεις υπέρμαχο της Ελλάδος -όπως η ομάδα που υποστηρίζεις- φρόντισε τουλάχιστον να μπορείς να γράψεις ελληνικά. Για κάποιον που ξέρει να γράφει δεν υπάρχει καμία δυσκολία στο να βάζει τόνους.

  Τρίτον, δεδομένου και του που ανήκεις, προφανώς και ουρλιάζεις. Δε σας έχω δει να κάνετε και τίποτα άλλο.

  Τέταρτον -για να πιάσω και το δεύτερο σχόλιό σου- εξαρτάται τι έγραψες. Αν πήγες να κάνεις διαφήμιση για το «πόσο διώκεται η ΧΑ» προφανώς και θα το διέγραφαν, και καλά θα έκαναν. Τα hoaxes πρέπει να καταρρίπτονται ουδέτερα, όχι λαμβάνοντας θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Και μη μου πεις ότι ήταν άλλοι οι λόγοι που τα διέγραψαν, γιατί τότε πώς τα τωρινά σου σχόλια παραμένουν;

  Και επειδή καλό είναι να ξέρει κανείς γιατί αυτά που μου δίνεις δεν αποτελούν σοβαρές πηγές, πάμε να μετρήσουμε λάθη. Ας πάρουμε το πρώτο link:

  1) Μου δίνεις σελίδα της ΧΑ που υπερασπίζεται την ΧΑ. Δηλαδή τι άλλο θα περίμενε κανείς να κάνει;

  2) Το κείμενο που παραθέτεις περιέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Μια ουδέτερη έρευνα οφείλει να σέβεται την άλλη πλευρά.

  3) Το κείμενο κάνει ισχυρισμούς χωρίς να παραθέτει πηγές. Το ¨κυκλοφορεί άρθρο στο Βήμα» οφείλει να συνοδεύεται και από το εν λόγω άρθρο.

  4) Όλα τα links πλην ενός οδηγούν σε άλλα άρθρα του ίδιου site. Εάν κανείς θέλει να δώσει αποδείξεις οφείλει να τις δίνει από ανεξάρτητες πηγές, αλλιώς δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες.

  5) Το μόνο link που οδηγεί αλλού είναι αυτό που αφορά το πρόσωπο που υποτίθεται ότι δείχνει η φωτογραφία. Και το μόνο που βλέπει κανείς είναι μια σελίδα στη wikipedia, στην οποία η επίμαχη φωτογραφία δεν υπάρχει.

  Άρα εάν θέλεις να δημοσιεύσεις κάτι ως απόδειξη, το μόνο που δε δημοσιεύεις είναι αυτό το link. Το μόνο που θα δει κανείς διαβάζοντάς το είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια κάποιων να καλυφθούν. Έχεις λοιπόν σκοπό να μάθεις πώς να παρουσιάζεις κάτι σωστά, ή απλά θέλεις να γκρινιάζεις;

 • Antonis

  Λάθος μου με τα λινκς. Τα ξαναβάζω:
  https://data.oecd.org/healthstat/suicide-rates.htm
  http://bmjopen.bmj.com/content/5/3/e007295

  Αυτό που λες για τα γκέτο δεν ισχύει. Σου έδωσα το παράδειγμα των γκέτο αφροαμερικανών. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στη χώρα. Δεν υπάρχει θέμα προσαρμογής, είναι γηγενείς κάτοικοι. Η εξαθλίωση έρχεται ως αποτέλεσμα φυλετικών διακρίσεων που υφίστανται.

  Από’κει και πέρα λες ότι η φυλή δεν είναι μόνο το DNA αλλά και το πνεύμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς ως πνεύμα αλλά ας υποθέσουμε ότι μιλάς για τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δομές. Και τα δύο αυτά είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα αλληλεπιδράσεων με άλλους λαούς. Αν δεν ίσχυε αυτό τότε η επικρατούσα θρησκεία θα ήταν ακόμα ο δωδεκαθεϊσμός, οι γιατροί θα πίστευαν ότι ο άνθρωπος είναι σύνθεση τεσσάρων βασικών δομικών στοιχείων και η ασθένεια αποτέλεσμα διαταραγμένης ισορροπίας και ενδεχομένως ακόμα θα πιστεύαμε στο γεωκεντρικό μοντέλο του σύμπαντος. Το γεγονός ότι αυτά δεν ισχύουν είναι αποτέλεσμα του ότι επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε με άλλους πολιτισμούς.

  Ένα τελευταίο σχόλιο στα περί δημοκρατίας. Αν και σε καμία περίπτωση δε λειτουργεί τέλεια, γιατί πολύ απλά εμείς ως πολίτες δεν αντιμετωπίζουμε όσο σοβαρά θα έπρεπε τις εκλογικές διαδικασίες, παρ’όλα αυτά απολαμβάνουμε μια περίοδο ελευθερίας χωρίς προηγούμενο. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις, μπορείς να λες ό,τι θέλεις και, με εξαίρεση αυτούς που παρακινούν τη βία, δε θα διωχθείς για αυτά, ούτε για αυτούς που επέλεξες να σε εκπροσωπούν. Είναι λοιπόν απαράδεκτο να λες ότι μια περίοδος πλήρους ανελευθερίας ήταν καλύτερη, τη στιγμή μάλιστα που αυτή σου η δήλωση δε θα σε στείλει στη Μακρόνησο. Τώρα αν οι εκπρόσωποι των πολιτών δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, να σου θυμίσω ότι δεν βρέθηκαν στις θέσεις τους τυχαία οπότε πρωτίστως θα έπρεπε να προβληματιστούν αυτοί που τους επέλεξαν. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τις θεωρίες περί κατευθυνόμενων αποφάσεων υπάρχει χάος λογικής.

  Α και για να μην ξεχαστώ ο Ιωαννίδης ήταν από τα μεγάλα κεφάλια της χούντας. Μάλιστα υπάρχει και η άποψη ότι στην πραγματικότητα αυτός είχε τον έλεγχο με τον Παπαδόπουλο να είναι επί της ουσίας η βιτρίνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το να μιλάς για τον Ιωαννίδη σα να ήταν κάποιος άσχετος με το καθεστώς είναι άτοπο.

  • Serious Dude

   Η εξαθλίωση υπάρχει λόγω της ανικανότητάς τους. Σύγκρινε για παράδειγμα τους Ινδούς και τους Γύφτους που ανήκουν στην ίδια φυλή. Δηλαδή οι Ινδοί δεν δέχονται διακρίσεις ενώ οι άλλοι δέχονται; Ατοπο. Ναι μιλάω για τον πολιτισμό. Ο άνθρωπος είναι σύνθεση 5 βασικών στοιχείων, η ασθένεια είναι αποτέλεσμα διαταραχής αυτών των στοιχείων. Πού είναι το λάθος; Απλώς στο γεωκεντρικό μοντέλο υπήρχε ένα λάθος αλλά αν πάρεις ως 0 την Γη και όχι τον Ήλιο και πάλι δεν βγαίνει λάθος. Πάντως η παλιά φιλοσοφία είναι η σωστή όχι όπως οι τωρινοί ψευτοκουλτουριάρηδες που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο χωρίς ψυχή, χωρίς φυλή και προσφάτως και χωρίς φύλο! Άκου λέει υπάρχουν 3 και πλέον φύλα! Αν είναι δυνατόν! Το σημερινό καθεστώς ΔΕΝ είναι δημοκρατία, είναι δικτατορία των λόμπι της Αμερικής. Όλοι οι «πολιτικοί» μας δεν είναι τίποτε άλλο από τσιράκια του Αμερικανικού βαθέος κράτους και των λοιπών πλουτοκρατών. Ο Τσίπρας είναι ένα τσιράκι του Σόρος, ο οποίος και του χρηματοδοτεί τα ταξίδια του στην Αμερική, αυτό το είπε ο Βενιζέλος όχι κανένας ακροδεξιός! Αυτό δεν είναι δυστυχώς παράλογο. Και ποια δημοκρατία; Όταν υπολογίζει τις οργανώσεις των τραβεστί που δεν είναι ούτε το 0,1% και δεν υπολογίζει την εκκλησία που είναι το 98%! Πού είναι η δημοκρατία; Ασφαλώς και δεν υπάρχει! Ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο και έφερε μετά το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Επομένως δεν ήταν φίλοι. Αυτά περί διώξεων να τα πεις σε αυτούς στην Δύση και κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες που το κράτος τους παίρνει τα παιδιά τους γιατί είναι συντηρητικοί! Επίσης στην Αγγλία το κράτος πήρε τα παιδιά από ένα ζευγάρι χριστιανών και τα έδωσε σε ζευγάρι τζιχαντιστών και τα έβαλαν μπούρκα! Να τες οι διώξεις!

 • John Smith

  Μήπως να μας έλεγες εσύ τι σχέση έχει αυτό με το θέμα που συζητάμε; Ή ισχύει η λογική «αφού και τα δύο μιλάνε για ξένους είναι αλήθεια, ουγκ»;

  • τσιοκ

   Ουγκ είναι εκφραση μάλλον από τη μητρική σου γλώσσα, δεν έχω κάτι να πω με άτομα του επιπέδου σου.Πισω στη ζούγκλα γρήγορα……

   • John Smith

    Να υποθέσω ότι δε θα απαντήσεις. Μάλλον ζητάω πολλά όταν περιμένω λογική από ανθρώπους που διαβάζουν sites όπως το thesecretrealtruth.

    • τσιοκ

     Συγκεκριμένα με τα ληγμένα ψωμάκια δεν έχει σχεση, αλλά είναι ένα ρεπορτάζ που αναδεικνύει το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες (λάθρο είναι κ μη μου κάνεις καμιά γλωσσική υπόδειξη) που αντιμετωπίζει η πλέον φιλόξενη χώρα προς αυτους. Λόγω της μεγάλης ευαισθησίας που έχει το site σε τέτοια θέματα τους το πρότεινα για μας προτείνουν μια εκδοχή ως fake news αυτού ρεπορτάζ.
     Υ.Γ. Χαλάρωσε κ μην έχεις κόμπλεξ δεν κατέχεις την απόλυτη αλήθεια αλλά την αλήθεια που εσύ θέλεις να έχεις όπως κ όλοι μας.Το τι θα διαβάσω κ το τι πρέπει να διαβάσει ο οποιαδήποτε ποιος είσαι εσύ που θα το κρινεις.;;;;;
     Αν θέλεις να ανοίξεις στο προοδευτικό εκσυχρονιστικο χώρο κ να λέγεσαι πολιτισμενος δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ανθρωπους να αποκλειεις σκέψεις κ πηγές που δε συμφωνούν με τα θέλω σου.Ο ρατσισμός κ οποιαδήποτε άλλη μορφή κατακριταιας συμπεριφοράς δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός και να ισχύει μόνο όταν είναι εναντίον των δικών σου θελω.
     Π.χ αν εγώ χαρακτηρίσω υποτιμητικά τους λαθρομετανάστες είναι ρατσιστής.
     Εσύ όμως έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις τον άλλον κ να αφήνεις υπονοούμενα για τις απόψεις του για τις προτιμήσεις του τι θα διαβάζει και δεν είσαι ρατσιστής η κάτι άλλο.
     Μπορείς να έχεις αποκτήσει επιστημονική κατάρτιση κ αλλη μόρφωση αλλά είναι φανερό ότι παιδεία δεν διαθετεις!!
     Κ έχεις κόμπλεξ φίλε μου ανωτερότητας λέγεται αλλά κόμπλεξ είναι κ αυτό.

     ΟΥΓΚ!!!! αυτό για να μην ξεχνάς τις μεγάλες σου στιγμές στη συζήτηση μας.

     • John Smith

      «Συγκεκριμένα με τα ληγμένα ψωμάκια δεν έχει σχεση, αλλά…» Άμα αρχίζει κανείς το «ναι, αλλά…», είναι προφανές ότι έκανε πατάτα και δε θέλει να το παραδεχτεί. Μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε το να τρέξεις να αντιπαραθέσεις ένα άλλο γεγονός για να φέρεις το ίσο δείχνει ότι μάλλον σε πείραξε που βγήκε ψέμα. Τα έχουμε δει επανειλημμένα αυτά, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που προσπάθησε να κατηγορήσει τη σελίδα ότι δεν παρουσιάζει σωστά τα θέματα επειδή διάβασε κάτι που δεν συμφωνεί με τις απόψεις του.

      «Λόγω της μεγάλης ευαισθησίας που έχει το site σε τέτοια θέματα τους το πρότεινα για μας προτείνουν μια εκδοχή ως fake news αυτού ρεπορτάζ». Πες με περίεργο, αλλά δεν έχω δει πολλούς να «προτείνουν» κάτι με τόσο προκλητικό στυλ όπως εσύ. Όχι, δεν «προτείνεις» τίποτα. Απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις -πρωτίστως στον εαυτό σου- το γιατί έχεις τις τοποθετήσεις που έχεις. Προκαλείς τους άλλους να δεχτούν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκαν ότι υπάρχει, προκειμένου να δικαιολογήσεις τη στάση σου. Να σου θυμίσω τι έγραφες σε προηγούμενο σχόλιο: «Εσείς πρέπει να αλλάξετε ονομασία…σε lathrohοaxes.gr πολύ ενέργεια καταναλώνετε στην υπερασπίση τον λαθρομεταναστών που ήρθαν να ενσωματωθούν είτε στο δικό μας ΕΘΝΟΣ είτε στα Έθνη των υπολοίπων δυτικών κ να αφομοιώσουν τα ήθη κ τις παραδόσεις των δυτικών». Για κάποιο λόγο δε με πείθεις ότι θέλεις στη συνέχεια να «προτείνεις» κάτι σε μια σελίδα που την παρουσιάζεις έτσι.

      «Το τι θα διαβάσω κ το τι πρέπει να διαβάσει ο οποιαδήποτε ποιος είσαι εσύ που θα το κρινεις;» Κάποιος που καταλαβαίνει ποιες σελίδες είναι σοβαρές και ποιες όχι. Το ότι έβαλες τη συγκεκριμένη σελίδα ως παραπομπή δείχνει ότι είτε τη διαβάζεις και δέχεσαι τις απόψεις της, είτε πήρες την πρώτη σελίδα που βρήκες με άρθρο που να ταιριάζει στις απόψεις σου χωρίς να ψάξεις λίγο περισσότερο αν η σελίδα είναι αξιόπιστη. Και όχι, δε με απασχολεί το αν το άρθρο είναι σωστό ή όχι. Αν είναι πραγματικό θα μπορούσες να το βρεις και σε πιο σοβαρές σελίδες, αλλά δεν μπήκες στον κόπο να ψάξεις.

      «Κ έχεις κόμπλεξ φίλε μου ανωτερότητας λέγεται». Όχι, απλά είμαι ανώτερος. Αντικειμενική πραγματικότητα είναι. Και είμαι ανώτερος όχι γιατί είμαι πιο έξυπνος, αλλά γιατί μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τι ισχύει και τι όχι. Εσύ πάλι προσπαθείς να καλύψεις την αδυναμία σου να κάνεις αυτό το διαχωρισμό με το «ναι, αλλά…».

      Γενικώς φίλε μου δε με ενδιαφέρει ποια στάση κρατάς απέναντι στους μετανάστες -λαθραίους ή όχι- ούτε αν θεωρείς τον εαυτό σου ρατσιστή ή όχι. Με νοιάζει μόνο το ότι προσπαθείς να βγάλεις λάθος μια σελίδα που λέει την αλήθεια, απλά και μόνο επειδή δε σου αρέσουν αυτά που λέει. Και κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, είτε νομίζεις ότι έχεις δίκιο είτε όχι.

     • τσιοκ

      Όχι, απλά είμαι ανώτερος. Αντικειμενική πραγματικότητα είναι.» Και είμαι ανώτερος όχι γιατί είμαι πιο έξυπνος, αλλά γιατί μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τι ισχύει και τι όχι». Με αυτό επιβεβαιώνεις ότι διακατεχεσε από κομπλεξικα σύνδρομα, ζητά βοήθεια κ σταματά μάταια να αναζητάς την αναγνώριση που επιθυμείς άλλωστε αυτόαναγνωρίζεσαι.
      Μετά από τα τελευταία που έγραψες το μόνο που έχω να πω είναι «δεν περιγράφω άλλο».
      Τι να πω άλλωστε σε έναν παντογνώστη κ δε το λέω ειρωνικά το λέω επειδή έτσι αισθάνεσαι κ το γράφεις……
      Αν θέλεις μου απαντάς, αλλά να ξέρεις ότι δε θα σου απαντήσω ότι κ αν μου γράψεις είτε προσβλητικό είτε υποτιμητικό δε θα σε ακολουθήσω άλλο.,Τουλάχιστον αγενή δε θα μπορέσεις να με πεις αφού σε έχω ενημερώσει.

     • John Smith

      Σωστά, τι να γράψει κάποιος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ειρωνεία από το σοβαρό, και φτάνει να χαρακτηρίσει κομπλεξικό τον άλλο επειδή δεν έχει τι να πει. Επίσης τι να πει ο κρυφορατσιστής που δε θέλει να παραδεχτεί το τι πιστεύει, αλλά παράλληλα πετάει σπόντες. Διότι αν είχες ισορροπημένη άποψη, θα ήξερες ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο μεταναστευτικό αλλά υπάρχουν και δεκάδες ψευδή δημοσιεύματα, και δε θα έσπευδες να αναιρέσεις την κατάρριψη με ένα άσχετο με το θέμα γεγονός.

 • Serious Dude

  Πόσοι από αυτούς ζουν όπως οι γηγενείς; Και γιατί να δεχτεί η Ευρώπη λαθρομετανάστες και όχι η Ασία και η Αφρική που είναι πολύ μεγαλύτερες; Αλλά βέβαια, ένας λαός χωρίς πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια ελέγχεται πολύ πιο εύκολα.

  • Antonis

   Αφ’ενός εξηγώ τι έχει γράψει ο αρχικός σχολιαστής που ξεκάθαρα άλλα ήθελε να πει αλλά χρησιμοποίησε λάθος λέξεις.

   Αφ’ετέρου οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην Ευρώπη, γιατί τα Ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να τους εξασφαλίσουν ότι η ζωή και η προσωπικότητά τους θα είναι σεβαστές. Κάτι που πολλά Ασιατικά ή Αφρικανικά κράτη δε μπορούν να τους το διασφαλίσουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από τη χώρα τους για να έρθουν να ζήσουν τη ντόλτσε βίτα. Κινδυνεύει η ζωή τους, είτε λόγω πολέμου στην περίπτωση των προσφύγων, είτε λόγω ακραίας φτώχιας ή πολιτικών, θρησκευτικών ή ενθοτικών διώξεων στην περίπτωση των μεταναστών. Προφανώς ελάχιστοι Ευρωπαίοι, ευτυχώς, μπουρούμε να το καταλάβουμε (εγώ δεν ανήκω σίγουρα σε αυτούς που το βιώνουν έστω κι αν είμαι ο ίδιος μετανάστης) αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη, δε θέλουν να αλλοιώσουν τις εθνικές ταυτότητες (αστείος όρος τον 21ο αιώνα αλλά τέλος πάντων), θέλουν να διασφαλίσουν τη ζωή τους. Και όταν οι γηγενείς κοινωνίες δεν τους στερούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα κι αυτοί ζουν τη ζωή τους με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του τόπου κατοικίας τους. Εμένα τουλάχιστον αυτό μου έχει δείξει η προσωπική μου εμπειρία έστω κι αν δεν είναι αναγκαστικά ενδεικτική του τι γίνεται παντού.

   Όσο για τα χουντικά σου κατάλοιπα να σου θυμίσω ότι οι εν λόγω κύριοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βασανίσουν συμπατριώτες, ομόδοξους, ενδεχομένως και συγγενείς τους, απλά και μόνο γιατί δεν ταυτίζονταν οι απόψεις τους. Τόσο πολύ τιμούσαν το τρίπτυχό σου αυτό. Επίσης, και κλείνω με αυτό, είναι ειρωνικό να ισχυρίζεσαι ότι σε ελέγχουν αν δεν έχεις πατρίδα θρησκεία οικογένεια, όταν σήμερα που υποτίθεται ότι αυτά έχουν καταλυθεί μπορείς να λες ελεύθερα δημόσια τη ρατσιστική σου άποψη, ενώ την περίοδο που υποτίθεται ότι το τρίπτυχο προασπιζόταν ο δημόσιος λόγος σου θα ήταν απολύτως ελεγχόμενος.

   • Serious Dude

    Καλά επιχειρήματα λες αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω που έχεις λάθος. Καταρχήν, δεν είμαι ούτε ρατσιστής/φυλετιστής ούτε χουντικός, αν και η χούντα έκανε πιο πολλά καλά πράγματα από το τωρινό καθεστώς. Οι άνθρωποι αυτοί είτε είναι θύματα, είτε ρεμάλια είτε τζιχαντιστές. Δεν τους θέλουν στις Αφρικανικές και στις Ασιατικές χώρες γιατί δημιουργούν προβλήματα. Δεν θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη; Δες τι λένε ορισμένοι ριζοσπαστικοί ιμάμηδες! Σε χώρες όπως η Γαλλία υπάρχουν ghetto και no-go zones. Τα εγκλήματα των μεταναστών είναι πολύ περισσότερα και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Επίσης δες το σχέδιο του Kallergi για αλλοίωση των εθνών και για έλεγχο και μετά πες μου. Λες ότι η χούντα βασάνισε άτομα. Καταρχήν, τότε τα πράγματα ήταν αλλιώς, υπήρχε ψυχρός πόλεμος και υπήρχε ο κίνδυνος του κομμουνισμού. Επίσης, δες πόσες αυτοκτονίες είχαμε λόγω «δημοκρατικού μνημονίου». Δες πώς άτομα, οργανώσεις και ακόμα και εκκλησίες που έχουν ιδέες που πάνε κόντρα στην πολιτική ορθότητα δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους, χαρακτηριστική επίθεση κουκουλοφόρων σε οπαδούς του Τραμπ (ένας ήταν και με κινητικά προβλήματα) και σε εκκλησίες στην Αυστραλία που είναι εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων τις οποίες και βανδάλισαν. Φυσικά αν βγει στην Ελλάδα πατριωτική κυβέρνηση όλα αυτά θα αλλάξουν.

    • Antonis

     Κατ’αρχάς το να λέμε ότι τους πρόσφυγες δε τους ήθελαν στην Ασία ή την Αφρική είναι λάθος από τη στιγμή που ο μεγάλος όγκος των προσφύγων βρίσκεται στο Λίβανο και την Ιορδανία. Βλέπεις ότι εξαιρώ αυτούς που είναι στην Τουρκία γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία εν πολλοίς εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ. Οι μετανάστες από την άλλη μεριά έρχονται συνήθως απευθείας στην Ευρώπη για τους λόγους που σου προανέφερα.

     Για τη Γαλλία που αναφέρεις ναι υπάρχουν γκέττο μεταναστών. Όπως επίσης υπάρχουν γκέττο αφροαμερικανών σε πόλεις των ΗΠΑ. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί όταν μία σχετικά μικρή κοινωνική ομάδα αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία ως πολίτες τρίτης κατηγορίας τότε αναγκαστικά οργανώνεται για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Με τη βία αν χρειαστεί. Κι αν στη Γαλλία μπορείς να ισχυριστείς (λανθασμένα κατά την άποψή μου) ότι ο γενικός πληθυσμός τους βλέπει ως εισβολείς, τότε με τους αφροαμερικανούς που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην ίδια χώρα με αυτούς που τους καταπιέζουν ποιά είναι η δικαιολογία? Αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι ότι τα γκέττο έρχονται ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της πλειοψηφίας απέναντι στη μειοψηφία και όχι ως κάτι αυτόματο. Άλλωστε θα παρατηρήσεις ότι σε επιθέσεις όπως πχ στο Μάντσεστερ ή στις Βρυξέλλες, οι δράστες δεν ήταν μετανάστες πρώτης γενιάς. Είχαν γεννηθεί στη χώρα αλλά η κοινωνία απέτυχε να τους αφομοιώσει. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη η είσοδος στη χώρα γιατί έτσι αναπόφευκτα θα περάσουν και εγκληματίες (που ήταν εγκληματίες ήδη στη χώρα τους). Αλλά από τη στιγμή που το κράτος αποφασίζει ότι ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας, είναι λάθος και μαρκοπρόθεσμα ενδεχομένως καταστροφικό να αντιμετωπίζεται ως επικίνδυνος. Και θα επιμείνω πως δε θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη, θέλουν απλά να ζήσουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή. Αν υπάρχουν 10 βλαμμένοι που φαντασιώνονται πολέμους και κατακτήσεις δε μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ενδεικτικοί του συνόλου. Είναι ίσως οι πιο φωνακλάδες αλλά είναι μειοψηφία. Και επίσης πολύ σημαντικό, δεν υπάρχουν μόνο στο μουσουλμανισμό αλλά σε κάθε θρησκεία. Επίσης επειδή αναφέρεις την αλλοίωση των εθνών, η έννοια του καθαρού έθνους υπάρχει μόνο σε κάποιες νησιωτικές κοινότητες που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Οπουδήποτε αλλού υπήρξε συνάντηση πληθυσμών υπήρξε και μίξη. Δεν είναι κάποιο πανούργο σχέδιο, δεν είναι καινούργιο, υπάρχουν ιστορικές αναφορές τουλάχιστον από τους Ελληνιστικούς χρόνους. Οι δηλώσεις περί φυλετικής καθαρότητας είναι αβάσιμη εθνικιστική προπαγάνδα και οι μελέτες του DNA πλέον το αποδεικνύουν.

     Για το τέλος άφησα το ότι δεν είσαι ρατσιστής και χουντικός. Έχεις ένα δίκιο ως προς το ρατσισμό. Κρίνοντας μόνο από τα γραφόμενά σου είσαι ξενοφοβικός όχι ρατσιστής. Για τη χούντα από την άλλη, αφού ντρέπεσαι που την υποστηρίζεις γιατί δεν σταματάς να την υποστηρίζεις? Είναι παράδοξο να λες ότι δεν είσαι χουντικός αλλά ταυτόχρονα να δηλώνεις ότι έκανε περισσότερα από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις και ότι τα βασανιστήρια ήταν δικαιολογημένα λόγω των κομμουνιστών. Λοιπόν για να ξέρουμε τι μας γίνεται αυτό που όντως έκανε η χούντα είναι ότι αναμείχθηκε στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους (Κύπρος) και έδωσε στην αφορμή σε ένα τρίτο κράτος να εισβάλλει και να καταλάβει το 1/3 του νησιού. Έστειλε στο θάνατο εκατοντάδες στρατιώτες μην μπορώντας να τους εξοπλίσει κατάλληλα για πολεμική αναμέτρηση, σε μία απολύτως ανοργάνωτη προσπάθεια να αποτρέψει την εισβολή που η ίδια η χούντα διευκόλυνε με τις ενέργειές της. Επίσης, αν και απλά το παρακάμπτεις ως «δικαιολογημένο», εξόρισε, φυλάκισε, βασάνισε και σκότωσε συμπατριώτες της με μοναδική αιτιολογία ότι διαφονούσαν με το καθεστώς. Δεν ξέρω αν αυτά τα έργα στα μάτια σου ισοσκελίζονται με μερικούς δρόμους και σχολεία, που έχει αποδειχθεί ότι έγιναν με τεράστιες μίζες για τους καθεστωτικούς και που θα μπορούσε να φτιάξει η οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

     Και κάτι ακόμα μιας και χρησιμοποίησες και την καραμέλα των αυτοκτονιών. Αυτό το άρθρο του 2015 (http://dx.doi.org/10.1136/bmjopen-2014-007295) από τους Ραχιώτη και άλλους όντως δείχνει πως υπάρχει μια αύξηση των αυτοκτονιών της τάξης του 34% τα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αντίστοιχη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στην Ευρώπη στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και στις ΗΠΑ. Δεν ήταν λοιπόν το μνημόνιο που έφερε τις αυτοκτονίες αλλά η ύφεση. Ακόμα και χωρίς μνημόνιο, επιτροπίες και τα σχετικά η παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι πιθανόν να είχε αυξήσει τις αυτοκτονίες. Επίσης αν δε εξετάσεις και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ (https://data.oecd.org/healthstat/suicide-rates.htm) για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας από το 1961 μέχρι το 2014, θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν αυξομειώσεις. Ναι μεν αυτή τη στιγμή είμαστε υψηλότερα απ’ότι την προηγούμενη δεκαετία αλλά η απόκλιση δεν είναι τέτοια που να στηρίζει την πεποίθηση ότι με τα μνημόνια οι Έλληνες ξαφνικά άρχισαν να αυτοκτονούν μαζικά.

 • τσιοκ

  Αυτό που περιγράφεις εσύ εστβ κ με ειρωνικό τροπο είναι το ιδεατό κ συμφωνω…..! Έχεις όμως σκεφτεί τι κουλτούρα έχουν αυτοί οι άνθρωποι τη ήθη κ έθιμα ποια η άποψη τους για ελευθερίες κ δικαιώματα των ανθρωπων;;;;;;Αν εσύ είσαι έτοιμος να αλλοιωθεί η οποία ταυτότητα έχουμε ως έθνος εγώ δεν είμαι.Σε ποια χώρα έχουν πάει κ έχει γίνει αυτό που λες στην Αγγλία στη Σουηδία που έχουν κάνει δικές περιοχές ολόκληρες να είναι ισλαμικές γειτονίες;;;;;;Κ άσε αυτό θα μου πεις πρέπει να έχουν τα δικαιώματα τους…….Αυτοί αναγνωρίζουν τις ελευθερίες των χωρών που τους φιλοξενουν……Αναγνωρίζουν τις ελευθερίες θρησκευτικές κοινωνικές κλπ.Γνωριζεις ότι κ στη Θράκη πολλά αδικήματα δεν δικάζονται σε πολιτικό δικαστήριο αλλα απονέμει δικαιοσύνη ο θρησκευτικός του ηγέτης;;;;;Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα κ πιστεύω μου επιτρέπεις να έχω την άποψη μου.

  • Antonis

   Δεν περιγράφω τίποτα, απλά εξηγώ τι έχεις γράψει. Προφανώς άλλα έχεις στο μυαλό σου αλλά τα λεγόμενά σου περιγράφουν την ιδεατή κατάσταση. Έχω παραθέσει τους ορισμούς των λέξεων, διάβασέ τους ξανά και θα δεις ότι έγραψες άλλα από αυτά που ήθελες.

   Όσο για τους μουσουλμάνους και την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητα και όλα τα σχετικά, ζώντας ο ίδιος στη Βρετανία θα σου πω ότι το να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη χώρα ως παράδειγμα είναι αποτυχημένο. Η σύγχρονη Βρετανία αποτελείται από πραγματικά πολυπολιτισμικές κοινωνίες ειδικά στα αστικά κέντρα. Ναι υπάρχουν περιοχές στις οποίες κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι ή ινδουιστές ή οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές ομάδες αλλά σε γενικές γραμμές, με τις εξαιρέσεις παραβατικών ατόμων που υπάρχουν παντού, ζουν σε αρμονία με τη συντρηπτική πλειοψηφία του γηγενούς πληθυσμού. Και βέβαια έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και εαν παρανομήσουν αντιμετωπίζουν τις ίδιες κυρώσεις. Δεν ξέρω από που αντλείς την πληροφόρησή σου για τη συγκεκριμένη χώρα αλλά επειδή ξαναλέω είμαι κάτοικός της, σου προτείνω να αλλάξεις πηγή πληροφόρησης.

   • τσιοκ

    Δε καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να μου πεις, αλλα απάντησες μόνος σου σε αυτά που εγώ πριβληματιζομαι.
    Ποιος σου είπε ότι θέλουμε πολυπολιτισμικότητα στην Ελλάδα μας ρώτησε κανεις;;;;Καλέσαμε κανεναν από αυτούς που παρανόμως εισέρχονται;;;;

   • τσιοκ

    Επίσης μη ξαναχαρακτηριζεις οποιονδήποτε εκφράζει σκέψεις κ επιχειρήματα με αποκαλέσες φιλε ρατσιτη. Σου ανταποδίδω λοιπόν φίλε ανθελληνα κ προπαγανδιστή κατά του Ελληνικού Έθνους τους χαρακτηρισμούς.Ισως έτσι καταλάβεις κ δεν ξαναπέσεις στο ατόπημα όταν συζητάς να χαρακτηρίζεις.Κ δεν σου ζήτησα να μου πεις τι ισχύει στην Αγγλία έθεσα συγκεκριμένα ερωτηματα;;;;

    • Antonis

     Σωστά έπρεπε να σε χαρακτηρίσω ξενόφοβο. Έχεις δίκιο αυτός θα ήταν ακριβέστερος χαρακτηρισμός. Για να ξέρουμε τι λέμε ξενόφοβος είναι αυτός που αισθάνεται ξενοφοβία και ως ξενοφοβία ορίζεται ο φόβος, η εχθρότητα προς τους ξένους ως φορείς πολιτιστικών επιδράσεων, που αντιμετωπίζονται από τους ντόπιους ως επικίνδυνες. Άρα ναι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ ακριβέστερος με βάση τα γραφόμενά σου. Αν θεωρείς ότι δεν είναι ακριβής θα πρέπει να αναθεωρήσεις τι γράφεις. Από την άλλη τι ακριβώς από αυτά που γράφω με κατηγοριοποιούν ως προπαγανδιστή εναντίον του Ελληνικού έθνους? Αν αποδεικνύουν κάτι τα γραφόμενά μου είναι ότι χρησιμοποιείς λέξεις που δεν ξέρεις τη σημασία τους, παρά το γεγονός πως ως πατριώτης θα έπρεπε να τη μιλάς άπταιστα. Αλλά η αρχική σου ανάρτηση δείχνει πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι αυτό δεν ισχύει (σου έδωσα και τους ορισμούς των λέξεων για να δεις τα λάθη σου).

     Στα υπόλοιπα τώρα. Ισχυρίστηκες, ορθά, ότι στην Αγγλία υπάρχουν ισλαμικές γειτονιές, οι κάτοικοι των οποίων ωστόσο υπονοείς ότι δε σέβονται τις ελευθερίες, θρησκευτικές ή άλλες, των υπολοίπων κατοίκων της χώρας. Και σου λέω πολύ ξεκάθαρα ότι, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, αυτό που υπαινίσσεσαι είναι λάθος και ότι η συντρηπτική πλειοψηφία των θρησκευτικών μειονοτήτων σέβονται τις θεσπισμένες από το δίκαιο της χώρας ελευθερίες των υπολοίπων. Για τη Σουηδία δεν έχω ίδια γνώση και γι’αυτό δεν εκφέρω γνώμη. Με άλλα λόγια κάνεις μια λάθος υπόθεση και σου εξηγώ γιατί είναι λάθος. Για την πολυπολιτισμικότητα που πιθανολογώ ότι δε σου αρέσει, να σου υπενθυμίσω ότι η κοινωνία στην οποία ζεις είναι το αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων διαφορετικών πολιτισμών για αιώνες. Δεν είσαι μέλος κάποιας απομονωμένης φυλής σε ένα νησί του Ειρηνικού. Και μόνο το γεγονός ότι έχεις ίντερνετ αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα φυσικής και απομακρυσμένης συνεργασίας ανθρώπων από διαφορετικές χώρες. Κυριολεκτικά δρέπεις τους καρπούς της πολυπολιτισμικότητας των ανεπτυγμένων σύγχρονων κοινωνιών. Άρα το να την απορρίπτεις ταυτόχρονα είναι παράδοξο.

     Ένα τελευταίο. Οι άνθρωποι, πρόσφυγες ή μετανάστες, έρχονται για να σώσουν τη ζωή τους που κινδυνεύει είτε από πόλεμο είτε από ακραία φτώχεια είτε από θρησκευτικές, εθνωτικές ή πολιτικές διώξεις. Δε θα σου ζητήσουν την άδεια όπως δε ζήτησαν την άδεια οι συμπατριώτες σου που έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία και την Αμερική για να επιβιώσουν από την φτώχεια μετά τον πόλεμο. Αν λοιπόν έχεις στοιχειώδη ανθρωπιά αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι δε θα πεθάνουν στο δρόμο για τα σύνορά σου και στη συνέχεια να εξετάσεις αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτοί στην ένωση κρατών που ανήκεις.

 • crag

  @elena_perea:disqus, πόση είναι η περιφέρεια των γοφών σου (σε cm);

 • Elena Perea

  ΦΙΛΕ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ «να ενσωματωθούν»
  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ «να σβερκωθουν»

  • τσιοκ

   …..

  • Alkinoos

   φαινεται ξερεις απο »σβερκωματα»!!! στη τοπικη του περεα στα μαθανε συναγωνιστρια;

  • Antonis

   Οι λέξεις έχουν συγκεκριμένη έννοια την οποία και παραθέτω. Δεν υπάρχει σημείο στίξης που να υποδεικνύει μεταφορική ή ειρωνική χρήση των λέξων άρα οφείλω να υποθέσω ότι χρησιμοποιούνται με βάση τον ορισμό τους. Ωστόσο δε μου κάνει εντύπωση η άποψή σου. Συνήθως όσο πιο εθνικόφρον κάποιος τόσο λιγότερη γνώση της μητρικής του γλώσσας.

 • Elena Perea

  ΕΓΩ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΣΑΣ…ΠΟΥ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ (ΟΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ 9 ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..).

  ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ…»Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια μίσους προς τους μετανάστες.»…ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΤΑ 2 ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΟΝΤΩΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟ… ΑΛΛΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΣΟΥΣ…

  ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ…

  • Στη σελίδα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή, 2233 άρθρα. Περίπου, 40 από αυτά έχουν θέμα ψευδείς δημοσιεύσεις για μετανάστες στην Ελλάδα. Ποσοστό λιγότερο από 2%
   http://ellinikahoaxes.gr/?s=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82

   • Elena Perea

    ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ Χ.Α.. ΕΧΕΤΕ ΜΟΛΙΣ 3 (Η 1 ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ) ΓΙΑ Χ.Α.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΩ:

    Στη σελίδα σας υπάρχουν αυτή τη στιγμή, 2233 άρθρα. Μόνο 2 (ΠΟΖΑ ΣΕ ΑΡΜΑΤΑ-ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΡΑΝΧΑΣ) εχουν θέμα ψευδείς δημοσιεύσεις για Χ.Α.στην Ελλάδα. Ποσοστό λιγότερο από 0.09%

    Δηλαδη απο 42 δημοσιευσεις συνολικα (40 μεταναστες+2 ΧΑ),το 95% υπερ λαθρο, 5% υπερ ΧΑ
    ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.

     • Elena Perea

      ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ «ΟΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ 9 ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨ΑΛΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

      ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ…ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ…
      ΑΡΑΓΕ ΑΜΑ ΒΑΛΟΥΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΑΦΓΑΝΟΙ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , HOT SPOT ΚΛΠ… ΤΟ 2% ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ

     • John Smith

      Συγγνώμη που η μία πλευρά παρέχει πολύ περισσότερο υλικό για κατάρριψη από την άλλη. Ή για να το θέσω πιο απλά, αν υπάρχει κάτι σχετικά με τη Χ.Α. που θεωρείς ότι είναι hoax απλά γράψ’ το αντί να ουρλιάζεις. Αν πάλι δεν έχεις κάτι τότε προς τι το σχόλιό σου; Απλά επειδή δε σου άρεσε το θέμα;

     • Elena Perea

      ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ,,,ΑΝ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΘΟΥΝ ΚΛΑΣΙΚΑ…
      ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
      https://www.youtube.com/watch?v=4XTN5Yds54I

      Φιλιππινέζος από το διαδίκτυο βαπτίστηκε «Χρυσαυγίτης» με μπαζουκας http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-geloiothta-chtuphse-kokkino-pakistanos-apo-to-diadiktuo-baptisthke-chrusa

      Φωτμονταζ νοσοκομειο http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-ena-athlio-fwtomontaz-kai-h-maurh-propaganda-kata-ths-chrushs-au

      φωτομονταζ σημαιας http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-fwtomontaz-kai-anapodh-koptoraptikh-apo-thn-efhmerida-twn-suntaktwn

     • John Smith

      Έλα λοιπόν τώρα να σου πω τη συνέχεια:

      Στη σελίδα των ellinikahoaxes στο facebook -φαντάζομαι ότι ξέρεις πώς να τη βρεις- υπάρχει ένας ωραίος χώρος που γράφει «δημοσιεύσεις επισκεπτών». Εκεί μπορεί ο καθένας να δημοσιεύσει hoaxes που βρήκε, μαζί με την κατάρριψή τους. Άρα όποιος θέλει να ενημερώσει για κάτι μπορεί να το κάνει μόνος του, αντί να ουρλιάζει -γιατί αυτό σημαίνουν τα κεφαλαία- ότι «η σελίδα μεροληπτεί». Μόνο που αν πας να το κάνεις φρόντισε να είσαι σοβαρή, όχι να κάνεις τα ίδια με εδώ. Εκτός αν θέλεις να ακούσεις σχόλια που δε θα σ’ αρέσουν.

  • Alkinoos

   κοιτα λεναρα μου αν ενας ελληνας τουρκος αλβανος αιγυπτιος η οποιας αλλης σκατα εθνικοτητας αστεγος παει και ζητησει φαι απο αυτους που μεριμνουν για τους προσφυγες προφανως και θα του δωσουν… αμα πηγαινε ενας αλλοδαπος να ζητησει φαι απο τους χαυγιτες που καναν και καλα συσιτια το σιγουρο που θα ετρωγε θα ταν ξυλο ισως και μεχρι θανατου. καταλαβες τη διαφορα μισους, αγαπης καλη μου, η να σας χ@σουμε κι ολας;

  • Alkinoos

   παρε και μια τυροπυτσα απο τα ellinika hoaxes για τις μπαρουφες που αμολας γλυκια μου

 • τσιοκ

  Εσείς πρέπει να αλλάξετε ονομασία…σε lathrohοaxes.gr πολύ ενέργεια καταναλώνετε στην υπερασπίση τον λαθρομεταναστών που ήρθαν να ενσωματωθούν είτε στο δικό μας ΕΘΝΟΣ είτε στα Έθνη των υπολοίπων δυτικών κ να αφομοιώσουν τα ήθη κ τις παραδόσεις των δυτικών…..!!

  • John Smith

   Ε ναι ρε αδερφέ, δε μπορεί να ασχολούμαστε με το τι είναι ψέμα και τι όχι όταν το θέμα αφορά αλλοδαπούς. Είναι γνωστό ότι σε τέτοια θέματα η αλήθεια είναι σχετική, και ορίζεται από τον εξής απλό κανόνα: ότι είναι κατηγορία προς τους μετανάστες είναι οπωσδήποτε αλήθεια, και όποιος αποδεικνύει με στοιχεία ότι είναι ψέμα είναι πράκτορας. Απλά πράγματα. Απορώ δηλαδή πώς τους ξέφυγε.

  • Nikos Dandoulakis

   Τελικά, η Ελλάδα ανήκει στη (Άγρια) Δύση και αν ναι για πόσο;

  • Elena Perea

   ΣΩΣΤΟΣ!!! ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΝΕ «Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια μίσους προς τους μετανάστες.»…

   ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ 2 ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΟΝΤΩΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΣΟΥΣ…

   • τσιοκ

    ….

   • Alkinoos

    και μονο που τα βαζει καποιος με αδυναμους προσφυγες πολεμου χρησιμοποιωντας μαλιστα ψευδη στοιχεια για να τους συκοφαντει δειχνει απυθμενο μισος ρε λεναρα… πως να το κανουμε δηλαδη το μαυρο ασπρο;

    • Elena Perea

     που εχει πολεμο και δεν το ξερουμε?

     • TIL

      μόνο σε μερικές δεκάδες χώρες Αφρικής και Μέσης Ανατολής, αστεία πράγματα..
      Πρίν πετάξεις ότι σου κατέβει, μία γρήγορη έρευνα θα σε γλυτώσει

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts

  • wz

   Εδώ που τα λέμε οι περισσότερες hoax ειδήσεις αφορούν λάθρους. Πραγματικά ψάχνω να βρω hoaxes ειδήσεις από ψευτοαλληλέγγυους να κάνω μια καταγγελία στο site και δεν βρίσκω. Μάλλον την ανάγκη για τη δημιουργία hoax ειδήσεων την έχουν οι εθνικιστές (κατά την γνώμη μου περισσότερο κακό κάνουν).

 • naive

  «Η ανάρτηση φιλοξενήθηκε και σε κάποιες ιστοσελίδες. makeleio.gr, freepen.gr, filonoi.gr, oparlapipas.gr, defence-point.gr»
  Από αυτό και μόνο δεν αξίζει τον κόπο καν να ασχοληθεί κανείς. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν τα παίρνει στα σοβαρά αυτά και σε αυτούς που τα διαβάζουν ό,τι και να τους πεις ή να τους αποδείξεις είναι μάταιο.

  • John Smith

   Δυστυχώς οι λογικοί άνθρωποι έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας. Αν δεις την επισκεψιμότητα που έχουν τέτοια sites το καταλαβαίνεις αμέσως.

   • Serious Dude

    Ε ναι, βέβαια, λογικοί άνθρωποι είναι μόνο αυτοί που πιστεύουν στα ανοιχτά σύνορα, στην αθεΐα και στην παγκοσμιοποίηση…

    • John Smith

     Πόσο μ’ αρέσει όταν ακούω να με λένε -εμμέσως πλην σαφώς- «άθεο», μόνο και μόνο γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν λίγο περισσότερο. Δεν πειράζει, πάμε παρακάτω.

     Όχι, λογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν μέτρο σε όλα. Ούτε ανοιχτά σύνορα χωρίς κανέναν έλεγχο, ούτε ανυπόστατες κατηγορίες απλά και μόνο επειδή δε γουστάρουμε τους ξένους. Μάθετε επιτέλους να μην υποστηρίζετε κάτι απλά και μόνο επειδή ταιριάζει στην ιδεολογία σας.

  • Lonis

   Το defence-point είναι πολύ σοβαρή ιστοσελίδα. Ηδη ανήρτησε την αλήθεια

   • Elena Perea

    ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ…ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ , ΟΧΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

   • Konstantinos

    Όντως, μαλλον απο κεκτημένη ταχύτητα το πέρασε για το defencenet.

 • RaspK

  Να πω κάτι εδώ, πάντως: παρότι όντως φαίνεται ότι τα ψωμιά αυτά πετάχτηκαν λόγω της ημερομηνίας λήξης, εντούτοις κάτι τέτοιο (που λογικά το έκαναν όσοι φέρουν ευθύνη για τους ανθρώπους αυτούς και όχι οι ίδιοι οι μετανάστες) είναι λίγο αποκαρδιωτικό, από την άποψη ότι αυτά τα τρόφιμα αντέχουν σημαντικά περισσότερο από 2 ημέρες, απλώς είναι υποχρέωση των εταιρειών (βάσει νόμου) να τυπώσουν ημερομηνία λήξεως και μάλιστα υπάρχουν και προδιαγραφές σχετικά με τη διάρκεια εντός της οποίας τα τρόφιμα χαρακτηρίζονται ως υγειή. (Με απλά λόγια, η ΗΛ αποτελεί δέσμευση της εταιρείας για την καλή κατάσταση του προϊόντος και συνάμα αποτελεί ειδοποίηση για το αγοραστικό κοινό και τους χώρους διάθεσης ως προς το πότε θα ήταν καλό να προβούν στην απομάκρυνσή τους.)

  Ταυτόχρονα, δε, και οι άνθρωποι αυτοί υποχρεούνται (πάλι βάσει νόμου, εάν όντως δεν απατούμαι!) να απορρίπτουν προϊόντα που πλέον χαρακτηρίζονται ως «μη υγειή» ή «αλλοιωμένα,» ακόμη κι έαν το προϊόν είναι ουσιαστικά υγειές.

  Μακάρι να παρέχονταν προϊόντα με λογικότερες ημερομηνίες λήξεως ούτως ώστε να έβγαιναν όλοι κερδισμένοι από τα ίδια τα τρόφιμα, επειδή δυστυχώς είναι απολύτως αναμενόμενη η παρούσα κατάσταση.