Νίκος Κατσαρός: Όσα αναφέρονται ως συστατικά των ψεκασμών, ανήκουν στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας.

6

Σε συνέντευξη, που έδωσε στο atmitos.gr, ο καθηγητής χημείας Νικόλαος Κατσαρός, ανέφερε πως: «Αφού δεν ξέρουμε αν μας ψεκάζουν, ούτε με τι μας ψεκάζουν προφανώς δεν μπορούμε να προστατευτούμε και ότι προστατευτικά μέσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς και όσα αναφέρονται ως συστατικά των ψεκασμών είναι αυθαίρετα, αναπόδεικτα, μη τεκμηριωμένα, παραπλανητικά, ανυπόστατα και τα πιο πολλά ανήκουν στην σφαίρα της συνωμοσίας και της επιστημονικής φαντασίας.»

Στη χώρα μας, η συνωμοσιολογική θεωρία των αεροψεκασμών έχει τεράστια διάδοση. Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Μάρτιο του 2017, 1 στους 4 Έλληνες πιστεύει ότι μας ψεκάζουν.

Τα προηγούμενα χρόνια η θεωρία των αεροψεκασμών ήταν πιο διαδεδομένη. Το Σεπτέμβριο του 2013, την πίστευε ο ένας στους τρεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σε αυτή τη διάδοση, ο κύριος Κατσαρός έχει τεράστια ευθύνη. Μην ξεχνάμε πως είναι καθηγητής χημείας, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, και για πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Διέδιδε τη θεωρία των αεροψεκασμών για πολλά χρόνια, έδινε συνεντεύξεις για τους αεροψεκασμούς, συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά των χημικών αεροψεκασμών και εμφανίστηκε μέχρι και σε εκπομπές της τηλεόρασης, μαζί με ομάδα συνωμοσιολόγων.

Ο ίδιος σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. έλεγε οτι οι λευκές ουρές των αεροσκαφών «περιέχουν σωματίδια από Αλουμίνιο, Βάριο, που είναι τοξικά στοιχεία, ίσως και άλλα βαρέα μέταλλα».  Δείτε στο παρακάτω βίντεο (9:30).

Μετά από όλα αυτά που διέδιδε για χρόνια, τώρα παραδέχεται πως δεν γνωρίζει αν μας ψεκάζουν, με τι μας ψεκάζουν και όλα όσα αναφέρονται ως συστατικά των ψεκασμών είναι αυθαίρετα, αναπόδεικτα, μη τεκμηριωμένα, παραπλανητικά, ανυπόστατα και τα πιο πολλά ανήκουν στην σφαίρα της συνωμοσίας και της επιστημονικής φαντασίας.

Όμως, συνεχίζει να ζητάει απαντήσεις από την πολιτεία. Μόνο που η απάντηση έχει δοθεί από τους αρμόδιους εδώ και αρκετά χρόνια με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

Απάντηση έχει δώσει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με επίσημο έγγραφο.

Έτσι μετά την Ομάδα Δράσης Αττικής, που είχαν παραδεχτεί πως δεν έχουν αποδείξεις για τους αεροψεκασμούς, τώρα το παραδέχεται και ο κύριος Κατσαρός με αυτή του την απάντηση. Μην ξεχνάμε πως πάνω σε αυτόν και στις δηλώσεις του, στηρίχθηκαν οι περισσότεροι  Έλληνες συνωμοσιολόγοι για να διαδώσουν την ανόητη θεωρία των αεροψεκασμών.

Ανάλυση των ψεμάτων που έχουν προβληθεί στις παραπάνω δύο εκπομπές, του Γιώργου Τράγκα και του Βασίλη Κασιμάτη, μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα μας.

Τράγκας – Αεροψεκασμοί στην απαγορευμένη ζώνη. «Μια εκπομπή με αποδείξεις».

Βασίλης Κασιμάτης και η εκπομπή Αντι-Δράσεις.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • b4u

  I WANT TO BELIEVE

 • νικος

  ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=o1QT4hDo4FM

  Αυτο να του πειτε του Κατσαρού οτι ψεκαζουν νανοσωματιδια αλουμινιου το δηλώνουν δημοσιά για αυτο και δεν παλεύετε η βλακεία σας αμα ψάξετε στην google chaff chemtrails θα σας το βγαλει στην wikipedia
  δείτε τι λεει dumping packets of aluminium strips from aircraft to generate a cloud, ρίχνοντας αλουμίνιο με κάποιο τροπο απο τα αεροπλανα δημιουργούνται τεχνητά σύννεφα σαν αυτα εδω που κάθονται για ωρες και ανοίγουν συνεχεια και γίνονται σύννεφα https://www.youtube.com/watch?v=K5rBV_uo8Kw μπορειτε να το δειτε και με τα ματια σας ετσι ώστε να διαπιστώσετε οτι αυτα δεν ειναι απλοι παγοκρύσταλλοι που κρατανε το περισσότερο 25 λεπτα εσεις θα τα βλεπετε για ωρες κάποιες μερες που ψεκάζουν γιατι δεν ψεκαζουν καθε μερα ευτυχώς, να του δείξετε και το βίντεο που μιλανε επιστήμονες https://www.youtube.com/watch?v=DPnWaBsMYnY και λενε για την μονσαντο που ετοιμάζει μεταλλαγμένα φυτα που ειναι ανθεκτικά στο αλουμίνιο

 • BK DATA & HARDWARE DATA

  Ελπίζω να πρόκειται για πραγματική αλλαγή γνώμης και όχι προσπάθεια να παραμείνει στην επικαιρότητα. Θα χαιρετήσω αναγκαστικά την αλλαγή του αυτή και ελπίζω και άλλοι «αφυπνισμένοι» να δουν το όλο θεμα καθαρα επιστημονικά και λογικά. Ελπίζω να μην διαψευστώ.

  • John Smith

   Δυστυχώς όπως βλέπεις διαψεύστηκες. Ο κ. Κατσαρός πλέον δεν λογαριάζεται ως επιστήμονας, γι’ αυτό και πρέπει να του δείξουμε τα «αφυπνισμένα» βίντεο όπου «μιλάνε επιστήμονες και μετεωρολογικά δελτία». Λογική του μέσου συνωμοσιολόγου, αρκεί να εκφράσεις αντίθετη άποψη απ’ το κοπάδι του για να καταλήξεις από επιστήμονας -που ήσουν όσο συμφωνούσες μαζί του- σε «αυτόν που δεν ξέρει».

 • wz

  Ότι μπει στο μυαλό του άλλου δεν βγαίνει εύκολα. Όταν δεν βλέπεις καθαρά εύκολα πιστεύεις ότι σου πουν. Το θέμα των ψευκασμών θα σταματήσει αν σταματήσουν οι πτήσεις.

  • BK DATA & HARDWARE DATA

   Και με τηλεμεταφορά να μετακινουμαστε, ολο και κατι θα βρουν να πουν.