Έρευνα – Τα «μαγικά» γιλέκα στην εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη. (Μέρος Α’)

In Διατροφή - υγεία, Τηλεοπτικά κανάλια by Ελληνικά Hoaxes33 Comments

Εντύπωση προκάλεσε η τηλεοπτική εκπομπή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη μέσω της οποίας επέλεξε να  προωθήσει, αλλά και να πουλήσει, τα «μαγικά γιλέκα» που απασχόλησαν πριν μερικά χρόνια την επικαιρότητα. Σε αυτή την εκπομπή ακούστηκαν ισχυρισμοί που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Αναλυτικά οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν στην παραπάνω εκπομπή του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη:

 • Φοράς το γιλέκο και σου περνάνε όλοι οι πόνοι και όλη η κούραση.
 • Το συγκεκριμένο ύφασμα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι μυοσκελετικοί πόνοι σε όλο το σώμα, ακόμη και στα πόδια.
 • Έχουν περιπτώσεις πελατών οι οποίοι είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα μυοσκελετικών πόνων και κινητικότητας και έχουν δει τρομερά αποτελέσματα στη μείωση του πόνου.
 • Άτομα τα οποία δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν, ούτε καν να κινηθούν ή να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, παίρνουν τηλέφωνο και ευχαριστούν με δάκρυα στα μάτια.
 • Το αποτέλεσμα που έχει το γιλέκο είναι συγκλονιστικό στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της κινητικότητας. Στην ισορροπία τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
 • Άτομα που δεν μπορούσαν να περπατήσουν και να κάνουν δέκα βήματα, φορώντας το γιλέκο για 4 με 5 ώρες την ημέρα μπόρεσαν επιτέλους να αυτονομηθούν.
 • Φορώντας το γιλέκο για 6 ώρες την ημέρα αισθάνεσαι πάρα πολύ αναζωογονημένος και πάρα πολύ δυνατός.
 • Τεχνολογία στην εξωτερική πλευρά που το κάνει υδρόφοβο και εντελώς αδιάβροχο. Ό,τι και να πέσει πάνω δεν λερώνει.
 • Αντιβακτηριακή τεχνολογία στην εσωτερική πλευρά. Όσες φορές και να το φορέσετε δεν μυρίζει.
 • Η ζώνη για τη μέση μειώνει τους πόνους.
 • Η μπαντάνα στο κεφάλι μειώνει τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους.
 • Το γιλέκο είναι πραγματικά μαγικό γιατί το ύφασμα έχει τέσσερις τεχνολογίες.
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα.
 • Η τεχνολογία βασίζεται σε δεκάδες κλινικές μελέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • Η τελευταία μελέτη έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έδειξε πως με τη χρήση των προϊόντων μειώνονται οι ελεύθερες ρίζες.
 • Και στο φινάλε της εκπομπής, περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος, ακούμε ότι δεν είναι θεραπευτικό και ιατρικό προϊόν και δεν είναι φάρμακο.

Μετά από τα παραπάνω (σχεδόν μαγικά), που ακούσαμε στην εκπομπή τηλεπώλησης του Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίσαμε να εξετάσουμε καλύτερα το θέμα με τις «θαυματουργές» ιδιότητες του γιλέκου και των άλλων προϊόντων από το ίδιο υλικό. Αποδεικνύονται οι παραπάνω ισχυρισμοί με όσα παρουσίασαν στην εκπομπή; 

Πρώτα όμως θα πρέπει να δούμε τι είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια. 
Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως είναι η ίδια εταιρία που το 2011 παρουσίασε το γιλέκο σε εκπομπές του δημοσιογράφου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Εκείνη την εποχή, το παρουσίαζαν περισσότερο ως ένα προϊόν που αυξάνει την ισορροπία, την αντοχή και τη δύναμη.

Τους ισχυρισμούς για το γιλέκο είχε αντικρούσει με δημοσιογραφική έρευνα το περιοδικό Hot Doc. Οι καταγγελίες για τα νανοβιονικά γιλέκα έφθασαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για παραπλανητική διαφήμιση από την Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή στην τηλεοπτική εκπομπή Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Εκτός από το πρόστιμο, ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος για το θέμα των γιλέκων είχε διαγραφεί για τρεις μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Όπως και τώρα, με την εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη, έτσι και τότε αναφέρονταν διάφορες έρευνες που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς για το «θαυματουργό» γιλέκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια «μελέτη» από ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. [Δείτε Κίτρινος Τύπος 28-06-12, Μέρος B  στο 9:00]

Τελικά, όμως, δεν υπήρχε επιστημονική έρευνα με αυτά τα συμπεράσματα και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο απάντησε με απόφασή του:

«H Σύγκλητος κατά τη χθεσινή συνεδρία της 19/7/2012, ενημερώθηκε και εξέδωσε απόφαση με την οποία δηλώνεται απερίφραστα ότι το Πανεπιστήμιό μας ουδεμία εμπλοκή έχει ούτε και έχει θέσει υπό την αιγίδα του την ανωτέρω έρευνα. Η ευθύνη (επιστημονική, ποινική, ηθική, δεοντολογική), βαρύνει αποκλειστικώς τα πρόσωπα τα οποία τη διεξήγαγαν και συνεπώς οποιαδήποτε καταγγελία πρέπει να στραφεί κατ’ αυτών».

Εκτός από έρευνες, ο Γιώργος Ψιψίκας (Πρόεδρος της εταιρίας Nanobionic) παρουσίαζε ζωντανά και κάποια εντυπωσιακά τεστ ισορροπίας ως απόδειξη των θαυμαστών ιδιοτήτων του γιλέκου. Ως δια μαγείας, όποιος φορούσε το γιλέκο είχε αυτόματα πολύ καλύτερη ισορροπία. Μόνο που αυτά τα τεστ είναι γνωστά τρικ που μπορεί να κάνει ο καθένας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα τεστ και αμέσως μετά την εξήγηση.

 


Τι δηλώνει η ίδια η εταιρία στην ιστοσελίδα της;

Η εταιρία αναφέρει ρητά στη σελίδα της: «Πριν χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα της Εταιρείας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα προϊόντα της Εταιρείας δεν είναι ιατρικά ή φαρμακευτικά, δεν έχουν κατασκευαστεί για ιατρικούς σκοπούς και δεν προσφέρονται για ιατρική θεραπεία. Με την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος της Εταιρείας θεωρείται ότι έχετε διαβάσει και αποδεχθεί την παρούσα δήλωσή μας.»


Τι αποδείξεις παρουσίασαν στην εκπομπή για το «μαγικό γιλέκο»:


1. Η πατέντα του προϊόντος.

Στην εκπομπή τηλεπώλησης του κύριου Γεωργιάδη είδαμε να παρουσιάζουν μια κατοχυρωμένη πατέντα, «για να γνωρίζει ο κόσμος πως είναι πραγματική πατέντα», όπως ο ίδιος ανέφερε.

Εφεύρεση ή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας;

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) είναι ο αρμόδιος ελληνικός φορέας για τη κατάθεση αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας και τον έλεγχο της αίτησης για το εάν αυτή όντως περιγράφει μία εφεύρεση ή όχι. Πρακτικά, οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και να λάβει σχετικό δίπλωμα από τον ΟΒΙ.

Στην περίπτωση της εταιρίας που κατασκευάζει το γιλέκο, κατατέθηκε σχετική αίτηση στον ΟΒΙ στις 6/4/2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 6/10/2016 (η σχετική αίτηση εδώ GR20150100151A με τις σχετικές 10 αξιώσεις της εταιρίας). Στο τέλος αυτής συμπεριλαμβάνεται υπογεγραμμένη Έκθεση Έρευνας (μετά από έρευνα της σχετικής παγκόσμιας βιβλιογραφίας) που απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις της αίτησης που κατέθεσε ο πληρεξούσιος των ιδιοκτητών της εταιρίας (έγγραφα με την ένδειξη «Χ» στη στήλη «Κατηγορία»).

Στα ίδια, αρνητικά συμπεράσματα κατέληξε και η αιτιολογημένη έκθεση έρευνας για την ίδια αίτηση που κατατέθηκε στις 11/11/2015 με αριθμό US 2016/0353818 (ημερομηνία δημοσίευσης της αίτησης 8/12/2016) στο αντίστοιχο γραφείο στις ΗΠΑ (US PTO = US Patents and Trademarks Office). Η αιτιολογημένη έκθεση έρευνας των Αμερικανών πάνω σε 11 αξιώσεις είναι και αυτή, όπως και η έκθεση έρευνας του ΟΒΙ, διαθέσιμη στο διαδίκτυο (US2016353818 (A1).

Οι αξιώσεις (ipApplication (1).pdfg) έχουν απορριφθεί όλες όπως μπορούμε να δούμε εδώ: rejection.pdf. Οι κ.κ. Ψιψίκα (ιδιοκτήτες της εταιρίας) έχουν λοιπόν μόνο στην Ελλάδα ένα ισχύον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο συνοδεύεται από μια αρνητική έκθεση έρευνας του ΟΒΙ. Εδώ ολόκληρος ο φάκελος της υπόθεσης.

Μια πολύ απλουστευμένη αναλογία θα ήταν σαν να πήγαινε ο Καματερός δείγμα του νερού του στον ΟΒΙ, κάνοντας αίτηση ευρεσιτεχνίας. Θα μπορούσε να πάρει σχετική βεβαίωση, η οποία όμως θα συνοδευόταν από έκθεση ελέγχου που θα γνωμάτευε ότι το νερό δεν έχει καμία θεραπευτική ιδιότητα.

Εν ολίγοις, δεν μιλάμε για «εφεύρεση» αλλά για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώνει τα «πνευματικά δικαιώματα» στον αιτούντα. Τι είδους αξία έχει ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ας το κρίνει ο αναγνώστης. Είναι επίσης πιθανόν, εαν τα γιλέκα που πουλάει η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζουν πατέντες άλλων που είναι εν ισχύ στην Ελλάδα (πχ στην αδιαβροχοποίηση), να βρεθεί η εταιρεία αυτή στα δικαστήρια ως καταγγελλόμενη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο κύριος Ψιψίκας κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για να λάβει το σχετικό δίπλωμα και το παρουσιάζει σαν κατοχυρωμένη πατέντα αλλά δεν μας λέει ότι έχουν απορριφθεί όλες οι αιτιάσεις της αίτησης του.


2. Το ευχαριστήριο γράμμα του καθηγητή Dinu Ghezzo (πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης). 

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ένα ευχαριστήριο γράμμα από τον καθηγητή Dinu Ghezzo (πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) στο οποίο ευχαριστεί την εταιρία. Ανέφεραν ότι «δοκίμασε το γιλέκο και είναι πολύ εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα. Έχει μια σοβαρή καρδιακή πάθηση και το γιλέκο τον βοήθησε στην ασθένεια του. Του βελτίωσε την υγεία του και του αφαίρεσε τους πόνους από την πλάτη. Επίσης τον βοήθησε στην ισορροπία του και είχε μικρότερη την ένταση της κούρασης. Είναι εντυπωσιασμένος από την αποτελεσματικότητα του και το συνιστά σε όλους».

Όμως δεν μας ανέφεραν άλλα βασικά στοιχεία.

Ο καθηγητής Dinu Ghezzo δεν έχει καμιά σχέση με την ιατρική ή άλλη κάποια άλλη σχετική επιστήμη. Γενικά δεν έχει καμιά σχέση με επιστημονική έρευνα γιατί, πολύ απλά, είναι επίτιμος καθηγητής μουσικής.

Τι είπαν στην εκπομπή;  «Είναι ένας καθηγητής που χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας».
Τι δεν ανέφεραν; Πως η επιστολή έχει ημερομηνία 17/11/2011 και ο καθηγητής μουσικής πέθανε στις 10/12/2011. Δηλαδή λίγες μέρες μετά την επιστολή.

Συνέχεια στο «Έρευνα – Τα «μαγικά» γιλέκα στην εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη. (Μέρος Β’)«

Έρευνα: Θοδωρής Δανιηλίδης – Θάνος Σ. Επαχτίτης – Στάμος Αρχοντής

 • lesma

  Μη γράφετε ανοησίες χωρίς να φροντίσετε να τις διασταυρώσετε στοιχειωδώς με κάποιον που γνωρίζει.
  Προφανώς και το γιλέκο είναι μούφα, αλλά όσα γράφετε σχετικά με το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας σας εκθέτουν.
  «Άρνηση Έκθεση Έρευνας» του ΟΒΙ είναι σημαίνει ότι ο αρμόδιος ελεγκτής του Οργανισμού εξέτασε την πιθανή ομοιότητα του υποβληθείσας Αίτησης με άλλα σχετικά Διπλώματα που έχουν απονεμηθεί σε παγκόσμιο επιπεδο, και έκρινε ότι το εξεταζόμενο δεν «πατάει» πάνω σε αυτά, δλδ δεν τα αντιγράφει, αλλά έχει το βαθμό πρωτοτυπίας και «εφευρετικού ύψους» όπως λέγεται, για να κατοχυρωθεί με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.
  Με άλλα λόγια η αρνητική έκθεση έρευνας δεν είναι κάτι κακό, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για την απονομή του Διπλώματος.
  Ψάξτε το λίγο καλύτερα, και διορθώστε το, γιατί μας βάζετε σε σοβαρές ανησυχίες και για την εγκυρότητα όλων των υπολοίπων που ανεβάζετε κατά καιρούς.

 • Αρχαίος

  Πώς να γνώριζε ότι ο Καρατζαφέρης θα αποφάσιζε τον ΛΑ.Ο.Σ. ξαφνικά από μνημονιακό να τον κάνει αντιμνημονιακό, καταψηφίζοντας το 2ο μνημόνιο και διαγράφοντας όσους το ψήφισαν; Με τι λεφτά να κάνει προετοιμασίες στα λιμάνια; Αφού είναι τόσο απλό, γιατί δεν το έκαναν οι προκάτοχοί του να βάλουν αυτοί το όνομά τους κάτω από το νόμο; Μην έχετε ως ευαγγέλιο τα άρθρα της «διανέοσις». Άλλοι είναι οι λόγοι που μέχρι τώρα δεν υπήρξαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όσο καλό στον ελληνικό τουρισμό έκανε το κλίμα τρομοκρατίας στην Τουρκία και την βόρεια Αφρική, άλλο τόσο κακό έκανε στην κρουαζιέρα. http://www.liberal.gr/arthro/142468/oikonomia/2017/to-kampotaz-o-adonis-kai-ta-megala-schedia-tis-Cosco-gia-ta-ellinika-limania.html
  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/601691/xamenoi-sti-metafrasi-peri-kampotaz
  Δεν με απασχολεί η Διαμαντοπούλου γενικά αλλά ο συγκεκριμένος νόμος για την παιδεία που ψηφίστηκε από περίπου 250 βουλευτές αν θυμάμαι καλά και ο Γεωργιάδης είχε σημαντική συμβολή.

  • Γλουπ!!!

   Μην έχετε ως ευαγγέλιο τα άρθρα της «διανέοσις».

   Όχι βέβαια. Απλά βρήκα συγκεντρωμένα σε αυτό το site στοιχεία που αναφέρονται και αλλού.

   Με τι λεφτά να κάνει προετοιμασίες στα λιμάνια;

   Άρα λοιπόν έρχεστε στα λόγια μου. Δεν είχε πόρους για την υποστήριξη του νόμου. Νόμο για τον νόμο… και όχι για την ουσία.

   Αφού είναι τόσο απλό, γιατί δεν το έκαναν οι προκάτοχοί του να βάλουν αυτοί το όνομά τους κάτω από το νόμο;

   Προφανώς εδώ η απάντηση δεν είναι εύκολη ή μονοδιάστατη. Πιέσεις από θιγόμενους (ψηφοθηρική εκδοχή), αντίληψη της αναποτελεσματικότητας χωρίς τις προϋποθέσεις (εκδοχή γνώσης του αντικειμένου), αναβλητικότητα (εκδοχή άγνοιας οικονομικών) κλπ. Ίσως και ο κος Γεωργιάδης να έκανε κάτι από τα προηγούμενα, αν δεν το απαιτούσε και το επέβαλε η τρόικα. Πράγμα που δεν τον απαλλάσσει από την αστοχία. Ίσα-ίσα που τον κατατάσσει στα πειθήνια όργανα-εφαρμοστές μνημονικών απαιτήσεων (δείτε και παρακάτω).

   Άλλοι είναι οι λόγοι που μέχρι τώρα δεν υπήρξαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

   Νομίζω φαίνονται αυτοί οι λόγοι στο «διανέοσις».
   Όσον αφορά στην ανάλυση του Απόστολου Σκουμπούρη από τον πρώτο σας σύνδεσμο, νομίζω πως κάνει κάποιο λάθος. Η αστάθεια και αβεβαιότητα σε Τουρκία και Αίγυπτο αύξησε κατακόρυφα την τουριστική κίνηση της Ελλάδας αλλά σε καμιά περίπτωση αυτή η αύξηση (έστω και με μικρότερο ρυθμό) δεν ακολουθήθηκε και από αύξηση των κρουαζιερόπλοιων – δείτε άλλα λιμάνια-χώρες.

   Μιλώντας τώρα γενικότερα, οι (περισσότεροι) νόμοι και αλλαγές που επιβλήθηκαν από την τρόικα, ήταν αποσπασματικοί. Η εκτίμησή μου είναι πως είχαν στόχο μόνο τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες της οικονομικής αποτυχίας των χώρας. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε ελλειπή σχεδιασμό ή σε επιτηδευμένο σχεδιασμό με απώτερους σκοπούς. Τείνω να πιστεύω πως ισχύει το δεύτερο, που είναι και το χειρότερο. Η οικονομική πολιτική που απαίτησε και ακόμη απαιτεί και οι δικοί μας οι «χάνοι» υιοθέτησαν και υιοθετούν ξεπερνάει και αυτή του φιλελευθερισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Περισσότερο μου φαίνεται σαν πολιτική κυριαρχισμού-αποικιοκρατισμού.

   • Αρχαίος

    Μάλλον δεν διαβάσατε καλά το πρώτο άρθρο. Λέει ότι μειώθηκε η κρουαζιέρα. Όχι ότι αυξήθηκε. Το αντίστροφο δηλαδή από τον κλασικό τουρισμό. Και λέει ότι οφείλεται στο κλίμα τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή κάτι που στο θέμα κρουαζιέρας επηρεάζει την Ελλάδα αρνητικά διότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής. Αυτό πώς θα το ήξερε ο Γεωργιάδης το Δεκέμβριο του 2011; Αυτά η «διανέοσις» δεν τα έγραψε. Και υπήρξαν και άλλα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στο δεύτερο άρθρο. Άρα καλά έκανε και προχώρησε σε άρση του καμποτάζ, διότι αν δεν υπήρχαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, θα υπήρχε αύξηση. Μάντης δεν είναι να ξέρει ότι η τρομοκρατία θα άλλαζε τους συσχετισμούς. Επειδή η συζήτηση πλαταίνει όλο και περισσότερο, δεν έχει νόημα να κάνω ανάλυση σε ένα απλό σχόλιο για την ιστορία των μνημονίων στην Ελλάδα ως κύριο θέμα. Το θέμα μας είναι ο Γεωργιάδης και πιστεύω ότι προσκόμισα επαρκή στοιχεία για το έργο του ως προς το χρονικό διάστημα και τις συνθήκες που είχε στη διάθεσή του. Το μόνο που θα πω για τα μνημόνια είναι ότι από τις 19 χώρες της ευρωζώνης, 5 εισήλθαν σε μνημόνιο και όλες εξήλθαν εκτός από την Ελλάδα. Άρα μάλλον κάτι δεν κάναμε καλά. Και μη μου πείτε ότι φταίει ο Γεωργιάδης γι’ αυτό. http://news247.gr/eidiseis/afieromata/oi-eyrwpaikes-oikonomies-poy-mphkan-se-mnhmonio-kai-anekampsan.3600141.html

    • Γλουπ!!!

     Το άρθρο το διάβασα αρκετά προσεκτικά. Και για αυτό έγραψα: «η αύξηση (έστω και με μικρότερο ρυθμό) δεν ακολουθήθηκε…»
     Η αιτιολόγηση της μείωσης στο άρθρο του κου Απόστολου Σκουμπούρη είναι (υποκειμενική) άποψη του αρθρογράφου. Άλλων αναλυτών-επιχειρηματιών η άποψη είναι της μη σύγχρονης λήψης των επιπλέον απαιτούμενων μέτρων.
     Το δυσχερές κλίμα στην περιοχή υπάρχει κυρίως τα 2 τελευταία χρόνια, μετά το «πραξικόπημα» στην Τουρκία. Άρα οι αιτιάσεις του κου Απόστολου Σκουμπούρη περί μείωσης της κρουαζιέρας πχ λόγω μη δυνατότητας συνδυασμού με Κων/πολη ή άλλα λιμάνια της Τουρκίας δε στέκουν. Από την άλλη μεριά, οι αιτιάσεις της «διανέοσις» περί λιμένων, υποδομών κλπ υπήρχαν και πριν το 12 μέχρι και σήμερα και σε μένα τουλάχιστον φαίνονται πιο λογικές. Υποκειμενικό θα πείτε….

     Το ότι δεν κάναμε κάτι καλά με τα μνημόνια είναι σίγουρο. Προφανώς κανείς (πιστεύω) δε ρίχνει το φταίξιμο στον κο Γεωργιάδη ή σε οποιονδήποτε άλλο υπουργό μεμονωμένα. Άλλωστε και γι’ αυτό έκανα τον σύντομο σχολιασμό προηγουμένως περί τρόικας. Η τρόικα σχεδίασε λάθος και ο κος Γεωργιάδης (και όλοι οι υπόλοιποι βεβαίως) εφάρμοσαν σχεδόν τυφλά (ή καταναγκασμένοι) τα λάθος σχέδια.

     • Αρχαίος

      Εγώ πάλι θεωρώ υπερβολικά τα συμπεράσματα της «διανέοσις» ως προς τα αίτια. Ένας Πειραιάς αρκεί για επιβίβαση. Άντε και μια Σούδα και μια Ρόδος (αυτή δεν την περιλαμβάνει) για μια κρουαζιέρα. Ο τόπος επιβίβασης πρέπει να είναι τουριστικά ελκυστικός ή κομβικός. Και οι άλλες χώρες δεν δίνουν έμφαση σε τόσα πολλά λιμάνια για την επιβίβαση. Σε ένα ή δύο. Στο πρόβλημα όμως του Πειραιά αναφέρεται το 2ο άρθρο (της ναυτεμπορικής). Η απορία μου είναι γιατί η τρόικα σχεδίασε λάθος για την Ελλάδα και σωστά για τις άλλες 4 χώρες; Σαν θεωρία συνωμοσίας μου ακούγεται. Και προφανώς δεν σχεδίαζε μόνη της η τρόικα. Η Ελλάδα αντιπρότεινε με μείγματα πολιτικής με υψηλότερη φορολογία και μικρότερες περικοπές για να ικανοποιήσει τα συντεχνιακά ακροατήρια. Η τρόικα τα αποδεχόταν γιατί έχει καταλάβει ότι έχει μπλέξει με «περιπτωσάρα» κράτους και λαού. Προσωπική άποψη ο χαρακτηρισμός «περιπτωσάρα».

     • Γλουπ!!!

      Μα στα ίδια σχεδόν συμπεράσματα με το «διανεοσις» αναφέρεται και η ναυτεμπορική (υποδομές) αλλά και εδώ http://www.rodiaki.gr/article/264089/adynamos-krikos-to-home-porting για τη Ρόδο.

      Όσο για το θέμα των μέτρων της τρόικας, εγώ δεν τα χαρακτήριζα έτσι απλά σαν θεωρία συνωμοσίας. Ας το αφήσουμε όμως….

 • Γλουπ!!!

  Τα βάλατε και με τον κο Γεωργιάδη…
  Ε, αυτό πάει πολύ!!!

  Υ.Γ.1. Αν σας πιάσει στο στόμα του, δεν σας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.
  Και το χειρότερο, ποιος ακούει τη φωνή του (πάω στοίχημα πως κάνει και μαθήματα ορθοφωνίας ή τσιριχτοφωνίας)!!!
  Υ.Γ.2. Μη τολμήσετε να τα βάλετε με τον κο Λιακόπουλο, γιατί θα έχετε να κάνετε μαζί μου.
  Υ.Γ.3. Και είδηση της στιγμής

 • Αρχαίος

  Όταν γράφετε ότι στην εκπομπή ακούστηκαν ισχυρισμοί, δεν γίνεται σαφές αν ακούστηκαν όλοι, κάποιοι ή κανείς από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη ή από τον εκπρόσωπο της εταιρίας. Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά. Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε στο Facebook μία ημέρα πριν τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου απάντηση στο Δημήτρη Αλικάκο για το ίδιο θέμα. Φαντάζομαι ότι κρατήσατε το σχολιασμό της για το Β’ μέρος της έρευνας.
  https://www.facebook.com/adonisgeorgiadi/posts/1902750576431819
  Ενδιαφέρον επίσης παρουσίασε η σημερινή εκπομπή του, όπου δήλωσε ότι σήμερα ή αύριο θα είναι η τελευταία εκπομπή τηλεπωλήσεων που κάνει, για να αποδείξει στους καλόπιστους, ότι τσιμπάνε με τους κακόπιστους στην κριτική. Καλό είναι να τη δείτε.

 • Navier Stokes

  Ψάχνουμε για καμια γριά και κανα παππού να τους δουλέψουμε μπας και βουτήξουμε κανα φράγκο κι έρχεστε εσείς και μας το χαλάτε… Και για όσους μιλάνε για φιλο ΣΥΡΙΖΑ στάση, ας διαβάσουν το παρακάτω.
  http://ellinikahoaxes.gr/2017/10/23/georgiadis-about-junda-and-king/
  Πήξαμε στα ανθρωπάκια με πλαστικά σημαιάκια των κομμάτων. Φτάνει.

 • peristeriotis.s

  ισα ρε κοπριτες συριζαιοι

 • Elena Perea

  ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΡΙΖΟΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ?
  ΕΒΑΛΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

 • νικος

  Καθηγητής μουσικής που πέθανε μετα απο λίγες μέρες μετά την επιστολή χαχαχα τι ειναι αυτα που λετε φήμες λενε οτι εβαλε το νανοβιονικο γιλέκο και πήγε να παίξει τον neo στην νεα ταινια matrix χωρίς ειδικά εφε , παρτε και τα παλικαριά της επίπεδης γης εαν ενδιαφέρεστε να τα καταρρίψετε https://video.vice.com/gr/video/flat-earthers/59e4a295177dd47644698733?popular=1

 • ΑΧΙΛΛΕΥΣ

  Χαχχααχχααχαχαα δεν υπαρχει!!!! Παντως καλο θα του κανει αυτη η ερευνα. μπας και σταματησει να εκμεταλευεται οικονομικα την υγεια και τις αδυναμιες συνανθρωπων μας…

  • Και συμπληρώνω μετά τα αποσιωπητικά: Ο πρώην υπουργός υγείας.

   • reddevil

    1ον Ο πρώην υπουργός υγείας δεν ειναι γιατρός και δεν το συνταγογραφεί ή αναφερει καπου στο αρθρο οτι προτρεπει κοσμο να σταματήσει την ιατροφαρμακευτικη του περιθαλψη.
    2ον εκπομπή τηλεπωλησης κάνει σε ενα προιον το οποιο ο ιδιος δεν κατασκευαζει και το οποιο αναφερει οτι δεν ειναι ιατρικο.
    3ον το αρθρο κανει λογο για το προιον και εκει πρεπει να επικεντροθουμε.
    4ον ειναι της μοδας τα γιλεκα κυμινα κεροκρεμες και αλλα μαντζουνια…αμα ο καθενας ειναι ευκολοπιστος ή απελπισμενος ε δεν σου φταιει ο καθε επιτιδειος/απατεωνας/ψευτοθεραπευτης(και δεν -το τονιζω δεν- εννοω με αυτους τους χαρακτηρισμους το κ.Γεωργιαδη)

    • Γλουπ!!!

     2ον εκπομπή τηλεπωλησης κάνει σε ενα προιον το οποιο ο ιδιος δεν κατασκευαζει και το οποιο αναφερει οτι δεν ειναι ιατρικο.

     Η αλήθεια είναι πως για κάτι περισσότερο από εκπομπή τηλεπώλησης δεν κάνει…..

     • Αρχαίος

      Ως υφυπουργός ναυτιλίας επέφερε την άρση του καμποτάζ (που οδήγησε σε αύξηση του ΑΕΠ), ολοκλήρωσε το σχέδιο για την σωτηρία της ακτοπλοΐας, εξασφάλισε την αυτονομία του ΝΑΤ, την σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής Λιμένος-Αλεξανδρούπολης, έδωσε την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου στους δήμους, εξοικονόμησε εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό δημόσιο, μείωσε την γραφειοκρατία για την νηολόγηση πλοίων με Ελληνική σημαία και έκανε διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.
      Ως υπουργός υγείας πέτυχε την πλήρη φαρμακευτική κάλυψη 2.000.000 ανασφάλιστων, ενώ η ετήσια κρατική δαπάνη ορίστηκε στα 340 εκατ. ευρώ, την ενίσχυση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, τον πλήρη έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, την συγχώνευση νοσοκομείων, την έγκριση 470 πρωτότυπων φαρμάκων και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ.
      Υ.Γ: Τις τηλεπωλήσεις τις ξεκίνησε επειδή 6 μήνες μετά την έναρξη της ενασχόλησής του με την πολιτική, ξεκίνησαν οι εμπρησμοί στο βιβλιοπωλείο του (16 στο σύνολο) από ομάδες της άκρας αριστεράς, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε άλλες μορφές εμπορείου για να επιβιώσει η επιχείρησή του. Και κερατάς και δαρμένος.

     • Γλουπ!!!

      Επειδή δεν έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο, θα σας απαντάω σταδιακά στα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που θέσατε.
      Cabotage: Ο νόμος για την άρση του cabotage ανήκε στα προαπαιτούμενα του μνημονίου και ψηφίστηκε 12/4/2012. Ο κος Γεωργιάδης ήταν υπουργός μέχρι τις 11/2/2012. Άρα δεν είναι δικό του έργο.
      Ακόμη, τα αποτελέσματα της άρσης φαίνονται εδώ https://www.dianeosis.org/2016/06/ti-petyxe-i-arsi-tou-cabotage/ Όχι θετικά θα έλεγα για τη χώρα.

      Τηλεπωλήσεις κάνει πολλά χρόνια τώρα. Ξεκίνησε πουλώντας τα δικά του βιβλία πριν το 2000, όπως και ο ίδιος λέει http://www.kathimerini.gr/934905/article/epikairothta/politikh/o-adwnis-gewrgiadhs-stamata-tis-thlepwlhseis .

      Υ.Γ. Σας απαντάω θεωρώντας πως όλα αυτά τα γράψατε σοβαρά. Αν όχι, πείτε το μου να μην κάνω τον κόπο.

     • Αρχαίος

      Φυσικά και μιλάω σοβαρά. Η άρση του καμποτάζ είναι δικό του έργο, διότι αυτός την προχώρησε. Έχει σημασία η ημερομηνία της ψήφισης ή το ποιος υπουργός εργάστηκε πάνω σ΄αυτή; Άλλωστε η αποχώρησή του από το υπουργείο ήταν ξαφνική, λόγω της διαγραφής του από το ΛΑ.Ο.Σ. Το ότι δεν υπάρχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα δεν είναι πρόβλημα του Γεωργιάδη. Εκτός κι αν συζητάμε ότι ήταν σωστό το καμποτάζ για την ελληνική οικονομία. Η άρση άλλωστε θα δείξει τα αληθινά αποτελέματά της μόνο κάτω από ένα γενικευμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εννοώ η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου. Και η άρση ήταν ένα βήμα προς αυτό. Για τις τηλεπωλήσεις φταίω εγώ στη διατύπωση μου. Εννοούσα ότι υποχρεώθηκε να κάνει περιστασιακά τηλεπωλήσεις με προϊόντα τα οποία δεν σχετίζονται με το χώρο του βιβλίου (και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες), αφότου ξεκίνησαν οι συστηματικοί εμπρησμοί του τότε βιβλιοπωλείου του στο κέντρο της Αθήνας (δεν υπάρχει πια). Το είπε ο ίδιος αυτές τις ημέρες. Το σχόλιο το έγραψα όχι για να πείσω ότι ο Γεωργιάδης είναι πολύ εργατικός και αποτελεσματικός πολιτικός (αν και το πιστεύω), αλλά γιατί θεώρησα υπερβολικό το σχόλιο ότι για κάτι περισσότερο από εκπομπή τηλεπώλησης δεν κάνει. Εννοείται ότι αν κάποιος είναι ιδεολογικά αντίθετος με την ελεύθερη οικονομία και το αστικό κράτος με τους θεσμούς του, είναι λογικό να διαφωνεί με το Γεωργιάδη. Να τον αποκαλεί όμως άχρηστο πολιτικό (ή κάτι τέτοιο) το θεωρώ άδικο.

     • Γλουπ!!!

      Αφού λοιπόν τα γράψατε σοβαρά, ας το το δούμε λίγο περισσότερο προσεκτικά το θέμα.
      Λέτε πως ο νόμος για την άρση του cabotage ήταν δικό του δημιούργημα. Σίγουρα όμως δεν ήταν δική του σκέψη αλλά ήταν επιβεβλημένος από την τρόικα και ίσως (μάλλον) και υπαγορευμένος.
      Ο κος Γεωργιάδης έμεινε σαν υπουργός 3 μήνες μόνο και ο νόμος ψηφίστηκε 2 μήνες μετά την αντικατάστασή του.Αν υποθέσουμε πως τον είχε σχεδιάσει αυτός, τότε γιατί άργησε τόσο να ψηφιστεί? Αν ο επόμενος υπουργός ήθελε να βάλει τη δική του υπογραφή, είχε αρκετό χρονικό περιθώριο να κάνει τις δικές του αλλαγές και τελικά να ψηφιστεί όχι αυτό που ο κος Γεωργιάδης σχεδίασε αλλά του αντικαταστάτη του.
      Αλλά έστω πως τελικά απλά έμεινε στα συρτάρια και ξαναβγήκε για ψήφιση. Τότε η μη αποτελεσματικότητα βαραίνει εξ ολοκλήρου τον κο Γεωργιάδη που εκτός από τον νόμο αυτόν θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει παράλληλα ή από πριν και όλες τις άλλες αλλαγές που θα χρειάζονταν για την επιτυχημένη εφαρμογή του. Πράγμα που σίγουρα δεν έκανε.Βέβαια, μια καλή δικαιολογία θα ήταν το «δεν πρόλαβε». Εμένα προσωπικά δεν μου αρκεί, γιατί κάποιες από τις αλλαγές θα έπρεπε να είχαν υποχρεωτικά προηγηθεί. (δείτε και τον σύνδεσμο που σας παρέθεσα)
      Το λέτε κι εσείς πως «Η άρση άλλωστε θα δείξει τα αληθινά αποτελέματά της μόνο κάτω από ένα γενικευμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. » Αφού λοιπόν δεν ενήργησε ώστε να υπάρξει αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να συμπεράνουμε αβίαστα (πάντα κατά την άποψή μου) πως η εσπευσμένη ψήφιση που επιδίωκε είχε άλλα κίνητρα… Άγνωστα? Δεν νομίζω!!!

      Οι τηλεπωλήσεις (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή) ξεκίνησαν το 99′ πολύ πριν τους 16 εμπρησμούς. Και ειδικά οι τηλεπωλήσεις αγαθών όπως αυτού του άρθρου, δεν έχουν και μεγάλη διαφορά από τη δουλειά του πολιτικού (όπως αυτή έχει εδραιωθεί στην αντίληψή μας τα τελευταία αρκετά χρόνια). Φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κατά τη ρήση του σοφού λαού.

      Με την ελεύθερη οικονομία (προσοχή!! όχι την ασύδοτη) δεν είμαι αντίθετος, όπως επίσης είμαι υπέρ των θεσμών του κράτους (ο χαρακτηρισμός «αστικό» δε νομίζω να προσθέτει κάτι στον ορισμό του). Όμως, οι κινήσεις του κου Γεωργιάδη (πάντα κατά την άποψή μου) τείνουν να ενισχύσουν την ασύδοτη οικονομία. Μπορεί κάποιες στιγμές και σε αποστροφές του λόγου του, να λέει και κάποια σωστά πράγματα, τα οποία όμως ούτε ο ίδιος τα τηρεί ή ακολουθεί. Η λέξη «άχρηστος» για τον χαρακτηρισμό του κου Γεωργιάδη σαν πολιτικό ίσως είναι υπερβολική, γιατί κυρίως δεν διαφέρει από τους περισσότερους (συντριπτικά) πολιτικούς μας. Ίσως μια πιο κατάλληλη λέξη να είναι το «ανεπαρκής» ή το «καιροσκόπος». (το τελευταίο αναφέρεται στο «ρεσάλτο» που έκανε από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ)

     • Αρχαίος

      Δεν είπα ότι ήταν δική του σκέψη, λέω ότι προχώρησε ένα θέμα που είχε βαλτώσει. Ειλικρινά είστε ο πρώτος που αμφισβητεί ότι στο Γεωργιάδη οφείλεται η άρση του καμποτάζ. Δείτε την επιστολή της Ένωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μετά την παραίτηση του Γεωργιάδη. Νομίζω απαντάει σε όλες τις ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά του.
      http://www.protothema.gr/politics/article/177010/naytilia-epistolh-se-papadhmo-gia-paramonh-toy-adoni-/
      Φυσικά ο Γεωργιάδης είναι από τους πλέον εργασιομανείς και μεταρρυθμιστές υπουργούς. Έγραψα στο πρώτο σχόλιο το έργο του. Δεν έχει νόημα να σας πείσω εσάς ή οποιονδήποτε άλλον. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει τι έχει ειπωθεί ακόμα και από αντιπάλους όπως ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος και ο Πάγκαλος για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα του. Με εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας συμπέρασμα δεν βγαίνει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικούς, ταχείς, ευέλικτους, μεταρρυθμιστές πολιτικούς και ο Γεωργιάδης είναι ένας από τους λίγους που υπάρχουν με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ειλικρινά σας λέω ότι τον έχετε παρεξηγήσει. Για τις τηλεπωλήσεις το ξεκαθάρισα πριν. Μετά τις συστηματικές επιθέσεις ξεκίνησε να πουλά και άσχετα με τα βιβλία προϊόντα όπως τα γιλέκα. Μέχρι τότε (2004) πουλούσε μόνο βιβλία από το 1999 όπως σωστά αναφέρατε. Ρεσάλτο δεν έκανε από το ΛΑ.Ο.Σ. στη Ν.Δ. Ήταν μνημονιακός σε ένα μνημονιακό κόμμα (ΛΑ.Ο.Σ.) με τη Ν.Δ. να είναι τότε αντιμνημονιακή. Στο 2ο μνημόνιο η Ν.Δ. έκανε στροφή και έγινε μνημονιακή και ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε κι αυτός στροφή κι έγινε αντιμνημονιακός και τον διέγραψε. Δεν έφυγε. Παρέδωσε το υφυπουργείο και τη βουλευτική έδρα (που είναι ο καιροσκοπισμός;) ενώ σχεδόν κανείς από τους 70 αν θυμάμαι καλά που αλλάξανε κόμμα τότε δεν το έκανε. Ο Βορίδης μόνο παρέδωσε την έδρα αλλά όχι το υπουργείο. Στη συνέχεια πολιτεύτηκε με σταυρό σε ένα κόμμα (Ν.Δ.) που μπορεί και να τον μαυρίζανε. Στροφή η Ν.Δ. , στροφή ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο μόνος συνεπής στις μνημονιακές θέσεις ήταν ο Γεωργιάδης. Το δε νέο του κόμμα συγγενές ιδεολογικά. Για την ελεύθερη οικονομία και την ασύδοτη μορφή της, είναι αστείο να μιλάμε από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι η πιο κρατικιστική, γραφειοκρατική και συντεχνιακή χώρα του δυτικού κόσμου. Όταν πάψει να είναι τόσο κρατικιστική και κατορθώσει να εκσυγχρονιστεί τότε θα έχουμε την πολυτέλεια να συζητήσουμε που μπαίνουν τα όρια της ασυδοσίας. Πάντως σέβομαι τις απόψεις σας και την ευπρέπεια με την οποία τις παρουσιάζετε.

     • Γλουπ!!!

      Ξεκινώντας από την τελευταία σας πρόταση, θα πως μόνο πως για μια ευπρεπή συζήτηση χρειάζονται 2. Ένας δεν αρκεί. Και η συζήτηση αυτή κρατιέται σε καλό (για να μη χαρακτηριστώ «μετριόφρων» λέγοντας άριστο) επίπεδο.

      Σαν αντίλογο της επιστολής της Ένωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (με την υπογραφή του κου Βεντούρη), σας ξαναπαραθέτω το άρθρο από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάλυσης, σχετικά με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του cabotage https://www.dianeosis.org/2016/06/ti-petyxe-i-arsi-tou-cabotage/
      Αν δεν το έχετε διαβάσει μέχρι τώρα, κάντε τον κόπο.
      Αυτό που θα διαπιστώσετε είναι πως αν ήμασταν «σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου» και όχι «κρατικιστική, γραφειοκρατική και συντεχνιακή χώρα του δυτικού κόσμου» (που συμφωνώ απόλυτα με αυτόν τον χαρακτηρισμό), τότε θα ακολουθούσαμε μια αξιόπιστη διαδικασία μεταρρυθμίσεων για το cabotage (μένω σε αυτό μόνο). Και το πρώτο στάδιο, πριν την οποιαδήποτε νομοθέτηση αλλαγών είναι ο προγραμματισμός και προετοιμασία του «εδάφους» για να δεχτεί αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα ήταν να μπει το κάρο μπροστά από τον γάιδαρο, και τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά, μη πω πως ήταν και αρνητικά κιόλας.
      Δυστυχώς, ο κος Γεωργιάδης (και φυσικά όχι μόνον αυτός) ποτέ, μα ποτέ δε λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Τι να το κάνω αν είναι ο εργατικότερος άνθρωπος του κόσμου όταν αυτά που κάνει δεν έχουν νόημα και αποτελεσματικότητα. Τι να το κάνω αν από τις 6 το πρωί κάθε μέρα ξεχύνεται σε κανάλια για να εμπλακεί σε συζητήσεις επί παντός επιστητού. Τι να το κάνω αν είναι ζωντανός άνθρωπος αλλά η παρορμητικότητα του είναι πέρα από τα όρια κάποιου που θέλει να διοικεί ανθρώπους.
      Όπως βλέπετε, δεν (προσπαθώ να) τον κρίνω για τα πολιτικά του πιστεύω. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον). Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να κρίνω και να σχολιάσω τα πεπραγμένα του.

     • Αρχαίος

      Ο Γεωργιάδης υπήρξε τότε για τρεις μήνες υφυπουργός ανάπτυξης, υπεύθυνος για τα θέματα ναυτιλίας, με υπουργό ανάπτυξης το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο σε μια μεταβατική κυβέρνηση που προσπαθούσε να διαχειριστεί την κρίση. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά που αναφέρει το άρθρο, χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, σταθερή κυβέρνηση και κυρίως κεφάλαια. Δεν καταλαβαίνω σε τι φταίει ο Γεωργιάδης. Επί τρεις μήνες έλυσε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα μπορούσε. Το ίδιο το άρθρο λέει ότι η άρση του καμποτάζ, ήταν μια μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας, αλλά και μια από τις πιο αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η ελληνική οικονομία. Θα λέγαμε ότι μπήκε το κάρο μπροστά από τον γάιδαρο αν η άρση του καμποτάζ από μόνη της είχε αρνητικά αποτελέσματα ή αν είχε κάποιο κόστος. Ένας απλός νόμος είναι που χρειαζόταν απλώς την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσεις την Π.Ν.Ο. Λέτε ότι ο Γεωργιάδης ποτέ, μα ποτέ δε λειτούργησε με προγραμματισμό. Από την εποχή που ήταν υπεύθυνος παιδείας του ΛΑ.Ο.Σ. και είχε συμμετοχή στη δημιουργία του νόμου Διαμαντοπούλου, η ίδια η υπουργός είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στη συνεισφορά του. Ως υφυπουργός ναυτιλίας δείτε την επιστολή του προηγούμενου σχολίου, ως υπουργός υγείας, δείτε όσα έγραψα στο πρώτο σχόλιο. Αλλά και ως βουλευτής επί 10 χρόνια δείτε το κοινοβουλευτικό του έργο στον ιστότοπο της βουλής. Είναι από τους πρώτους σε αριθμούς. Η παρορμητικότητα στις εμφανίσεις του στα Μ.Μ.Ε. οφείλεται στο ότι έχει πάρει εργολαβία μαζί με το Τζήμερο, τη μάχη κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς (ειδικά για την πάταξη του κρατισμού, της γραφειοκρατίας και των συντεχνιών), όταν οι πάντες κρύβονται. Γι΄αυτό λέω. Και κερατάς και δαρμένος.

    • Ως νοσηλευτής, αρνούμαι να δεχθώ ότι κάποιος, ο οποίος πέρασε από Υπουργείο Υγείας, καταντά να προωθεί αντικείμενα, τα οποία εμμέσως πλην σαφώς, υπόσχονται υγεία και ευεξία.

     Παρ’ όλα αυτά, δεν καταλαβαίνω, σε τι απαντά ή σε τι αναφέρεται το σχόλιό σου.

 • paparia_mantoles

  Μπραβο για μια ακομα φορα! Ρεζιλης και με αποδεικτικα στοιχεια.

 • naive

  Ο Άδωνης παραπονέθηκε γιατί δεν κάνετε καμιά έρευνα και για το πόσιμο κολλαγόνο 😉

 • Spyros

  Πιο πιθανό είναι το γιλέκο να σκότωσε τον καθηγητή, παρά να κάνει όσα λένε οι τύποι.