Ποιοι είμαστε
Αρχική Εταιρία κατασκεύασε mini drones που μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εταιρία κατασκεύασε mini drones που μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους;

16 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως η εταιρεία stratoenergetics κατασκεύασε ένα μικρό ιπτάμενο ρομπότ θα μπορεί να εισέρχεται χωρίς να εντοπίζεται ακόμη και σε κλειστούς χώρους και να σκοτώνει;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), εμφανίζονται ανήσυχοι για την τεχνολογική εξέλιξη που θα επιτρέψει τη δημιουργία ημιαυτόνομων μίνι ρομπότ-δολοφόνων που θα μπορούν προγραμματιστούν με σχετική ευκολία για να στοχεύσουν ανθρώπους.

Μια νέα ταινία μικρού μήκους που απεικονίζει τις προοπτικές των στρατιωτικών drones θα προβληθεί στο συνέδριο για τα συμβατικά όπλα στα Ηνωμένα Έθνη. Η ταινία παρουσιάζει ένα φανταστικό σενάριο στο οποίο μια τεχνολογική εταιρία με το όνομα Stratoenergetics, αναπτύσσει ένα μικρό πολεμικό drone, το οποίο είναι ικανό να διακρίνει τους καλούς από τους κακούς, δηλαδή τους εχθρούς από τους φίλους. Στη πορεία όμως, η τεχνολογία διαφεύγει και χρησιμοποιείται από τον οποιονδήποτε για να στοχεύσει πολιτικούς, ακτιβιστές κτλ.

Η εκστρατεία Ban Leathal Autonomous Weapons και η Stop Killer Robots ελπίζουν να πείσουν τις διεθνείς αρχές να συνάψουν μια συνθήκη που θα απαγορεύει αυτά τα αυτόνομα όπλα. Έτσι θα εμποδιζόταν η κατασκευή τέτοιων συσκευών σε μεγάλη κλίμακα και θα ασκούταν επίβλεψη σε οποιοδήποτε έθνος επιλέξει να διερευνήσει και να εφαρμόσει την συγκεκριμένη τεχνολογία. Περισσότερα εδώ.

Η “εταιρία” Strato Energetics όμως που επικαλείται το άρθρο του Pronews, δεν είναι αληθινή, αλλά φανταστική, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας. Σκοπός τους είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δυνητικές ικανότητες από την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών εναντίον ανθρώπων και καλούν σε θέσπιση διεθνούς νομοθεσίας για την εμπόδιση της διασποράς τους. Διαφορετικά, οποιοσδήποτε με γνώσεις προγραμματισμού, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει χιλιάδες τέτοια drones για να επιτεθεί σε οποιονδήποτε ανθρώπινο στόχο.

Εν κατακλείδι, αν και πολλοί επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ανθρώπων, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εταιρία με το όνομα Strato Energetics που να κατασκευαζει τέτοια όπλα.

Fact-check for the sake of Democracy