Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν είναι από την Ελλάδα η φωτογραφία με την σκοτωμένη αρκούδα.HOAXES LIKE FARMING

Δεν είναι από την Ελλάδα η φωτογραφία με την σκοτωμένη αρκούδα.

17 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Χιλιάδες χρήστες του facebook, κοινοποιούν την παρακάτω φωτογραφία και αναζητούν τους δράστες.  

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”thumbs-up”]LIKE FARMING

Όπως σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά δεν έχει σχέση με την χώρα μας. Προέρχεται από την Βουλγαρία και είχε δημοσιευθεί αρχικά στο facebook, το Φεβρουάριο 2012.

Μετά από αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, ανακοινώθηκε πως η αρκούδα σκοτώθηκε νόμιμα με άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας, στις 15 Νοεμβρίου 2011.

Στη Βουλγαρία οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται το κυνήγι τους. Αλλά, κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται να κυνηγήσουν ένα περιορισμένο αριθμό ζώων με ειδική άδεια. Κάθε χρόνο μια ειδική επιτροπή καθορίζει την τοποθεσία και τον αριθμό των ζώων που επιτρέπετε να σκοτωθούν, με βάση την παρακολούθηση και τον έλεγχο του πληθυσμού των αρκούδων. Για το 2011 είχαν επιτραπεί 17 ζώα, συνολικά.

Η Φωτογραφία είχε απασχολήσει και το 2012 τους Έλληνες χρήστες, και υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα. 

Κυκλοφορούν ακόμη δύο φωτογραφίες.

Συμπέρασμα: Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με τη χώρα μας, έχει σκοτωθεί νόμιμα και οι δύο άνδρες είναι ήδη γνωστοί από το 2012.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.