Ποιοι είμαστε
Αρχική Υπήρχε ποδοσφαιριστής με όνομα “Z’Butsam”;HOAXES

Υπήρχε ποδοσφαιριστής με όνομα “Z’Butsam”;

20 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Ο καμερουνέζος πρώην επιθετικός της Sheffield United, με όνομα “Z’Butsam” είναι το Νο5 στη λίστα με τα πιο «πρόστυχα» ονόματα ποδοσφαιριστών. 

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”smile-o”]ΦΑΡΣΑ

Το είδαμε στο iefimerida.grnewsbomb.grmanslife.gr και sport-fm.gr


Ο Καμερουνέζος, πρώην επιθετικός της Sheffield United, με όνομα “Z’Butsam” είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με αυτό το όνομα.

Είναι μια φάρσα που αναπαράγεται πολλά χρόνια (από το 2006), και η φωτογραφία που τη συνοδεύει είναι κατασκευασμένη. Η πραγματική φωτογραφία είναι του Darius Vassell

Στην ίδια λίστα θα δούμε στο Νο1, τον Ουρουγουανό επιθετικό της Catania, Jorje Martinez Malaka.


Όμως το πραγματικό όνομα του ποδοσφαιριστή είναι Jorge Martínez Andrés Barrios. Το “El Malaka” είναι παρατσούκλι, από την γνωστή ελληνική λέξη.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.