Ποιοι είμαστε
Αρχική O Keanu Reeves, είπε ότι «οι ελίτ του Χόλιγουντ πίνουν το αίμα των μωρών»;FAKE NEWS

O Keanu Reeves, είπε ότι «οι ελίτ του Χόλιγουντ πίνουν το αίμα των μωρών»;

22 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφορεί δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο ηθοποιός Keanu Reeves προειδοποίησε ότι “οι ελίτ του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν το αίμα των μωρών για να φτάσουν ψηλά”. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο nikosxeiladakis.grhellasforce.comkatohika.grvolcanotimes.com,

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ο ηθοποιός Keanu Reeves, ουδέποτε ανέφερε τα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμιά συνέντευξη που να περιέχει αυτές ή παρόμοιες δηλώσεις του.

Η παραπάνω ψευδής ιστορία, εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις από χρήστες στο facebook, αναδημοσιεύθηκε από το News News Wire και στο People’s Voice.

Το δημοσίευμα ξεκίνησε από τη γνωστή σελίδα ψευδών ειδήσεων YourNewsWire. Είναι μια γνωστή συνομοσιολογική ιστοσελίδα, που δημοσιεύει fake news χωρίς να παρουσιάζει την παραμικρή απόδειξη για όσα ισχυρίζεται. Δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Το CBS, την αναφέρει ως ιστοσελίδα ψευδών ειδήσεων:

Το B.S. Detector την έχει κατατάξει στις clickbait ιστοσελίδες, που κατασκευάζουν άρθρα με εντυπωσιακούς τίτλους και ισχυρισμούς, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα έσοδα τους από τις διαφημίσεις.

Αρκετά από τα άρθρα του yournewswire.com, έχουν φτάσει στην Ελλάδα και έχουν καταρριφθεί από τα Ελληνικά Hoaxes:

Σκότωσαν τον τραπεζίτη που αποκάλυψε τις θυσίες παιδιών των Illuminati

Κορυφαίος επιστήμονας ομολόγησε στο CBS ότι το HAARP είναι υπεύθυνο για την Ιρμα

John Hopkins: «Εγώ σκότωσα την Νταϊάνα»

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει μέσα στο 2017″

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα παρουσιάσει στις 11 Σεπ 2016, δορυφορικό υλικό που αποδεικνύει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπ. έγιναν από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, κατά των δικών τους πολιτών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποσχέθηκε «Θα πάρουμε πίσω την Αμερική αν εκλεγεί ο Τράμπ»

Ο Πάπας λέει ΗΠΑ η δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι νεκρή και ο Ομπάμα είναι δικτάτορας.

Ο Πούτιν εξαπολείει αρουραίους σάιμποργκ στον πέλεμο κατά του isis

Ο Πούτιν έχει αποδείξεις πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε από την βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Ο Στάνλεϊ Κούμπρικ σκηνοθέτησε την απάτη της προσελήνωσης

Με δύο λόγια η σελίδα yournewswire.com κατασκευάζει εντυπωσιακές ιστορίες χωρίς να παρουσιάζει την παραμικρή απόδειξη, για να κερδίσει σε επισκεψημότητα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την παραπάνω είδηση σχετικά με τις περίεργες “αποκαλύψεις” του ηθοποιού Keanu Reeves.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.