Ποιοι είμαστε
Αρχική Ρατκο Μλάντιτς: Καταδικάστηκε από την ΝΤΠ επειδή υπερασπίστηκε τη πατρίδα του από ξένα στοιχεία;HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ρατκο Μλάντιτς: Καταδικάστηκε από την ΝΤΠ επειδή υπερασπίστηκε τη πατρίδα του από ξένα στοιχεία;

23 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως ο Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε από την ΝΤΠ γιατί υπερασπίστηκε την Πατρίδα του και γιατί ήθελε να διώξει ξένα εχθρικά στοιχεία προς αυτήν;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο indobserver.blogspot.gr και thesecretrealtruth.blogspot.gr, διαβάζουμε:

Γιατί καταδικάστηκε σε ισόβια ο Μλαντιτς;

Στη Πτήση & Διάστημα διαβάζουμε:

Από το 1992 έως το 1995 ο Ράτκο Μλάντιτς, ήταν ο κύριος στρατιωτικός διοργανωτής της εκστρατείας εκκαθάρισης των μουσουλμάνων και λοιπών μη σερβικών πληθυσμών από τα εδάφη της Βοσνίας. Μαζί με τον πρώην πρόεδρο Ράντοβαν Κάραζιτς, ο οποίος καταδικάστηκε με παρόμοιο κατηγορητήριο πέρυσι, ο Μλάντιτς καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή ενορχήστρωσε την εθνοκάθαρση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που έμεινε στη ιστορία ως μια από τις χειρότερες φρικαλεότητες του  20ου αιώνα.

Το 1992, πέθαναν 45.000 άνθρωποι, συχνά στα σπίτια τους, στους δρόμους ή σε μια σειρά από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άλλοι έχασαν τη ζωή τους στην σχεδόν τετραετή πολιορκία του Σαράγιεβο, της πρωτεύουσας της Βοσνίας, όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές και οι βομβαρδισμοί τρομοκρατούσαν τους κατοίκους για περισσότερο από τρία χρόνια και στις μαζικές εκτελέσεις 7-8000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών από τις δυνάμεις του Μλάντιτς στον θύλακα της Σρεμπρένιτσα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι ο  Μλάντιτς, αν και παρόν στα γεγονότα, σε μεγάλο βαθμό ακολούθησε εντολές πολιτικών προϊσταμένων και ότι οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από στρατιώτες και πολιτοφύλακες δεν έγιναν κατόπιν εντολών του.

Στο αποκορύφωμα της εκστρατείας εθνοκάθαρσης το 1992, περίπου 45.000 σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, σχεδόν οι μισοί από τους 100.000 που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Βοσνίας. Εκείνο το έτος, ο αριθμός των Βοσνίων προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ανήλθε σε 2,6 εκατομμύρια.

Την πρώτη ημέρα της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα (11/7/1995), ο Μλάντιτς δηλώνει on camera, ότι είχε φτάσει η ώρα οι Σέρβοι να πάρουν εκδίκηση από τους μουσουλμάνους.

Fact-check for the sake of Democracy