Ποιοι είμαστε
Αρχική Έτοιμος να εκτοξευτεί στη ατμόσφαιρα με αυτοσχέδιο πύραυλο για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδηΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έτοιμος να εκτοξευτεί στη ατμόσφαιρα με αυτοσχέδιο πύραυλο για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη

24 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ο «Mad» Mike Hughes σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν αυτοσχέδιο πύραυλο στην Καλιφόρνια ως μέρος μιας προσπάθειας να αποδείξει τελικά ότι η Γη είναι επίπεδη. Ο Hughes έχει δαπανήσει 20.000 δολάρια για την κατασκευή του πυραύλου που τροφοδοτείται με ατμό και θα προβάλει την εκτόξευση μέσω live streaming στις 25 Νοεμβρίου.

Ο πύραυλος, ο οποίος ο Hughes ελπίζει να φτάσει σε υψόμετρο 550 μέτρων πάνω από την Καλιφόρνια, θα εκτοξευθεί από το πίσω μέρος ενός διαμορφωμένου οχήματος που αγοράστηκε από την Craigslist. Υποστηρίζεται από μια ομάδα ερευνητών της επίπεδης Γης και εφόσον η πρώτη δοκιμή στεφτεί με επιτυχία, θα επιχειρήσει να ξαναδοκιμάσει, αυτή τη φορά για να φτάσει σε μεγαλύτερο ύψος και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν η Γη είναι επίπεδη ή όχι.

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης, υποστηρίζουν πως στη κορυφή του ουρανού, υπάρχει ένας τεράστιος αδιαπέραστος θόλος. Γιατί άραγε ο «Mad» Mike Hughes  δεν φοβάται μην καρφωθεί σε αυτόν;

Flatearthers έχουμε και στην Ελλάδα φυσικά. Σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5 που εξετάζει το τι σκέφτονται οι Έλληνες σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας, το 2,5% πιστεύει ότι είναι αληθινή η θεωρία περί επίπεδης γης.

Δυστυχώς για τους flaterthers, ο πρώτος που απέδειξε πως η Γη είναι σφαιρική και εφάρμοσε επιστημονική μέθοδο για τη μέτρηση της περιφέρειας της, ήταν ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276-194 π.Χ.). Πριν από 2.200 χρόνια, με πενιχρά μέσα και χρησιμοποιώντας τη λογική, ένας Έλληνας κατέρριψε τη θεωρίας της επίπεδης Γης.

Ο Ερατοσθένης με μόνα εργαλεία τη σκέψη του και μια ράβδο κατάφερε να μετρήσει 2.200 χρόνια πριν τη περίμετρο της Γης με εντυπωσιακή ακρίβεια. Δεδομένου ότι η πραγματική τιμή της περιφέρειας της Γης στον Ισημερινό είναι 40.075 χιλιόμετρα η απόκλιση των μόλις 385 χιλιομέτρων της μέτρησης του Ερατοσθένη από τη πραγματική τιμή είναι αξιοσημείωτη.

Το 2010, ο καθηγητής Brian Cox χρησιμοποίησε ένα νοτιοαφρικανικό Lightning (XS451) σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού προγράμματος BBC «Θαύματα του ηλιακού συστήματος«. Το Lightning ανέβηκε σε υψόμετρο 18 χιλιομέτρων, επιτρέποντας στον Καθηγητή να δείξει την καμπυλότητα της Γης και τις σχετικές διαστάσεις της ατμόσφαιρας.

Ο Brian Cox στα «όρια» του διαστήματος με ένα English Electric Lightning

Και φυσικά υπάρχουν άπειρες εικόνες του πλανήτη μας από το διάστημα.

Ως ωχρή κυανή κουκκίδα ή χλωμή μπλε τελεία (αγγλικά: Pale Blue Dot) περιγράφεται η φωτογραφία της Γης η οποία αποτυπώθηκε από την διαστημική συσκευή Βόγιατζερ 1 στις 14 Φεβρουαρίου 1990 από απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων (40.5 AU) ως μέρος της ευρύτερης φωτογράφισης των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος.

Την ημέρα της εκτόξευσης (δηλαδή αύριο), ο Hughes θα θερμάνει περίπου 70 γαλόνια νερού σε μια δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα και στη συνέχεια θα εκτοξευτεί κάποια στιγμή μεταξύ 2 μ.μ. και 3 μ.μ τοπική ώρα. Σχεδιάζει να φτάσει σε υψόμετρο τουλάχιστον 550 μέτρων πριν ανοίξουν τα δυο αλεξίπτωτα για να επιστρέψει με ασφάλεια στο έδαφος. Εμείς τους ευχόμαστε… καλή επιτυχία!

Fact-check for the sake of Democracy