Ποιοι είμαστε
Αρχική Συναγερμός στη NASA; Ο γιγάντιος αστεροειδής «Φαέθων» πλησιάζει απειλητικά τη Γη;HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συναγερμός στη NASA; Ο γιγάντιος αστεροειδής «Φαέθων» πλησιάζει απειλητικά τη Γη;

25 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως ο αστεροειδής “3200 Φαέθων” πλησιάζει απειλητικά τη Γη και έχει προκαλέσει συναγερμό στη NASA;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

CLIKBAIT

Στο newsbomb.gr, διαβάζουμε:

Πρέπει να ανησυχούμε;

Πηγή του ελληνικού δημοσιεύματος είναι άρθρο της The Sun, το οποίο δεν μιλά για “συναγερμό στη NASA” και απειλητική προσέγγιση του αστεροειδούς.

Ο 3200 Phaethon είναι ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου 5,1 χιλιομέτρων και σε λίγες ημέρες, θα βρεθεί σε απόσταση 10 εκατομμυρίων χιλιόμετρων από τον πλανήτη μας. Ενδεικτικά, η απόσταση Γης-Σελήνης είναι “μόλις” 380.000 χιλιόμετρα.  Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου 2017, θα περάσει σε απόσταση 0,69 αστρονομικών μονάδων (AU), από τη Γη ή 27 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης. Αν και η NASA τον έχει κατατάξει ως “δυνητικά επικίνδυνο” αστεροειδή (λόγω μεγέθους και εγγύτητας με τη Γη), δεν υπάρχει περίπτωση να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει συναγερμός ή κάποια ανησυχία στη NASA, διότι ο “3200 Φαέθων”, δεν πλησιάζει απειλητικά τη Γη.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.