Ποιοι είμαστε
Αρχική Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή η 19χρονη που συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ;HOAXES FAKE NEWS

Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή η 19χρονη που συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ;

28 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Η είδηση της σύλληψης μιας 19χρονης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ που μετέφερε 2,6 κιλά κοκαινης, αποτελεί ένα από τα κυριότερα θέματα των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, η νεαρή Ελληνίδα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο thepressroom.graltsantiri.grnewsit.grlifo.grtvxs.grpentapostagma.grmakeleio.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Το Χονγκ Κονγκ ήταν βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997 οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα. Σήμερα κυβερνάται ως «αυτόνομη» ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ (One country, two systems). Η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες του και τους νόμους μετανάστευσης.

Η θανατική ποινή στο Χονγκ Κονγκ καταργήθηκε επισήμως το 1993. Μέχρι τότε, η θανατική ποινή μπορούσε να επιβληθεί για αδικήματα όπως δολοφονία, απαγωγή που τελειώνει με θάνατο και πειρατεία. Σύμφωνα με την αρχή της ανεξαρτησίας του νομικού συστήματος στο βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ, η κατάργηση της θανατικής ποινής παρέμεινε σε ισχύ ακόμη και μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Κίνα, παρά το γεγονός πως η τελευταία την εφαρμόζει στην υπόλοιπη επικράτεια.

Με δεδομένο πως η θανατική έχει καταργηθεί οριστικά στο Χονγκ Κονγκ από το 1993, τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη να μεταφέρει ναρκωτικά, κινδυνεύει με εκτέλεση, καταρρίπτονται.

Fact-check for the sake of Democracy