Προσοχή: Σκεύασμα – απάτη για τη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

In Fake, Scam, Διατροφή - υγεία, Εναλλακτικές θεραπείες, Ψευτοθεραπείες by Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης1 Comment

Ένα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης σκεύασμα, που ισχυρίζεται πως μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει το καρκίνο, κυκλοφορεί μέσω πληρωμένης διαφήμισης στο ελληνικό διαδίκτυο.

  • ΑΠΑΤΗ

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφή με την ονομασία «Folaxan«.

Η ιστοσελίδα που το διαφημίζει, δεν έχει φυσική έδρα στη χώρα μας, ή κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, παρά μόνο μια φόρμα παραγγελίας.

Στου όρους χρήσης ωστόσο, μαθαίνουμε πως η έδρα της εταιρίας είναι στη Βουλγαρία και παρά τους ισχυρισμούς της αρχικής σελίδας για πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, το εν λόγω συμπλήρωμα δεν στοχεύει στη θεραπεία ιατρικών παθήσεων και ασθενειών.

Κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι η μητρική εταιρία έχει έδρα στη Τσεχία και δεν διαθέτει κανέναν υπάλληλο. Δεν διαθέτει επίσης ενεργή ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τσέχικες ιστοσελίδες που προωθούν το προϊόν, το σκεύασμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ δεν διατυπώνεταιπουθενά ο ισχυρισμός πως είναι φάρμακο κατά του καρκίνου.

Ακόμη και αν το προϊόν περιέχει τα συστατικά που ισχυρίζεται -κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί διότι δεν έφτασε στη χώρα μας μέσω επίσημων καναλιών- δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για φάρμακο πρόληψης ή θεραπείας του καρκίνου.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε σκευάσματα που προωθούνται μέσω διαδικτύου, ειδικά εάν διατυπώνουν επιθετικούς ισχυρισμούς που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από τρίτες πηγές. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό/φαρμακοποιό/διαιτολόγο σας, όταν θέλετε να εντάξετε συμπληρώματα στη διατροφή σας.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής της ιστοσελίδας
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
  • Γλουπ!!!

    Μα μόνο το όνομά του σκευάσματος (FOLAxan) δείχνει πως δεν πρόκειται για φάρμακο αλλά για δηλητήριο…