Οι Ευέλπιδες έσπασαν το πρωτόκολλο όταν έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά στον Ερντογάν;

9

Με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, εμφανίστηκαν αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Ευέλπιδες έσπασαν το πρωτόκολλο και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο μπροστά του. Αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός; 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Το είδαμε στο newsbomb.grtilestwra.comonsports.gr και σε πολλές άλλες.

Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από το facebook, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάρτηση από τη σελίδα «Αγαπώ την Ελλάδα» με 8000+ κοινοποιήσεις και 500+ χιλιάδες προβολές.

https://www.facebook.com/ichliebehellas/videos/1759791144327636/

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το άγημα που αποδίδει τιμές και ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο δεν είναι της Σχολής Ευελπίδων αλλά του Λόχου Φρουράς και Αποδόσεως Τιμών (ΛΦΑΤ). Μπορεί η στολή να μοιάζει αρκετά με αυτή των Ευέλπιδων, γιατί και οι δύο είναι γαλλικού τύπου, αλλά δεν είναι ίδια όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα. Αριστερά η στολή της Σχολής Ευελπίδων και δεξιά του Λόχου Αποδόσεως Τιμών.

Αλλά ούτε ο ισχυρισμός ότι οι άνδρες του Λόχου Αποδόσεως Τιμών έσπασαν κάποιο πρωτόκολλο αληθεύει. Οι άνδρες του Λόχου, δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από όσα προβλέπονται στις διαταγές. Από το 2011 περίπου, και με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μιχάηλ Κωσταράκου, τα τμήματα των ΕΔ που παρατάσσονται για την απόδοση τιμών, ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο όποτε αυτός ανακρούεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω βίντεο από την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, από τον Κάρολο Παπούλια στις 25 Μαρ. 2012.

Το ίδιο είχε συμβεί και με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Ολάντ, το 2015.

Έτσι ο ισχυρισμός, ότι οι Ευέλπιδες έσπασαν κάποιο πρωτόκολλο και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο μπροστά στον Ερντογάν δεν ευσταθεί.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Ragnar Lothbrok

  Σιγά μην στο πω.

 • ΛΑΒΑΣ

  Μήπως έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο για τον Τσίπρα;

 • Ragnar Lothbrok

  Παιδιά έχετε κάνει έρευνα για κάτι άρθρα που λένε ότι ο Ερντογάν είναι Έλληνας και οι γονείς του συγκεκριμένα ήταν Έλληνες?

  • Ira Klis

   kamia sxesei itan apo Georgia I fara tou kai ine tourkos memetis kamia sxesei me elines ezisan omws stin rizoupoli gia ligo kairo . kai oti ezise ston ponto emeis to kanoume eliniko . lathos merikon

   • Ragnar Lothbrok

    Με εχει πρήξει άτομο που επιμένει ότι ο Ερντογάν είναι Έλληνας και ότι το διάβασε στο ιντερνέτ κτλ! Απλά σκέφτηκα ότι τα hoax ίσως το ψάξανε για να του δείξω το άρθρο όπου εμπεριστατωμένα δείχνει ότι κατά τέτοιο δεν ισχύει.

 • Athina Fotiou

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ..ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ . ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ…ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΓΕΕΘΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΑΥΤΑΙΟΙ. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

  • Yiannis M.

   Αυτά είναι. Στρατός κυρία μου. Στρατός και μόνο. Πεζικάριοι. Εχουμε πήξει με τους φλώρους.

  • ALOVITOS

   Αν τους ακούσεις θα καταλάβεις γιατί….

 • Yiannis M.

  Ωραία. Πάνω που πήγαμε να ανατριχιάσουμε, μας ξενερώσατε πάλι.
  Δεν είναι δουλειά αυτή. Θα πάω στην άκρη της επίπεδης γής και θα πηδήξω έξω.