Ποιοι είμαστε
Αρχική O B. Πούτιν μετέτρεψε γιγαντιαίο καλαμάρι σε όπλο;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

O B. Πούτιν μετέτρεψε γιγαντιαίο καλαμάρι σε όπλο;

14 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια ότι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασία «Οργανισμός 46Β», το οποίο ο Πούτιν διέταξε να μετατραπεί σε “όπλο”;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

CLIKBAIT

Στο nikosxeiladakis.gr, alarm.rodos-island.gr και thesecretrealtruth.blogspot.gr, διαβάζουμε:

https://www.youtube.com/watch?v=qLtLrZ77EzE

Είναι αλήθεια;

Πηγή της “είδησης” είναι η βρετανική tabloid Express, που δημοσίευσε σχετικό άρθρο τον Νοέμβριο του 2016, επικαλούμενη έναν Ρώσο ερευνητή με το όνομα Doctor Anton Padalka. Σύμφωνα με την ιστορία, επιστήμονες τρύπησαν περίπου 4 χιλιόμετρα πάγου για να φτάσουν στην υπόγεια λίμνη Βοστόκ. Κατόπιν, κατέβηκαν στη λίμνη όπου δέχτηκαν επίθεση από έναν γιγαντιαίο καλαμάρι με σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες.

Η παραπάνω ιστορία όμως, “μπάζει” από παντού. Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάποιον Dr Padalka που να έχει οποιαδήποτε σχέση με παλιότερες ρωσικές εξερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική. Επιπλέον, αν και το 2012 έγιναν γεωτρήσεις που έφτασαν στη λίμνη Βοστόκ, η διάμετρός τους ήταν μόλις μερικά εκατοστά και σε καμία περίπτωση δεν επέτρεπαν τη κάθοδο ανθρώπων ή την άνοδο γιγαντιαίων καλαμαριών.

H αρχική πηγή της ιστορίας, πάει αρκετά πιο πίσω και συγκεκριμένα στο 2012 και ένα άρθρο του C. Michael Forsyth, ο οποίος είναι γνωστός για τις φανταστικές ιστορίες του, όπως “Ανθρωπολόγοι κρατήθηκαν όμηροι για 7 χρόνια από ξωτικά” και “Αν έχετε μεγάλο πισινό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας απαγάγουν εξωγήινοι σύμφωνα με έρευνα“.

Επειδή η “είδηση” είναι προϊόν φαντασίας και επειδή ουδέποτε κάποιος κατέβηκε στη λίμνη Βοστόκ για να δει ένα τεράστιο καλαμάρι, ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy