Χιλιάδες χρήστες ευχαριστούν την Aegean στο facebook για τα ανύπαρκτα εισιτήρια που κέρδισαν!

8

Επανεμφανίστηκε στο facebook η απάτη με τα δωρεάν εισιτήρια της Aegean Airlines, που είχε εμφανιστεί και τον Μάιο 2017. Εκατοντάδες χρήστες συμμετέχουν στη διάδοσή της και ευχαριστούν για τα ανύπαρκτα εισιτήρια που κέρδισαν. 

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»warning»]ΑΠΑΤΗ[/icon_list_item] [/icon_list]

Η συγκεκριμένη απάτη είχε εμφανιστεί και το Μαίο 2017. Τότε η Aegean Airlines μέσω της επίσημης σελίδας της, είχε προειδοποιήσει τους χρήστες του facebook για την απάτη του ψεύτικου διαγωνισμού και δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι άλλαξαν ελάχιστα τον ισχυρισμό και αναφέρουν πως η Aegean Airlines χαρίζει σε όλους 2 εισιτήρια γιατί γιορτάζει τα 25 χρόνια της. Αυτό φυσικά δεν ισχύει γιατί η εταιρία ιδρύθηκε το 1999. Αλλά ακόμη και να γιόρταζε τα 25 χρόνια από την ίδρυση της, καμιά εταιρία δεν θα χάριζε δωρεάν εισιτήρια σε όλους. 

Η ψεύτικη έρευνα, που κοινοποιούν οι χρήστες στο facebook ζητάει από τους χρήστες να απαντήσουν σε 3 απλές ερωτήσεις, και φυσικά να την την κοινοποιήσουν στο facebook ώστε να συνεχίσει να διαδίδεται για να αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.

Όπως έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές, καμιά εταιρία δεν χαρίζει ακριβά δώρα σε όλους για μια κοινοποίηση και μια απάντηση σε 3 άχρηστες ερωτήσεις. Το μόνο που καταφέρνουν οι χρήστες που κοινοποιούν είναι να βοηθούν τον απατεώνα να εξαπλώσει περισσότερο την απάτη. 

Ενημέρωση: Λίγο πριν δημοσιευθεί το άρθρο μας, η Aegean Airlines εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός που κάνει την απάτη έχει και οικονομικό όφελος. Είτε με το να μαζέψει likes και μετά να πουλήσει τη σελίδα του σε κάποια διαφημιστική εταιρία, είτε με το να σε εγγράψει διακριτικά σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Δεν το κάνει απλά για να γελάσει με αυτούς που την πάτησαν. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει εκμετάλλευση του ονόματος μιας εταιρίας για προσωπικό κέρδος μιλάμε για παράνομη πράξη.

  • Blogtruman

   μισό λεπτό. Με το ίδιο όνομα δε νομίζω να την πουλήσει την σελίδα ενώ δεν ξέρω αν εύκολα μπορεί να αλλάξει όνομα και να μην χάσει τα likes. Οταν αλλάζει όνομα σελίδα που έκανες like πάντα έρχεται ειδοποίηση σε αυτούς που έκαναν like και αναθεωρούν το like (έτσι θυμάμαι). Σε συνδρομητική υπηρεσία η συγκεκριμένη φάρσα πως να σε γράψει; Τηλέφωνο δεν δίνεις οπότε συνδρομή (με χρέωση) δεν παίζει. Δε λέω οτι δεν υπάρχουν πιθανόν και άλλες προεκτάσεις με οικονομικό όφελος αλλά όχι αυτες που λες (ίσως η πώληση σελίδας δεν είμαι όμως σίγουρος).

 • Nikolaos Gkogkos

  «Συγχαρητήρια κέρδισες 2 δωρεάν εισιτήρια από την Air Canada!» Δηλαδή εκτός από το πόσο προφανής ανοησία είναι γενικά, κανένας από τα πρόβατα που το κοινοποίησε δεν είδε πως σε διαγωνισμό της Aegean κέρδισε εισιτήρια από την Air Canada;;; Το θεώρησαν κι αυτό φυσιολογικό;;

 • και τηλέφωνα παίρνουν με «προσφορές»

 • Blogtruman

  ρε μπας και τα κάνει η ίδια η αιγίαν για να ακούγεται; Το ενδεχόμενο υπάρχει γιατί καλώς ή κακώς ωφελείται από αυτό το «αστείο» (και όχι απάτης όπως γράφουν κάποιοι).

  • Morgenthau

   Δηλαδή, δεν είναι απάτη αλλά «αστείο» και το κάνει η ίδια η «αιγίαν» για να ακούγεται. Μάλιστα.

 • leon06010

  – Χρειάζεστε διακοπές;
  – Δεν θυμάμαι.