Ποιοι είμαστε
Αρχική Βράδυ στην φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη;LIKE FARMING

Βράδυ στην φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη;

17 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Μια φωτογραφία κοινοποιείται στο διαδίκτυο με τον ισχυρισμό ότι είναι από τη φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

https://archive.is/HIs0T

https://archive.is/yCclr

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Φέτος στην πλατεία Αριστοτέλους δεν υπάρχει φάτνη. Ενώ μια φάτνη που είναι τοποθετημένη πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους λίγο πριν την οδό  Εγνατία, δεν έχεi καμιά ομοιότητα με αυτή που βλέπουμε στην παραπάνω εικονα.

Η φωτογραφία είναι πραγματική αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ή με την Ελλάδα γενικότερα. Η εικόνα μας έρχεται από την Ιταλία.
Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο λογαριασμό του ενός νεαρού στο Instagram και μετά στην Ιταλική σελίδα “Amicizia” η οποία ξεκαθαρίζει και την προέλευση της φωτογραφίας.

Η φωτογραφία μας ήρθε από την Ιταλία και οι ισχυρισμοί που αναφέρουν οτιδήποτε σχετικό με την Ελλάδα, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.