Το Facebook βάζει φρένο στις αναρτήσεις τύπου «engagement bait»

2

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017, το Facebook ανακοίνωσε ότι οι αλγόριθμοί του θα στοχεύουν πλέον αναρτήσεις «engagement bait», δηλαδή αυτές που ζητούν από τους χρήστες να κάνουν like, σχολιασμό ή κοινοποίηση.

Οι αναρτήσεις που χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές και στις οποίες έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, συχνά αφορούν προσπάθειες εξαπάτησης των χρηστών, με δήθεν κουπόνια από σούπερ μάρκετδωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δώρα από μεγάλες εταιρίες κτλ. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ψεύτικων διαγωνισμών, όπου οι χρήστες καλούνται να κάνουν like, σχολιασμό και κοινοποίηση, για να κερδίσουν ανύπαρκτα δώρα και εν αγνοία τους να διαδώσουν περισσότερο την απάτη.

 

Κατά αυτό το τρόπο, το Facebook ευελπιστεί να περιορίσει αναρτήσεις τύπου spam που αποσκοπούν σε εξαπάτηση, καθώς και την αύξηση likes και επισκεψιμότητας σε αμφιβόλου ποιότητας σελίδες και ομάδες.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
  • Antonis

    Ωστόσο αυτά τα παραδείγματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι όλα είναι απάτες. Χρησιμοποιούνται και από τις επίσημες ιστοσελίδες εταιριών ή αθλητικών οργανώσεων κλπ. Οπότε το σημαντικότερο είναι να είμαστε γενικότερα προσεκτικοί. Π.χ. οι προσφορές και οι διαγωνισμοί σπάνια ανακοινώνονται σε ένα μέρος. Αν υπάρχει διαγωνισμός τότε η εν λόγω εταιρία θα τον ανακοινώσει σε όλα της τα social media και το επίσημο site της ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και άρα τις μέγιστες αναφορές στην εταιρία.

  • Pan Dran

    Καιρος ηταν!! Μας εχουν τρελανει αυτοι οι διαδοσιες,όπως κι οι αφελεις που πειθονται και τ αναμεταδίδουν αβλεπί!
    Βεβαια τα περισσοτερα ειναι αγγλοφωνης αρχης κι ο γκουγκλομεταφραστης δεν τα παει και τοσο καλα με τη γλωσσα μας : π.χ. στο παράδειγμα: «..εχουμε κουπονια που δινουμε μακριά»(ποσο μακρια;;;), [we give away=χαριζουμε, διαθετουμε] σε ολους σας!…
    Με λιγα αγγλικα και λιγη ενημερωση, καταλαβαινεις οτι αυτος που εγραψε το αρχικο κειμενο δεν εχει ιδεα κατα που πεφτει ο Σκλαβενιτης!!