Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ιστοσελίδα της ΕΡΤ αναπαράγει δημοσίευμα από blog της συμφοράς!ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η ιστοσελίδα της ΕΡΤ αναπαράγει δημοσίευμα από blog της συμφοράς!

2 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε. Η ΕΡΤ, με τους περίπου 2.500 εργαζόμενους, αναπαράγει είδηση στην ιστοσελίδα της από το εντελώς αναξιόπιστο και συνωμοσιολογικό blog, pentapostagma.gr.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που καταπατά κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς αναπαράγει ένα ανυπόγραφο «ρεπορτάζ» ενός από τα πιο αναξιόπιστα blog του ελληνικού διαδικτύου.

To δημοσίευμα της ΕΡΤ είναι αντιγραφή δύο δημοσιευμάτων. Το πρώτο είναι από kefalonitikanea.gr, που είναι μια ιστοσελίδα με ειδήσεις από την Κεφαλλονιά και το δεύτερο, που αναφέρει πεντάλφες (πολλές) και μενταγιόν με σατανιστικά σύμβολα (πολλά), είναι από το pentapostagma.gr. Το μόνο κείμενο που έγραψε ο συντάκτης της ΕΡΤ, είναι η πρόταση που ενώνει τις δύο αντιγραφές

To pentapostagma.gr που αντέγραψε η ΕΡΤ δεν είναι κάποια ενημερωτική ιστοσελίδα, αλλά ένα από τα πολλά ψεκασμένα blogs που αναπαράγουν ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Θαύματα, τσιπάκια, ψεκασμοί, εξωγήινοι, και γενικά θεωρίες συνωμοσίας είναι καθημερινό φαινόμενο στην “ειδησεογραφία” τους.

Για να πάρετε μια ιδέα σας παρουσιάζουμε τα 10 από τα τελευταία μαργαριτάρια που αλιεύσαμε στο συνωμοσιολογικό pentapostagma.gr

  1. Περισσότεροι από 100.000.000 οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο!
  2. Έρχεται η απόλυτη «κόλαση» για τους γείτονες: Μέσα στο 2018 θα καταστραφούν από τρομερούς σεισμούς Κωνσταντινούπολη και…
  3. Η προφητεία της γερόντισσας για όλα όσα θα συμβούν στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)
  4. Ετοιμοθάνατος ο Τ.Σόρος; – Παλεύουν να του σώσουν τη ζωή οι γιατροί
  5. ΣΟΚ – Η Σερβία εξοπλίζεται με πυρηνικά! «Οι ΗΠΑ να αποσύρουν τα πυρηνικά τους από την Ευρώπη αλλιώς η Ρωσία θα αναπτύξει τα δικά της»
  6. Πρόβλεψη της NASA για την Ελλάδα: «Η Ελλάδα θα αποκλειστεί απ’ το χιόνι» – Δείτε πότε!
  7. Απίστευτο: Με αυτό το ρούχο γινόμαστε αόρατοι (βίντεο)
  8. Τρόμος! Άγνωστη δύναμη σέρνει ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο- Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο
  9. Γιατί οι Εβραίοι δεν κάνουν χημειοθεραπείες;
  10. Σάλος στο διαδίκτυο! Ακραίοι ισλαμιστές της Αθήνας προκαλούν: «Είστε ελληναράδες, χριστιανοφασίστες και ρατσιστές!»

Το pentapostagma.gr δεν δείχνει να έχει κανένα ενδοιασμό, στο να τρομοκρατήσει χριστουγεννιάτικα τους αναγνώστες του με “εγκυρότατες” ειδήσεις, για ένα βήμα πριν τον πόλεμο:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ: Η πολιτική ηγεσία της χώρας απελευθέρωσε τους κανόνες εμπλοκής – Οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να στείλουν τους Τούρκους στον πάτο του Αιγαίου
  2. Απασφάλισαν οι Ενοπλες Δυνάμεις: Ανταλλαγή πυρών γύρω από τα Ίμια – Απείλησαν με ρεσάλτο σε γερμανικό πλοίο – Τουρκία: «Ξεσπά φουρτούνα στην Κύπρο»

Κι αν υπάρχει κάποιος που ακόμη δεν έχει καταλάβει το βαθμό της… εγκυρότητάς του, τότε ας πάρει μια μπαλαντέζα και ένα αναπτήρα, για να μην ξαναπληρώσει ποτέ ΔΕΗ.

Μάλλον η ΕΡΤ θα πρέπει να κάνει ακόμα μερικές προσλήψεις για να καλύψει τα κενά. Φαίνεται ότι περίπου 2.500 εργαζόμενοι δεν είναι αρκετοί για να γράψουν ένα άρθρο με θέμα την διπλή αυτοκτονία στην Κεφαλλονιά για την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Γι’ αυτό και αναπαράγουν ανυπόγραφο και “φουσκωμένο” κείμενο από το συνωμοσιολογικό blog pentapostagma, που όπως λέει το ίδιο: “Εδώ την πληροφορία την αποστάζουμε, και μάλιστα για να είματε σίγουροι ότι θα πάρουμε καθαρό προιόν, την αποστάζουμε ούτε μία ουτε δύο αλλά πέντε φορές.”

Ας ελπίσουμε πως δεν θα δούμε να αναπαράγουν και το ksipna-ornio.com, από τις παρενέργειες των αποσταγμάτων.

Συντακτική ομάδα