Περισσότεροι από 100.000.000 οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο;

6

Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που βασίζονται στο DNA ανατρέπουν τα δεδομένα για τον αριθμό των Ελλήνων, υπολογίζοντας τον αριθμό τους σε 100.000.000, με τα 20.000.000 από αυτούς είναι στην Τουρκία, 4.400.000 στη Βουλγαρία, 900.000 στη Αλβανία και 300.000 στη FYROM;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Στη dimokratianews.gr (αρχική πηγή), pentapostagma.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ο ισχυρισμός περί ύπαρξης 100.000.000 Ελλήνων σε όλο το πλανήτη, βασίζεται σε μια «απόκρυφη» έρευνα της ελβετικής εταιρίας iGenea, που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή μέσα στο 2008 και βασίζεται σε μια παλαιότερηπου υποστηρίζει πως οι Σκοπιανοί έχουν μεγάλη γενετική συγγένεια με τους Αρχαίους Έλληνες (ειδικά τους Κρήτες) και οι σύγχρονοι Έλληνες, με τους Αιθίοπες. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία.

HLA Genes in Macedonians and the Sub Saharan Origin of the Greeks

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, όπως γνωρίζουμε από νεότερες έρευνες. Στις μέρες μας, φτάνουν αποσπάσματά της, μέσα από το forum της εταιρίας, όπου αναφέρεται πως υπάρχει μεγάλο ελληνικό στοιχείο στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Η iGENEA όμως, απάντησε το 2010, πως έχει αποσύρει αυτά τα δεδομένα, διότι προέρχονται από παλιά στοιχεία, που ενδεχομένως περιέχουν λάθη. Με απλά λόγια, η εταιρία δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί εκατομμυρίων Ελλήνων στα Βαλκάνια.

Το ύποπτο παρελθόν της iGENEA

Σε άρθρο του livescience.com, διαβάζουμε πως η εν λόγο εταιρία, ισχυρίζεται πως οι μισοί Ευρωπαίοι, είναι απόγονοι του Τουταγχαμόν. Η iGENEA, άντλησε το γενετικό προφίλ του Φαραώ, από μια εικόνα που προβλήθηκε σε ντοκιμαντέρ του Discovery Channel! Το δημοσίευμα κατηγορεί ευθέως την εταιρία που κάνει αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς, για να πουλήσει ατομικά κιτ ανάλυσης DNA.

Η περίπτωση του καθηγητή Σταύρου Θεοφανίδη

Σύμφωνα με το άρθρο της «Δημοκρατίας», ο καθηγητής της Παντείου Σταύρος Θεοφανίδης, είχε υποστηρίξει πως στη Τουρκία ζουν 20.000.000 Έλληνες. Σχετικό άρθρο είχε δημοσιεύσει και η «Απογευματινή» στο φύλλο της 14ης Δεκεμβρίου 1998.

93 εκατομμύρια σε όλον το κόσμο

Ο καθηγητής Θεοφανίδης (οικονομολόγος και όχι στατιστικολόγος, δημογράφος, ιστορικός κτλ), χρησιμοποίησε μια εξίσωση, σε συνάρτηση με την τετραχιλιετή παρουσία του ελληνικού φύλου. για να υπολογίσει τον ελληνικό πληθυσμό, «σε μια διαχρονική διάσταση 4000 ετών». Προφανώς μια τέτοια προσέγγιση έχει πολλά κενά και μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν, διότι δεν υπολογίζει (εμφανώς τουλάχιστον) παράγοντες όπως ειρηνικές μετακινήσεις, ανταλλαγές πληθυσμών, βίαιες εκτοπίσεις, πολέμους και σφαγές άμαχου πληθυσμού κτλ. Η έρευνα του δεν είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, προκειμένου να ελεγχθεί για την εγκυρότητά της και επομένως δεν είναι δυνατόν να ληφθεί στα σοβαρά. Ο κ. Θεοφανίδης φαίνεται να φλερτάρει συχνά με ψευδοεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως διαβάζουμε σε παλιότερο άρθρο της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Κοράνιο, Αλλάχ, Μωάμεθ: λέξεις ελληνικές». Η σχετική διάψευση εδώ.

Τελικά πόσοι είναι οι Έλληνες;

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, πάνω από 5.000.000 Έλληνες ζουν σήμερα σε 140 χώρες του εξωτερικού, ενώ οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, δεν ξεπερνούν τα 11.000.000.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Αλή αλ-Γιουνάνι

  Ο φυλετικός τύπος των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας

  Ο αρμενοειδείς φυλετικός τύπος κυριαρχεί στην Τουρκία. Στη δυτική Μικρά Ασία υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό μεσογειακοί και αλπικοί, ενώ στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό, σε μίξη με αρμενοειδείς, ο ιρανικός φυλετικός τύπος. Σε 15-16% υπάρχει σε όλη την Τουρκία (αλλά κυρίως στην κεντρική Μικρά Ασία γύρω από το Καϊσερί/Καισάρεια) ο τουρανικός φυλετικός τύπος. Επίσης, στην ανατολική Τουρκία και ως έναν μικρό βαθμό στη δυτική, υπάρχει ο τουρανικός τύπος σε μίξη με τους υπόλοιπους φυλετικούς τύπους.

  Οι σημερινοί αποκαλούμενοι ως εθνικά Τούρκοι, στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον αρμενοειδή τύπο. Το όνομά τους και την γλώσσα τους τα έχουν πάρει από τους τουρανικούς πληθυσμούς που κατέκτησαν τα εδάφη της Μικράς Ασίας, υποτάσσοντάς τους, καταλύοντας το Βυζαντινό κράτος. Ο τουρανικός τύπος στην Τουρκία εκτιμάται στο 10-20% του πληθυσμού. https://mediaevalmusings.files.wordpress.com/2013/06/800px-asiaminor1910.jpg

  Αρμενοειδής φυλετικός τύπος http://graphics8.nytimes.com/images/2006/11/06/world/06ecevit.190.jpg

  Τουρανικός τύπος https://3.bp.blogspot.com/-6CjA9p0QQE8/UlqzGFq3onI/AAAAAAAAAVQ/HdzjBfgluTk/s1600/serdar_ortac.jpg

  Η τηλεπαρουσιάστρια Türkü Turan από την Τουρκία, η οποία είναι του τουρανικού φυλετικού τύπου https://4.bp.blogspot.com/-iZ40qs4_NMs/UcbL6Ogqm8I/AAAAAAAAAJg/B60rVSF7B0E/s1600/turkuturan1br1ls7sadsd.gif

  Τουρανική επίδραση υπάρχει, αλλά γίνεται πιο έντονη βαθύτερα στην Ανατολία. Πλησιάζοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας, οι Τουρανικοί φαίνεται να είναι ελάχιστοι, με πλειοψηφία Αρμενοειδών και Αλπικών, μειοψηφία Μεσογειακών και σποραδικά Διναρικούς και ανατολίτικους τύπους. Οι αρχικοί Τούρκοι ήταν μογγόλοι. Υπέταξαν τους ντόπιους πληθυσμούς, που ήταν κυρίως Αρμενοειδείς/Αλπικοί, και δευτερευόντως μεσογειακοί. Οι Τούρκοι μέσω του παιδομαζώματος έχουν δεχτεί μια διναρική και μεσογειακή συνιστώσα. Τα χαρέμια λίγη συμμετοχή είχαν, καθώς ποσοστιαία αποτελούν ελάχιστο μέρος του πληθυσμού. Επίσης, ο εξισλαμισμός κάποιων πληθυσμών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αύξησε τους λευκούς που ταυτίστηκαν αργότερα εθνοτικά ως Τούρκοι.

  Δες έναν χάρτη. Ο χάρτης παρουσιάζει το πρώτο σε προτίμηση πολιτικό κόμμα σε κάθε περιφέρεια της Τουρκίας. Με πορτοκαλί παρουσιάζεται το κυβερνόν κόμμα, που έχει Ισλαμικές τάσεις και διατηρεί μια στάση υπέρ της ανατολίτικης Οθωμανικής παράδοσης. Με κόκκινο παρουσιάζεται το φιλοδυτικό κόμμα που προσπαθεί να απομακρύνει την χώρα από τις ανατολίτικες πρακτικές και να την φέρει πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Με μωβ χρώμα παρουσιάζεται το φιλοκουρδικό κόμμα.:
  https://4.bp.blogspot.com/-D2kSYdM5q28/VX1C56ZSDCI/AAAAAAAADSk/aWSL6iy6l8k/s1600/turkey_0.jpg

  Εξετάζοντας την κατανομή της δύναμης κάθε κόμματος, διαπιστώνουμε ότι συνδέεται με την φυλετική σύνθεση της χώρας, η οποία είναι καλά μελετημένη. Το φιλοϊσλαμικό και ανατολίτικο κόμμα…έχει την δύναμή του βαθιά στην μικρά Ασία, εκεί όπου κατοικούν κυρίως Αρμενοειδείς. Το φιλοδυτικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του κυρίως στα παράλια της Μεσογείου, εκεί όπου κατοικούν Μεσογειακοί, Αλπικοί, κτλ. Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του βαθιά στην Ανατολή, εκεί όπου κατοικούν οι Κούρδοι, οι οποίοι ανήκουν συνήθως στον Ιρανικό φυλετικό τύπο.

  Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορους κοινωνικούς λόγους για την κατανομή των αποτελεσμάτων, όπως π.χ. ότι στα παράλια της Μεσογείου έχουν επαφή με την Δύση και γι’αυτό προτιμούν φιλοδυτικούς υποψηφίους, ενώ στο εσωτερικό οι άνθρωποι είναι αποκομμένοι και παραμένουν παραδοσιακοί, ενώ οι Κούρδοι προτιμούν τους δικούς τους. Κι όμως, αν μελετήσει κανείς βαθύτερα το ζήτημα, θα διαπιστώσει ότι τέτοιες αιτιολογήσεις είναι επιφανειακές. Ο βαθύτερος λόγος είναι η φυλετική σύνθεση της χώρας και η κατανομή των φυλετικών τύπων σε αυτή. Οι Αρμενοειδείς αρέσκονται στην ανατολίτικη νοοτροπία, η οποία τους εκφράζει. Οι Μεσογειακοί σίγουρα την απεχθάνονται και προτιμούν τα δυτικά πρότυπα. Οι Ιρανικοί βλέπουν τον εαυτό τους αρκετά διαφορετικό από τους Αρμενοειδείς και θέλουν να διατηρήσουν την εθνική και πολιτισμική ετερότητά τους, που βαθύτερα, έχει την βάση της στην φυλετική διαφορά.

  Ο Γερμανός ανθρωπολόγος Felix von Luschan μελέτησε ανθρωπολογικά την περιοχή της δυτικής Ασίας και παρουσίασε τα στοιχεία του υπό τον τίτλο «The early inhabitants of western Asia» σε διάλεξη στο Royal Anthropological Institute το 1911 στην Βρετανία. Εξετάζει με την σειρά τις διάφορες εθνικές-φυλετικές ομάδες που υπάρχουν στην Μέση Ανατολή και οι οποίες είναι πάρα πολλές. Για τους Έλληνες της Ανατολής, ο von Luschan βρίσκει ότι υπάρχουν μεν απευθείας απόγονοι από Ίωνες, Δωριείς και Αιολείς, αλλά πολλοί δεν είναι και απλώς μιλούν Ελληνικά και είναι ορθόδοξοι. Για να γίνει αυτό κατανοητό, στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η κατανομή του κεφαλικού δείκτη 179 ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες: http://3.bp.blogspot.com/-UA4nbJgeQDs/VS0g80jyyDI/AAAAAAAACuQ/qr88avbSUUs/s1600/greeks%2Bluschan.jpg

  Ο μέσος όρος είναι μεν περίπου 80, κοντά στις τιμές των Weisbach και Stephanos, αλλά το γράφημα δίνει πολύ περισσότερη πληροφορία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές φυλετικές ομάδες, η μία δολιχοκέφαλη και η άλλη έντονα βραχυκέφαλη, με μέγιστα σε κεφαλικό δείκτη 75 και 88, αντίστοιχα. Οι πρώτοι αντιστοιχούν κυρίως σε Μεσογειακούς και οι δεύτεροι κυρίως σε Αρμενοειδείς. Δεν αποκλείονται ΚΜ μεταξύ των πρώτων και Αλπικοί μεταξύ των δεύτερων, στο τοπικό μέγιστο κεφαλικού δείκτη 85. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε Μεσογειακούς, Αρμενοειδείς και κάποιους Αλπικούς. Μετρήσεις σε 756 Τούρκους δείχνουν μια κατανομή με πολύ περισσότερους βραχυκέφαλους και μια μειοψηφία δολιχοκέφαλων.

  Ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του συγγραφέα να εξηγήσει το φαινόμενο μέσω των νόμων του Μέντελ. Σε μία Ελληνική οικογένεια, ο κεφαλικός δείκτης του πατέρα ήταν 87 και της μητέρας 73. Τα παιδιά είχαν κεφαλικό δείκτη 70 και 87. Σε άλλη οικογένεια, η μητέρα είχε κεφαλικό δείκτη 86, ο γιος 82, η κόρη 75 και ο θείος 75. Σε μια τρίτη οικογένεια, βραχυκέφαλοι γονείς έδωσαν τέσσερα δολιχοκέφαλα παιδιά και ένα βραχυκέφαλο, όμως ο αδερφός της μητέρας ήταν δολιχοκέφαλος. Ο von Luschan βρίσκει ότι σε 67 οικογένειες που εξέτασε, βραχυκεφαλία και δολιχοκεφαλία μεταδίδονται με ίση συχνότητα, χωρίς να επικρατεί κάποια από τις δύο και λογικά αυτό συμβαίνει για πάνω από 2.000 χρόνια. Συμπεραίνει ότι οι αρχικοί τύποι παραμένουν αναλλοίωτοι, παρά την φυλετική μίξη. Όλοι τους έχουν κυρίως σκούρα γνωρίσματα και εμείς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε εν γένει με μίξη δολιχοκέφαλων Μεσογειακών με ντόπιους βραχυκέφαλους Αρμενοειδείς.

  Ο συγγραφέας συμπεραίνει ότι οι διάφορες ομάδες της Μικρασίας εμφανίζουν σημαντική ομοιογένεια, με υπερβραχυκεφαλία, τάσεις υψικρανίας και κυρτή μύτη. Ο von Luschan τους ταυτοποιεί ρητά ως Αρμενοειδείς, που αναγνωρίζονται από την εποχή των Χετταίων ακόμα.

  Ο Τούρκος ιατρός και ανθρωπολόγος Şevket Aziz Kansu πραγματοποίησε το 1937 μία εκτεταμένη ανθρωπολογική μελέτη του πληθυσμού της Τουρκίας. Το δείγμα αποτελούνταν από 59.728 άτομα από όλες τις επαρχίες της χώρας. Ο χάρτης παρουσιάζει τα γεωγραφικά διαμερίσματα στα οποία χωρίστηκε η έρευνα. Την έρευνα ζήτησε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυριαρχεί η βραχυκεφαλία. Αυτό οφείλεται στην πλειοψηφία Αρμενοειδών, με ή χωρίς Αλπική επίδραση, καθώς και στους τουρανίδες, απογόνους των γνήσιων Τούρκων. Στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς και βαθύτερα στην Ανατολή ο κεφαλικός δείκτης πέφτει ελαφρά. Ο χαμηλότερος κεφαλικός δείκτης εμφανίζεται στην περιοχή της Προύσας, στα όρια της δολιχοκεφαλίας, πιθανότατα λόγω Μεσογειακών, απογόνων Ελλήνων του Μαρμαρά, ενώ στα ανατολικά, ο κεφαλικός δείκτης πέφτει λόγω Ιρανικών, που συνήθως είναι Κούρδοι ή στον Πόντο από απογόνους Ελλήνων ή Καυκάσιων. Ο προσωπικός δείκτης δείχνει μεσοπροσωπία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμενόμενο λόγω Αρμενοειδών, Αλπικών ή μογγόλων. Το πρόσωπο φτάνει στην λεπτοπροσωπία στα ανατολικά λόγω Ιρανικών Κούρδων και στην Ανατολική Θράκη λόγω απογόνων Ελλήνων. Οι πιο λεπτόρρινες περιοχές βρίσκονται στα ανατολικά λόγω Ιρανικών, ενώ εν γένει κυριαρχεί η λεπτορρινία, με κάποιες τάσεις μεσορρινίας στα δυτικά, λόγω Αλπικής επίδρασης.

  Τα συμπεράσματα είναι τα εξής. Η Τουρκία έχει πλειοψηφία Αρμενοειδών, με Αλπική επίδραση στα δυτικά, ενώ υπάρχει σημαντικό ποσοστό τουρανιδών. Στην χώρα υπάρχουν επίσης Μεσογειακοί στα δυτικά (κυρίως), Ιρανικοί στα ανατολικά, Καυκάσιοι στα βορειοανατολικά, καθώς και σποραδικά άλλοι τύποι όπως Διναρικοί, Αραβικοί, κτλ. Από την άλλη, μεταξὺ των Μικρασιατών «Ἑλλήνων» – σωστότερα ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἀνατολής – ἕνα σημαντικὸ ποσοστὸ δὲν είναι ελληνικής καταγωγής (όπως υπεστήριξε και ο Von Luschan), αλλὰ απόγονοι των επὶ Βυζαντίου εκχριστιανισμένων ντόπιων λαών της Ἀνατολίας (Λυδοί, Φρύγες, Κίλικες, Ἀρμένιοι, Καππαδόκες, Παφλαγόνες, Κάρες, Λύκιοι, Γαλάτες κ.λπ.). Πολλοὶ εξ αυτών είναι αρμενοειδείς καὶ Ἀλπικοί. Ὅσον αφορά τους Ποντίους, οι περισσότεροι είναι ἀρμενοειδείς.

  Συνεπώς, στην Μικρά Ασία κυριαρχούν αρμενοειδείς, με κάποιες Αλπικές τάσεις, υπάρχουν κάποιοι Μεσογειακοί από τον Ελληνικό αποικισμό και διασκορπισμένοι μερικοί τουρανικοί. Κούρδοι και Πέρσες έχουν σημαντική δολιχοκέφαλη συνιστώσα του Ιρανικού φυλετικού τύπου, ενώ προς την Αραβική χερσόνησο, εμφανίζεται ο Αραβικός τύπος.

 • Antigonos Gonatias

  Μα αυτό είναι το σύνολο, πιάνοντας και τους Έλληνες της διασποράς σε άλλα πλανητικά συστήματα!!!

 • Ανδρέας

  7 δις ναι, αλλά σε όλο το ηλιακό σύστημα.
  Μην ανησυχείς όμως φίλε μου. Αν αφήσεις πολιτικούς χωρίς επιτήρηση στις κάλπες μπορεί να βρείς και μεγαλύτερο αριθμό.

 • Έχουν Γνώση οι Φύλακες

  You r Fake as this site is!!!

  • Γλουπ!!!

   Έχετε απόλυτο δίκιο…
   7.000.000.000 (7 δισεκατομμύρια) είναι τελικά οι Έλληνες μόνο στον πλανήτη Γη. Αν βάλουμε και αυτούς που αναφέρουν οι Ανδρέας και ο Antigonos Gonatias που ταξίδεψαν,πολλαπλασιάστηκαν και ζουν πλέον ευτυχισμένοι στα άλλα ηλιακά συστήματα, (αυτά που τελευταία δήθεν ανακαλύπτει η NASA πως υπάρχει η πιθανότητα να είναι κατοικήσιμα) τότε ξεπερνάνε και τα 7.000.000.000.000 (7 τρισεκατομμύρια)!!!

   • Ανδρέας

    Ελπίζω να μη μου εμφανιστούν στις εκλογές και να μην ζητούν συντάξεις!