Επιβεβαιώνεται η προφητεία του Άγιου Παϊσίου για το 2018;

19

Είναι αλήθεια πως ο Άγιος Παΐσιος είχε πει πως από το 2018 και μετά θα δούμε πολλά στην οικονομία και πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άσχημες;

Στο makeleio.gr, διαβάζουμε:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Τι προφήτευσε ο Άγιος Παΐσιος για το 2018;

Ανά διαστήματα, κυκλοφορούν άρθρα με προφητείες του Παϊσίου, σχετικά με την τρέχουσα ή κάποια μελλοντική οικονομική κρίση. Επειδή όπως συνηθίζεται με τις προφητείες, ο Άγιος δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία αρχής και τέλους, αυτές ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Το άρθρο του makeleio.gr, είναι προϊόν αντιγραφής και παραποίησης άρθρου που δημοσιεύτηκε στο iefimerida.gr, το οποίο με τη σειρά του, αποτελεί μετάφραση ξένων άρθρων.

O αρθρογράφος του makeleio.gr, πήρε το μεταφρασμένο άρθρο από το iefimerida.gr, άλλαξε τον τίτλο από «Eurasia Group: Οι 10 γεωπολιτικοί κίνδυνοι το 2018- Μπορεί να πυροδοτήσουν παγκόσμια κρίση αντίστοιχη του 2008» σε «Επιβεβαίωση Γέροντα Παϊσίου Για Το 2018! Η Συγκλονιστική Προφητεία Του» και πρόσθεσε μια μικρή εισαγωγή που αναφέρει «Είχε πει ο Άγιος Παίσιος πως από το 2018 και μετά θα δούμε πολλά στην οικονομία και πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άσχημες. Ας δούμε τι γράφει το Eurasia group» και δημιούργησε μια ολοκαίνουργια «προφητεία» του Αγίου Παϊσιου, σχετικά με «ραγδαίες και άσχημες» εξελίξεις στην οικονομία.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η πραγματική είδηση, όπως βγαίνει μέσα από την ανάλυση του Eurasia Group, είναι μια αυξημένη πιθανότητα για μεγάλη γεωπολιτική και όχι οικονομική κρίση μέσα στο 2018, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το γεωπολιτικό αντίστοιχο της κρίσης του 2008 (But if we had to pick one year for a big unexpected crisis—the geopolitical equivalent of the 2008 financial meltdown—it feels like 2018).

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει επιβεβαίωση προφητείας για οικονομική κρίση μέσα στο 2018 από το Eurasia Group, αλλά πιθανότητα εκδήλωσης γεωπολιτικής κρίσης. Η απροσεξία του αρθρογράφου ή προσπάθεια αλίευσης κλικς μέσω εκμετάλλευσης της δημοφιλίας του Αγίου Παϊσίου, γέννησε μια νέα «προφητεία».

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • VASIL LOGO

  ΚΑΣΤΑΝΟ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ Κ ΣΑΛΤΣΑ ΓΥΑΛΙΩΝ ΠΑΗΣΤΙΤΣΙΟΠΡΙΟΥ

 • nik1976

  Ως προς την σειρά που δημιουργήθηκε η ζωή εννοώ. Μην ξεχνάς ότι απευθυνόταν σε σκλάβους οπότε έπρεπε να μεταφέρει απλοϊκά, σαν παραμύθι, την όλη ιστορία. Για τον Μωυσή μιλάω έτσι. Δηλαδή 15 αιώνες προ χριστού κάποιος είχε συλλάβει με ποια σειρά δημιουργήθηκε η ζωή (πρώτα στεριά και θάλασσα έπειτα ζωή στην θάλασσα, μετά ερπετά κλπ). Το πως είναι μια άλλη ιστορία που δεν χωράει ανάλυσης και εννοείται σύγκρισης με την βιολογία

 • Let there be Life

  Τα οραματα και οι προφητικες εξηγησεις στο βιβλιο του Δανιηλ της π διαθηκης, οι προφητειες ειναι πολυ συγκεκριμενες, ερμηνευθηκαν και εκπληρωθηκαν.Αλλο θεμα αν καποιος δεν πιστευη στο συγκεκριμενο βιβλιο.

  • nik1976

   Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Δηλαδή ποια προφητεία σαφώς διατυπωμένη εκπληρώθηκε. Με παραπομπές παρακαλώ. Ερμηνεύτηκαν πριν την εκπλήρωση ή κατόπιν εορτής ήρθε και κόλλησε η προφητεία (γιατί συνήθως έτσι γίνεται)

   • Ξένος

    Σε πολλά σημεία της Καινής Διαθήκης όπου υπάρχει η ένδειξη «ίνα πληρωθεί το ρηθέν…» για την έλευση και την ζωή του Χριστού υπάρχει σαφής σύνδεση με προφητείες και λεχθέντα της Παλαιάς. Απαντώ μόνο επειδή ρώτησες και χωρίς διάθεση περεταίρω τρολοειδών σχολίων ως είθισται από μερικούς (δεν σε ξέρω).
    Ιδού και μία παραπομπή: http://www.oodegr.com/oode/grafi/pd/profities2.htm

    • nik1976

     Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν τρολάρω. Αν επιμένεις στην ρητορική του δεν σε ξέρω, το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Δηλαδή ούτε εγώ σε ξέρω άρα όσα γράφεις είναι τρολιές.
     Μιλάμε για προφητείες ιστορικών γεγονότων όπως αναφέρεται και στο άρθρο. Όσα αναφέρεις ήταν προφητείες και εκπληρώσεις της αγίας γραφής, όχι καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα, οπότε ιστορικά τουλάχιστον δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι κάποιος είχε προβλέψει τι επρόκειτο να γίνει με -σχετική έστω – ακρίβεια ως προς το τι, που, πότε και όντως έγινε.
     Άσε που υπάρχει και αντίλογος σε όσα λες. Για παράδειγμα τα 3 πρώτα δεν τα γνωρίζουμε, μας μεταφέρονται από τις γραφές αρκετά μεταγενέστερων. Το τέταρτο, ο Ιησούς γνωρίζοντας τις παλαιότερες γραφές, απλά έκανε ότι είχε γραφτεί (είσοδος με γαϊδουράκι). Για την προφητεία του Ζαχαρία δεν τα λένε ούτε οι παπάδες (χμ!!). Όσο για τα βασανιστήρια και τον σταυρικό θάνατο, ήταν το αγαπημένο σπορ της εποχής. Χιλιάδες σταυρώνονταν! Δεν συνεχίζω καθώς δεν είμαι λιγότερο χριστιανός από οποιονδήποτε, αλλά άλλο η πίστη άλλο η ιστορία.
     Λοιπόν, κάποια προφητεία επί ιστορικών γεγονότων παίζει?? Για να επανέλθουμε στην ουσία της συζήτησης. Αυτό συζητάμε τώρα

     • Ξένος

      Όχι, συγνώμη, δεν εννοώ πως τρολάρεις στο πρώτο σου σχόλιο απλώς συνήθως σε θέματα πίστης γραφών κλπ. συχνά η κουβέντα καταλήγει σε αμοιβαία υποτιμητικά σχόλια. Αυτό μόνο.
      Έχεις δίκιο. Το Ευαγγέλιο δεν αποτελεί από μόνο του αντικειμενικά ιστορικό κείμενο. Η κουβέντα μας είναι όντως εκτός εκείνου που απο την αρχή ζητάς.
      Απλώς, θα πώ πως χειρόγραφα της Π.Δ. χρονολογούνται όντως π.Χ. άρα οι προφητείες είναι εκεί. Τώρα, εάν ο βίος του Ιησού «διανθίστηκε» προκειμένου να συμφωνεί (πλήρως) με τα προ-λεχθέντα, κατόπιν εορτής είναι μία άλλη υπόθεση. Είναι εν τέλει θέμα πίστης, όπως είπε και ο φίλος «Let there be Life».
      (Σαφώς και σταυρώθηκαν πολλοί αλλά με αυτές τις ακριβείς λεπτομέρειες σύλληψης, προδοσίας, και θανάτου δεν νομίζω…)

     • nik1976

      Σε ευχαριστώ για τις ευγενικές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Και πρώτα απ’ όλα για την καλοπροαίρετη διάθεση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καθώς ουκ ολίγα υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια έχω λάβει από «πιστούς».
      Σαφώς υπήρξαν φωτισμένοι άνθρωποι και τέτοιοι σαφώς ήταν και οι προφήτες. Ακόμα και αυτός που είχε γράψει για τις 7 ημέρες της δημιουργίας του κόσμου, από την γεωλογία και την βιολογία αποδεικνύεται πως η σειρά της δημιουργίας ήταν ακριβώς αυτή. Αλλά τα όσα γνωρίζουμε για την ζωή, την δράση, την σύλληψη και την σταύρωση τα γνωρίζουμε μέσα από γραφές και μάλιστα μεταγενέστερων του Χριστού. Δηλαδή οι ευαγγελιστές έχοντας γνώση των γραφών της ΠΔ απέδωσαν, χωρίς να διασταυρώνονται από κάπου αλλού, τα γεγονότα ως εκπλήρωση των προφητειών. Επαγωγικά μπορώ να υποθέσω το ίδιο καθώς έχουν αρκετές «διανθίσεις» οι γραφές, όπως ας πούμε η σφαγή των 14000 νηπίων η οποία δεν συνέβη ποτέ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγραφή την εποχή που υποτίθεται ότι έγινε, παρά μόνο στα ευαγγέλια και πολύ αργότερα (ήταν πολύ «χοντρό» περιστατικό για να περάσει έτσι).
      Θα συμφωνήσω πως είναι καθαρά θέμα πίστης οπότε δεν είναι δόκιμο να το εξετάζουμε με άλλη λογική. Το ατόπημα είναι πως αποδίδουν προφητείες αγίων επί ιστορικών θεμάτων οι οποίες εννοείται δεν εκπληρώνονται ποτέ, παρά μόνο κατόπιν εορτής ξεθάβουν μια ασαφή, νεφελώδη και αόριστη ρήση κάποιου και λένε ότι εννοούσε αυτό που έγινε και ότι το είχε προφητεύσει. Εκεί είναι η ένστασή μου

     • Γλουπ!!!

      Θα συμφωνήσω πως είναι καθαρά θέμα πίστης οπότε δεν είναι δόκιμο να το εξετάζουμε με άλλη λογική.

      Εγώ θα διαφωνήσω.
      Σύμφωνα με την πίστη, ο άνθρωπος είναι ον λογικό (κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του δημιουργού του). Άρα θα πρέπει μέσω της λογικής να μπορεί να εξηγηθεί και ο,τι έχει να κάνει με την πίστη.

     • nik1976

      Αυτό δεν σημαίνει ότι η τρέχουσα λογική μας αρκεί για να τα εξηγήσει όλα. Δεν γνωρίζουμε τα ίδια πριν 100 χρόνια, όπως και (λογικά) οι γνώσεις μας θα είναι πολλές περισσότερες σε 100 χρόνια. Μερικά πράγματα τα δεχόμαστε όπως είναι καθώς θέματα πίστης δεν θεωρώ πως μπορούμε να τα κρίνουμε με την λογική που ισχύει κάθε φορά και εποχή. Από εκεί και πέρα είτε πιστεύεις είτε όχι είναι καθαρά δικό σου θέμα

     • Γλουπ!!!

      Συγχέετε τη «γνώση» με τη «λογική». Σαφώς και οι γνώσεις μας ήταν λιγότερες πριν από 100 χρόνια όπως θα είναι περισσότερες μετά από 100 χρόνια.
      Οι γνώσεις αλλάζουν γρήγορα, σχεδόν εκθετικά. Από την άλλη μεριά, η λογική εξελίσσεται πολύ αργά, σχεδόν γραμμικά (λόγω κλίμακας χρόνου), όπως και η εξέλιξη του ανθρώπου από βιολογικής και ανθρωπολογικής άποψης.
      Δεν θα άνοιγα συζήτηση περί πίστης (ειδικά θρησκευτικής) σε τέτοιο χώρο.

     • nik1976

      Το τι και αν πιστεύει ο καθένας είναι καθαρά δικό του ζήτημα. Πιστεύεις κάπου? Καλώς! Δεν πιστεύεις? Και πάλι καλώς! Η πίστη και η θρησκεία δεν είναι κριτήριο για οτιδήποτε. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι.
      Όσο για την τρέχουσα λογική σίγουρα είναι συνάρτηση των γνώσεων μας. Πχ πριν από 150 θα ήταν αδιανόητο να μπορείς να μεταβείς στην Αμερική μέσα σε μερικές ώρες ή εντός Ευρώπης το πολύ εντός 4-5 ωρών. Επίσης ήταν αδιανόητο δύο άνθρωποι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους να μπορούν να συνομιλούν. Αυτό εννοώ

     • Γλουπ!!!

      Επιτρέψτε με να διαφωνήσω με όλα.
      Πρώτα με το «Η πίστη και η θρησκεία δεν είναι κριτήριο για οτιδήποτε«. Ίσως θα μπορούσε κάποιος να το ισχυριστεί για κάποιες θρησκείες και πίστεις μόνο. Όχι για όλες.
      Όμοια για τα παραδείγματα που δίνετε. Δεν έχουν να κάνουν καθόλου, μα καθόλου, με την έλλειψη λογικής.
      Για το πρώτο σας παράδειγμα, η λογική λέει πως αφού η απόσταση είναι αυτή που είναι και δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο αρκούντως ταχύ, δεν μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο ταξίδι σε αυτόν τον χρόνο. Όμοια και για το δεύτερο παράδειγμα.
      Για τον ορισμό της «λογικής» μπορείτε να δείτε και στη wikipedia

     • nik1976

      Απόλυτα σεβαστή η διαφωνία. Αλλά και πάλι:
      Ως προς τις θρησκείες ξεκαθαρίζω πως δεν θα έπρεπε να είναι κριτήριο για οτιδήποτε. Διαφωνείς και σε αυτό???
      Επίσης δεν καταλαβαίνω την διαφωνία σου στα παραδείγματα περί εξάρτησης της λογικής από τις γνώσεις. Εκτός αν η λογική για σένα έχει αυστηρά τον ορισμό της αμπελοφιλοσοφίας!
      Εν πάσει περιπτώσει σκοπός μου δεν είναι η ειρωνεία. Δικαίωμά σου να διαφωνείς, καλό θα ήταν να το κάνεις με (λογικά) επιχειρήματα. Μάλιστα στην τελευταία σου διαφωνία προσπαθώντας να την τεκμηριώσεις ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου.

     • Γλουπ!!!

      Πάλι φαίνεται πως μπερδεύετε τη λογική με άλλα πράγματα, όπως τις γνώσεις.
      Προσπαθήστε να το δείτε λογικά (!!!). Ή όπως δίνεται ο ορισμός στη wikipedia «Είναι η μελέτη των τρόπων συλλογισμού (εκείνων που ισχύουν, καθώς και των εσφαλμένων) όπως και η χρήση έγκυρων συλλογισμών. »

     • nik1976

      Ακριβώς! Στο παράδειγμα που έδωσα, πριν από 150 χρόνια δεν θα ήταν έγκυρος συλλογισμός το ταξίδι 10 ωρών για Αμερική. Τώρα και με τις γνώσεις που έχουμε (τεχνολογικές) είναι απόλυτα έγκυρος συλλογισμός. Που διαφωνούμε????

 • LinnetSc

  Οπως επιβεβαιωθηκε και η αλλη προφητεια πριν απο 3 χρονια, με το ξανθο γενος που θα μας εδινε την Πολη.

  • nik1976

   Καλά αυτή η προφητεία παίζει εδώ και 250-300 χρόνια!!!! Περίμενε ντε!! Ανυπόμονε!

   • LinnetSc

    Να με συγχωρατε δεν ηξερα…!!!