Ποιοι είμαστε
Αρχική Στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία του Twitter για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογέςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία του Twitter για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

24 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Οι εκπρόσωποι του Facebook και του Twitter δήλωσαν το περασμένο Νοέμβριο στην Επιτροπή της Γερουσίας ότι οι δημοσιεύσεις ρωσικής προελεύσεως στα κοινωνικά δίκτυα επιχείρησαν να επηρεάσουν το κοινό πριν και μετά τις αμερικανικές εκλογές. Πριν λίγα 24ωρα, το Twitter έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία από την έρευνα του, πάνω στη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί.

Το Twitter εντόπισε 3.814 λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικά για λόγους προπαγάνδας και χειρίζονταν από την διαβόητη πλέον, Internet Research Agency (IRA), με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Πιο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των αυτοματοποιημένων λογαριασμών (bots), που ανήλθαν σε 50.258. Συνολικά, 677.775 Αμερικανοί ακολουθούσαν έναν ή περισσότερους από αυτούς τους λογαριασμούς ή έκαναν like και retweet στις αναρτήσεις τους, κατά τη περίοδο των εκλογών.

Τα στοιχεία του Twitter κάνουν λόγο για προσπάθεια στήριξης της υποψηφιότητας Τραμπ, ενώ σε άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση, επιχειρήθηκε υπονόμευση της αξιοπιστίας του πρώην διευθυντή του FBI James Comey, δηλαδή του ανθρώπου που επιχείρησε να ερευνήσει το μέγεθος της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Πτήση & Διάστημα

Fact-check for the sake of Democracy