Ποιοι είμαστε
Αρχική Αγρότης σακάτεψε βουλευτή του Σύριζα και τον έστειλε στο Νοσοκομείο;FAKE NEWS

Αγρότης σακάτεψε βουλευτή του Σύριζα και τον έστειλε στο Νοσοκομείο;

13 Φεβ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφορεί δημοσίευμα στο οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ένας αγρότης χτύπησε άγρια στο πρόσωπο τον βουλευτή του Σύριζα, Αϊχάν Καραγιουσούφ και τον έστειλε στο Νοσοκομείο όπου χαροπαλεύει, όπως αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

Το δημοσίευμα αναφέρει τα παρακάτω.

kwloxaneio.gr


Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Εκτός από αυτές τις μέρες (Φεβ 2018), το ίδιο κείμενο, έχει δημοσιευθεί και στο παρελθόν.

  • Πριν πέντε μήνες (spirtonews.com)
  • Πριν ένα χρόνο (intos.gr)
  • Και πριν δύο χρόνια η αρχική πηγή της είδησης στο fonirodopis.gr

Τα ψευδή δημοσιεύματα ανακυκλώνονται τακτικά στο διαδίκτυο και αν περάσει κάποιος σχετικός χρόνος θα τα ξαναδείτε και πάλι μπροστά σας όπως για παράδειγμα, το παλικάρι στο Ευαγγελισμό που ζητάει “40 φιάλες αίμα” πάνω από μια δεκαετία. Σχεδόν κανείς δεν ελέγχει τι δημοσιεύει, αλλά ούτε και τους ενδιαφέρει αν είναι παλιά είδηση ή αν δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας.

Ο βουλευτής Καραγιουσούφ, αν και έχει 2 χρόνια (26 Ιαν 2016) που διέψευσε την είδηση, η αρχική πηγή συνεχίζει να την έχει δημοσιευμένη μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, δημοσίευσε και την διάψευση του βουλευτή.

Αν ίσχυε μια τόσο σημαντική είδηση, (ξυλοδαρμός βουλευτή), θα είχε γίνει γνωστή και θα την αναπαρήγαγαν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Με βάση τα παραπάνω, η “είδηση” καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.