Ποιοι είμαστε
Αρχική Ημέρα της γυναίκας. Τα έξι πιο απίστευτα hoaxes για τις γυναίκες.HOAXES

Ημέρα της γυναίκας. Τα έξι πιο απίστευτα hoaxes για τις γυναίκες.

8 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Το 1975 ήταν το Διεθνές Έτος Γυναικών. Εκείνο το έτος, τα Ηνωμένα Έθνη(ΟΗΕ) ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.
Σας παρουσιάζουμε τα έξι πιο απίστευτα hoaxes, που δημοσιεύθηκαν στο ελληνικό διαδίκτυο, για τις γυναίκες.


1. Γυναίκα γέννησε 11 μωρά αγοράκια με τη μία, χωρίς καν καισαρική!

Η φωτογραφία με τα μωρά είναι από νοσοκομείο στη πόλη Σουράτ στην Ινδία, τα 11 παιδιά είναι από διαφορετικούς γονείς και γεννήθηκαν στις 11-11-2011 με εξωσωματική γονιμοποίηση, οι γονείς των παιδιών ήθελαν να γεννήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η φωτογραφία που υποτίθεται δείχνει τη μητέρα μας έρχεται από το Μεξικό και δείχνει μια γυναίκα με έναν τεράστιο όγκο στη κοιλιά της. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=V4HYt2t6ppA

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που γεννήθηκαν 9 παιδιά, η μία το 1971 στην Αυστραλία και η άλλη το 1999 στη Μαλαισία. Κανένα από τα παιδιά δεν επέζησε: στην περίπτωση της Αυστραλίας το τελευταίο παιδί πέθανε 6 μέρες μετά τη γέννα και στη Μαλαισία κανένα δεν επέζησε πάνω από 6 ώρες.


2. Κρεοπώλης έσφαξε την γυναίκα του και την πουλούσε ως εκλεκτό κατσίκι 27 ευρώ το κιλό!

Η παραπάνω απίστευτη είδηση είναι ακόμη μια ψεύτικη ιστορία που δεν περιέχει ίχνος αλήθειας και έχει βγει από τη φαντασία του αρχικού αρθρογράφου. Αυτές οι απίστευτες δημοσιεύσεις, που δεν περιέχουν κανένα στοιχείο, κατασκευάζονται με μοναδικό στόχο την κλικοθηρία.

Μια τόσο συγκλονιστική είδηση θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες και μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο και θα έπρεπε να περιέχει αρκετά στοιχεία, όπως το όνομα του δράστη, τον χρόνο και τον τόπο του εγκλήματος, κτλ. Ακόμη θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικά δημοσιεύματα της ίδιας είδησης, αλλά με σημαντικές διαφορές στο κείμενο, και όχι μόνο αντιγραφές του ίδιου αρχικού κειμένου σε blogs.

Η παλιότερες δημοσιεύσεις που βρέθηκαν είναι μόνο σε αναξιόπιστα blogs, όπως το emirates247.com (υτά τα δημοσιεύματα αναφέρουν το πρακτορείο ειδήσεων “Arabian News Agency” (ANA). Αλλά πρακτορείο ειδήσεων “Arabian News Agency” (ANA) δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιες σελίδες με παρόμοιο όνομα, μια εφημερίδα-περιοδικό με όνομα Αrab Νews-Αgency – ΑΝΑ, το Arakan News Agency – ANA αλλά όχι πρακτορείο ειδήσεων με αυτό το όνομα.

Εκτός από τα παραπάνω το κείμενο περιέχει λογικά σφάλματα. Είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσεις τις διαφορές που έχει το ανθρώπινο σώμα με ένα κατσικάκι ή αρνί.

Έτσι έχουμε:

  • Το δημοσίευμα δεν περιέχει κανένα στοιχείο, όπως ονόματα, τόπος, χρόνος κτλ.
  • Οι αρχικές δημοσιεύσεις δεν είναι αξιόπιστες.
  • Καμιά αξιόπιστη πηγή. Μια τόσο συγκλονιστική είδηση για θα έπρεπε να υπάρχει σε αξιόπιστες ειδησεογραφικές σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Υπάρχουν μόνο αναδημοσιεύσεις του αρχικού κειμένου.
  • Το κείμενο περιέχει λογικά σφάλματα.
  • Δεν υπάρχει το πρακτορείο ειδήσεων με όνομα Arabian News Agency (ANA) που αναφέρουν στο αρχικό δημοσίευμα.

Συμπέρασμα: Το παραπάνω δημοσίευμα ήταν μια ακόμη φανταστική ιστορία από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν και αναπαράγονται τακτικά για λόγους κλικοθηρίας.


3. Γάμος γυναίκας με άλογο στη Δανία.

Η “είδηση” ξεκίνησε από την ιστοσελίδα World News Daily Report που είναι σατιρική και τα άρθρα της είναι προϊόν φαντασίας. Δεκάδες ψευδείς ειδήσεις ξεκινούν από αυτή την ιστοσελίδα και φτάνουν μέχρι τη χώρα μας.

Τα πρόσωπα, εκτός του Υπουργού Γεωργίας είναι φανταστικά, και το αρχικό δημοσίευμα που την εφημερίδα Copenhagen Express. Αλλά η Copenhagen Express στο αρχικό δημοσίευμα, δεν υπάρχει.


4. Η γυναίκα με τα τρία στήθη

Το όνομα της κοπέλας είναι Alisha Hessler και στη σελίδα της παρουσιάζεται ως … φαρσέρ.

Η Hessler είχε ξαναπασχολήσει τα ΜΜΕ παλιότερα, όταν ισχυρίστηκε ότι ένας άντρας ονόματι Gabriel Urena, την έδειρε άγρια, της έσπασε τη μύτη και μετά πήγε να σταθεί στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου, κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε χτυπάω γυναίκες.

Τότε παρόλο τον πόνο της είχε τραβήξει κι αυτή τη selfie:

H Hessler επίσης συνελήφθη στο Hillsborough County στη Florida στις 14 Μαρτίου 2013.

Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός Τάμπα (WTSP), που της πήρε πρόσφατα συνέντευξη, ανέφερε ότι νωρίτερα μέσα στον ίδιο μήνα η Hessler είχε κάνει καταγγελία για κάτι κλεμμένες αποσκευές, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα, που συμπεριελάμβαναν κι ένα «τρίστηθο» προσθετικό:

Λυπούμαστε που σας χαλάσαμε τη φαντασίωση!


5. Γυναίκα υποστηρίζει πως έμεινε έγκυος από ταινία 3D

Η ιστορία αυτή δημοσιεύτηκε στη σελίδα sensacionalista.com που είναι μια σατιρική σελίδα, στις 4 Μαΐου 2010 και από τότε κάνει το γύρο του κόσμου. Η σατιρική είδηση περιλαμβάνει και μια φωτογραφία μιας χαμογελαστής, λευκής γυναίκας που κρατάει αγκαλιά ένα έγχρωμο παιδάκι.

Η φωτογραφία αυτή χρησιμοποιήθηκε χωρίς την έγκριση της γυναίκας, που δεν έχει καμιά σχέση με την ψεύτικη – σατιρική είδηση. Η μεγάλη εξάπλωση του δημοσιεύματος και η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της φωτογραφίας, ανάγκασε τους εμπνευστές της σατιρικής είδησης να δημοσιεύσουν ανακοίνωση και να ζητήσουν συγνώμη για την χρήση της φωτογραφίας.


6. Μουσουλμάνα κάνει αγωγή σε εταιρεία με ταμπόν επειδή μια από τις κόρες της έχασε την παρθενία της 

Η είδηση είναι ψευδής και μας έρχεται από τη σατιρική ιστοσελίδα World News Daily Report.

Στις 27 Μαρτίου 2016, η σατιρική ιστοσελίδα δημοσίευσε αυτό το άρθρο που σύντομα διαδόθηκε από τους χρήστες των social media και στη συνέχεια από διάφορες σελίδες και blogs και έτσι έφτασε και στην Ελλάδα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.