Ποιοι είμαστε
Αρχική “Μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Dieter Zetsche, επικεφαλής της Daimler Benz”, που δεν έγινε ποτέHOAXES

“Μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Dieter Zetsche, επικεφαλής της Daimler Benz”, που δεν έγινε ποτέ

14 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Δημοσιεύθηκε μια “εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία από τον επικεφαλής της Daimler Benz, Dieter Zetsche” που φέρεται να πρόβλεψε τις ενδιαφέρουσες αλλαγές που θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, και αυτά που φέρεται να αναφέρει παραπέμπουν σε έναν άλλο κόσμο που ο άνθρωπος περνά σε δεύτερη μοίρα. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η ομιλία αυτή δεν βγήκε ποτέ από τα χείλη του. 
Το είδαμε στο hellasjournal.com, energia.grepixirimatias.gr και anixneuseis.gr

Η παραπάνω ομιλία δεν έχει καμιά σχέση με τον Dieter Zetsche, επικεφαλής της Daimler Benz, αλλά ούτε και με τον Δρ. Robert Goldman, που είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Αντι-γήρανσης (American Academy of Anti-Aging Medicine) που δημοσίευσε άρθρο με αυτές τις προβλέψεις. Το άρθρο του Robert Goldman δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 06 Ιουνίου 2016 στο worldhealth.net με τίτλο “Προβλέψεις στην Τεχνολογία και την Υγεία” αλλά δεν είναι δικό του.

Το κείμενο με τις προβλέψεις ανήκει στον Γερμανό Udo Gollub, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος στο sprachenlernen24.de, και δημοσιευθηκε στις 22 Απριλίου 2016 στο προφίλ του στο facebook.

Το 2017 οι προβλέψεις του Udo Gollub διαδόθηκαν με email, αλλά με τον λανθασμένο  ισχυρισμό ότι προέρχονται από τον επικεφαλής της Daimler Benz, Dieter Zetsche, με τίτλο “Ενδιαφέρουσα ομιλία από τον επικεφαλής της Daimler Benz”.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.