Ποιοι είμαστε
Αρχική Απίστευτο! Επιδότηση 26.240€ σε “κατάστημα” που πουλάει μαντζούνια για την θεραπεία του καρκίνου. ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο! Επιδότηση 26.240€ σε “κατάστημα” που πουλάει μαντζούνια για την θεραπεία του καρκίνου. 

4 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τσαρλατάνα που πουλάει θεραπείες για πολύ σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο, αυτισμό, πάρκινσονλευχαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS, κ.τ.λ., επιδοτήθηκε με 26.240 ευρώ. Απίστευτο και όμως πραγματικό!

Σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο η Μαρίνα Τόντη επιδοτείται με 26.240 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Ολόκληρη την απόφαση, με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2017, μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ (Σελίδα Π23)

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η Μαρίνα Τόντη ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει πολύ σοβαρές ασθένειες με τα ματζούνια που κατασκευάζει και πουλάει στα δύο ηλεκτρονικά της καταστήματα. [κατάστημα 1] [κατάστημα 2]

Μερικά παραδείγματα αποθηκευμένα στο archive για να μην εξαφανιστούν ξαφνικά:

Διάφορα είδη καρκίνου    Αυτισμό

Πάρκινσον

Λευχαιμία

Σκλήρυνση κατά Πλάκας

AIDS/HIV

Φυσικά η κυρία δεν έχει δηλώσει αυτές τις δραστηριότητες. Στο επιμελητήριο Θεσσαλονίκης βλέπουμε ότι το αντικείμενο της επιχείρησης είναι:

  • Παραγωγή αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού
  • Κατασκευή κεριών, κηρωμένων φιτιλιών φωτισμού και παρόμοιων ειδών
  • Κατασκευή κοσμημάτων από πλαστικό, ύφασμα, ξύλο, όστρακα, μη πολύτιμες πέτρες, κοινά μέταλλα και άλλα υλικά
  • Παραγωγή παρασκευασμάτων για αρωματισμό ή απόσμηση χώρων
  • Παραγωγή σαπουνιού πολυτελείας
  • Υπηρεσίες εκτύπωσης βιβλίων, χαρτών, υδρογραφικών ή παρόμοιων διαγραμμάτων κάθε είδους, εικόνων, σχεδίων και φωτογραφιών, ταχυδρομικών δελταρίων
  • Χονδρικό εμπόριο αιθέριων ελαίων, μειγμάτων ευωδών ουσιών
  • Χονδρικό εμπόριο διάφορων εκκλησιαστικών ειδών
  • Χονδρικό εμπόριο μπουκαλιών, αμπουλών, πλατύστομων δοχείων, φιαλιδίων και άλλων δοχείων, από γυαλί
  • Χονδρικό εμπόριο νταμιτζάνων, μπουκαλιών, φιαλών, και παρόμοιων ειδών από πλαστικές ύλες
  • Χονδρικό εμπόριο πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων (εκτός των βιομηχανικών διαμαντιών) ακατέργαστων ή απλώς κομμένων ή χονδρικά διαμορφωμένων

Τις ίδιες επαγγελματικές δραστηριότητες μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω έγγραφο, “ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Υπάρχει όμως το παραπάνω εργαστήριο που δικαιούται την επιδότηση των 26.240 ευρώ; Επισκεφτήκαμε την διεύθυνση που είναι δηλωμένη η έδρα και το εργαστήριο της επιχείρησης, Κρατερού 4 – Θεσσαλονίκη και αντικρίσαμε την παρακάτω εικόνα.

 

Όπως βλέπετε το εργαστήριο με τα κεριά και τα αρώματα που είναι και η έδρα της επιχείρησης έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό, αν κρίνουμε από τη σκόνη που υπάρχει στην τζαμαρία και την πόρτα.

Στο street view το Μάιο του 2011 υπήρχε η παρακάτω εικόνα.

Αν ζουμάρουμε όσο μας επιτρέπει το street view θα δούμε το σήμα του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων, που εμπορεύεται τις παραπάνω θεραπείες.

Ακόμη, στη σελίδα του Ροδόκηπου, διαβάζουμε πως τo εργαστήριο παραγωγής των μαντζουνιών που “θεραπεύουν τον καρκίνο, τον αυτισμό, το Πάρκινσον κτλ. βρίσκεται στη διεύθυνση Κρατερού 4 που είδαμε παραπάνω.

Είναι η ίδια επιχείριση με την παρασκευή αρωμάτων σαπουνιών και κεριών με το όνομα “ΜΥΣΤΙΚΟ” όπως μπορούμε να δούμε στην σελίδα του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σε άλλη σελίδα του Ροδόκηπου (έχει πολλές) βλέπουμε ότι το κατάστημα λιανικής έχει μεταφερθεί σε κεντρικότερο σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ιπποδρομίου 12.

Επισκεφτήκαμε και το κατάστημα λιανικής στην πλατεία Ιπποδρομίου 12, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Ούτε αρωματοπωλείο, ούτε κατάστημα του Ροδόκηπου με εναλλακτικές θεραπείες. Ρωτήσαμε την γειτονιά και μας απάντησαν ότι “είναι το κλειστό μαγαζί με τα γκράφιτι, ανάμεσα στο κατάστημα συντήρησης νυχιών και την είσοδο. Το έχουν σαν αποθήκη και πουλάνε μόνο μέσω διαδικτύου.

Όπως είδατε παραπάνω, η κυρία Τόντη έχει κλείσει την επιχείρηση με τα κεριά, τα αρώματα και τα σαπούνια, και το γύρισε σε πιο επικερδή απασχόληση. Τώρα θεραπεύει διάφορα είδη καρκίνου, αυτισμό, Πάρκινσον κτλ με ματζούνια και μόνο μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου, για να έχει και κεφάλι της ήσυχο, μην μπει ξαφνικά κανένας έλεγχος στο κατάστημα. Tο Ελληνικό κράτος για να την επιβραβεύσει την επιδοτεί με 26.240 ευρώ, ώστε να αναπτύξει τις… επιχειρηματικές δραστηριότητές της.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.