Ποιοι είμαστε
Αρχική Πάσχα 2018 η Δευτέρα Παρουσία (προλαβαίνετε δε προλαβαίνετε..)ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Πάσχα 2018 η Δευτέρα Παρουσία (προλαβαίνετε δε προλαβαίνετε..)

7 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ο Πατέρας Μάξιμος, ισχυρίζεται πως η Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του (υλικού) κόσμου, θα λάβει χώρα σε κάτι λιγότερο από 15 ώρες, δηλαδή ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρολόι της καταστροφής, μας μένουν… περίπου 13 ώρες και μερικά λεπτά

 

Το τελευταίο πόνημα του Πατέρα Μάξιμου, μιλά για επιβεβαίωση της “προφητείας” του, επειδή ένα σουηδικό συγκρότημα συμφωνικής μέταλ (Therion), κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το άλμπουμ “Beloved Antichrist” και το τραγούδι Temple Of New Jerusalem.

Η αλά Alex Jones και David Icke ανάλυση του βίντεο από το Πατέρα Μάξιμο και το γεγονός πως η περιοδεία των Therion τελειώνει σήμερα 7/4, αποτελούν αρκετά στοιχεία για να πειστούν οι ακόλουθοί του, ότι αύριο τελειώνει ο κόσμος.

 

Βέβαια, στη συνέχεια ξεκινούν άλλη περιοδεία, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια… Φυσικά δεν ισχύει και ο ισχυρισμός του Μάξιμου ότι το μόνο τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει είναι το “Temple Of New Jerusalem.” Ολόκληρο το άλμπουμ εδώ (αρχειοθετημένο λινκ) και κάποια επιμέρους τραγούδια εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Εξυπακούεται επίσης πως είναι διαθέσιμο προς πώληση στο διαδίκτυο.

Παρά τις “προφητείες” του Πατέρα Μάξιμου, παρατηρήσαμε μια αυξημένη αναζήτηση στο διαδίκτυο από ανθρώπους που ρωτούν τη Google, “πότε θα έρθει η δευτέρα παρουσία” ή “δευτέρα παρουσία 2018” κτλ. Αυτό σημαίνει πως οι “προφητείες” του Μάξιμου, βρήκαν κάποια σχετική απήχηση, γεγονός που από μόνο του είναι αρκετά ανησυχητικό και δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να επηρεαστούν οι χρήστες του διαδικτύου (και όχι μόνο), ακόμη και από το πιο εξωφρενικό ισχυρισμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Δευτέρα Παρουσία θα λάβει χώρα στις 25/3 (με το παλαιό ημερολόγιο) ή στις 8/4 με το νέο.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Ακόμη και αν εξετάσουμε το θέμα αποκλειστικά από θεολογικής άποψης, θα δούμε πως ο Μάξιμος έχει κάνει επιλεκτική χρήση θεολογικών κειμένων και τα έχει κόψει και ράψει στα δικά του μέτρα, μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τις “προφητείες” του. Πάντως το μέχρι τώρα “σκορ” είναι εις βάρος του, αφού είχε “προφητεύσει” ότι το 2013 θα έρθει (και θα εμφανιστεί δημόσια!) ο Αντίχριστος και όταν δεν βγήκε η “προφητεία” ισχυρίστηκε πως ήρθε μυστικά και όχι φανερά…

Φυσικά ο Πατέρας Μάξιμος πουλάει εδώ και χρόνια τις “προφητείες” του μέσω βιβλίων, ενώ το “κουμπάκι” Paypal στην ιστοσελίδα του, βγάζει μάτι.

 

Εν κατακλείδι, οι “προφητείες” του Πατέρα Μάξιμου, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από συνομωσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Fact-check for the sake of Democracy