Ποιοι είμαστε
Αρχική Πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί σε ελληνικό ερωτικό σόου;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί σε ελληνικό ερωτικό σόου;

27 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ένα έξυπνο publicity stunt του ιδιοκτήτη της εταιρίας παραγωγής ταινιών πορνό Sirina, Δημήτρη Σειρηνάκη, έγινε πρώτο θέμα σε πολλά εγχώρια ΜΜΕ. Είναι αλήθεια πως η Αμερικανική Πρεσβεία “πάγωσε” όταν έλαβε email πρόσκλησης του Αμερικανού Προέδρου σε ελληνικό ερωτικό σόου;

Στο zougla.gr, iefimerida.gr, protothema.gr, topontiki.grgazzetta.grthecaller.grnewsit.com.cyaftodioikisi.gr, sporfm.gr και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

Τι έχει συμβεί;

Οι ισχυρισμοί για πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα “Ελληνικά όσκαρ πορνό”, τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ερωτικό σόου που θα λάβει χώρα στο γήπεδο Tae Kwon Do, το Σάββατο 5 Μαΐου, ξεκίνησαν από σημερινό (27/4) πρωτοσέλιδο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας “Espresso”

Ακολουθεί το “αποκλειστικό” δημοσίευμα της εφημερίδας:

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η Espresso, ο Δημήτρης Σειρηνάκης, κάλεσε μέσω email που εστάλει στην Αμερικανική Πρεσβεία, τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ερωτικό σόου που θα λάβει χώρα στις 5 Μαϊου στο γήπεδο του Tae Kwon Do, “καθώς είναι ευρέως γνωστή η αδυναμία που τρέφει για τις όμορφες γυναίκες.”

Κατόπιν, τα γραφόμενα της εφημερίδας αναπαράχθηκαν από δεκάδες ιστοσελίδες (ακόμη και από αυτές που θεωρούνται “σοβαρές”), συνοδευόμενα από τον ισχυρισμό πως “Πάγωσαν στην Αμερικανική Πρεσβεία από την επίσημη πρόσκληση…”

Επικοινωνήσαμε με το τμήμα τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας, το οποίο μας ενημέρωσε πως δεν έχει γνώση κανενός email. Πληροφορήθηκαν μάλιστα την “είδηση” από εμάς για πρώτη φορά. Δεν απόκλεισαν ωστόσο να έχει σταλεί, δεδομένου πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει οτιδήποτε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τον πάρουν στα σοβαρά.

Το επίμαχο email-πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό έγγραφο Word, στο οποίο δεν φαίνεται παραλήπτης.

Συμπέρασμα

Από τη μια έχουμε έναν έξυπνο επιχειρηματία που με ένα υποτιθέμενο email-πρόσκληση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, πέτυχε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας (διαφημίζοντας τζάμπα το προσεχές event που διοργανώνει) και από την άλλη έχουμε την Αμερικανική Πρεσβεία που έχει παντελή άγνοια του γεγονότος. Ακόμη και αν η πρόσκληση έχει σταλεί, το πιθανότερο είναι πως κατέληξε στο κάλαθο των αχρήστων, όπως θα κατέληγε και μια δικιά μας πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ για… καφέ.

Fact-check for the sake of Democracy