Ποιοι είμαστε
Αρχική Πανικός στην Ευρώπη από τη διαρροή σε αντιδραστήρα στο Βέλγιο;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πανικός στην Ευρώπη από τη διαρροή σε αντιδραστήρα στο Βέλγιο;

29 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως επικρατεί πανικός και άνοιξαν τα καταφύγια για τους πολίτες εξαιτίας διαρροής στο πυρηνικό αντιδραστήρα Doel-1 στο Βέλγιο;

ΨΕΥΔΕΣ – ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ – CLICKBAIT

Στο makeleio.gr, katohika.grhellaspress-angel.blogspot.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι έχει συμβεί;

Στη Πτήση & Διάστημα διαβάζουμε:

“Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες, ο πυρηνικός σταθμός Doel 1 στο Βέλγιο, σημείωσε μικρή διαρροή ραδιενέργειας, έπειτα από έργα συντήρησης στο σύστημα ψύξεως.
Οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν τη περασμένη Τρίτη και σήμερα (28/4) έγινε γνωστό πως ανιχνεύτηκε μικρή διαρροή ραδιενεργού ύδατος.
Ο εν λόγω σταθμός μπήκε σε λειτουργία το 1975 και το 2015 τέθηκε εκτός λειτουργίας για να ενεργοποιηθεί εκ νέου στα τέλη του ίδιου έτους για να ενισχύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.
Οι αρχές είναι απόλυτα καθησυχαστικές για τη διαρροή και τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζομένους, τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής.

Οι 4 πιο κοντινοί (στο Doel) σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας δεν έχουν μετρήσει τίποτα πάνω από το φυσιολογικό background της περιοχής (όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και καιρό). Συνεπώς, ο “πανικός” είναι μόνο στο αρρωστημένο μυαλό των διαχειριστών κάποιων σελίδων.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω και ειδικά τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, δεν τίθεται θέμα “πανικού”, “ανοίγματος καταφυγίων” κτλ, τα οποία είναι ανυπόστατοι κινδυνολογικοί ισχυρισμοί που παρατίθενται για λόγους κλικοθηρίας.

Fact-check for the sake of Democracy