Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο καρκίνος ΔΕΝ ξεκινά από το μυαλό – Ο Dr Hamer και η ψευδοεπιστήμη της νέας γερμανικής ιατρικήςΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ο καρκίνος ΔΕΝ ξεκινά από το μυαλό – Ο Dr Hamer και η ψευδοεπιστήμη της νέας γερμανικής ιατρικής

15 Σεπ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Τις τελευταίες μέρες αναδημοσιεύτηκε ένα παλιότερο άρθρο που διαφημίζει τις αντιεπιστημονικές πρακτικές του Dr Ryke Geerd Hamer. Με μια πρόταση, το άρθρο αναφέρει ότι “ο Hamer ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών”. Είναι ένα ακόμη δημοσίευμα που αναπαράγεται για χρόνια, και προσπαθεί να διαφημίσει την αντιεπιστημονική θεωρία του Hamer, που ο ίδιος ονομάζει “Νέα Γερμανική Ιατρική”.

Το είδαμε πρόσφατα στο pronews.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com και παλιότερα στο makeleio.gr κτλ.

Το παραπάνω δημοσίευμα είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι πρακτικό να σας το παρουσιάσουμε ολόκληρο σε εικόνα. Χρησιμοποιήστε τα λινκ, αν θέλετε να το διαβάσετε ολόκληρο.


Όπως μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα αποτελείται από δύο διαφορετικά άρθρα, υποστηρικτών του Dr Hamer. Το πρώτο είναι γραμμένο από τον Jean-Jacques Crèvecoeur και το δεύτερο από την Caroline Markolin. Και οι δύο υποστηρικτές του Hamer δεν έχουν ιατρικές γνώσεις.

Δύο λόγια για τους αρθρογράφους
Ο Jean-Jacques Crèvecoeur (σύμφωνα με τον ίδιο) αναφέρει ότι είναι πυρηνικός φυσικός, που εγκατέλειψε το διδακτορικό του, συγγραφέας και φιλόσοφος. Είναι όμως και αντιεμβολιαστής που κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις κυβερνήσεις για παγκόσμια συνωμοσία γενοκτονίας. Χαρακτηριστική είναι η φράση τουαρνούμαι αυτό το εμβόλιο, διότι δεν έχω καμία εγγύηση ότι με την ένεση θα τοποθετήσουν στο σώμα μου ένα μικροτσίπ που κατασκευάζεται από την Hitachi VeriChip” Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την ομοιοπαθητική, την οστεοπαθητική, τον βελονισμό, την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, την επιστημονική ιατρική, το Dr Hamer, τα εμβόλια κτλ.

Η Caroline Markolin (σύμφωνα με το βιογραφικό της) έχει σπουδάσει γερμανική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Μετακόμισε στον Καναδά το 1987, δίδαξε γερμανική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ. Παραιτήθηκε και άρχισε να ασχολείται με την νατουροπαθητική. Στις αρχές του 2000, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αυστρία, παρακολούθησε την πρώτη διάλεξη για την θεωρία του Hamer και αφιερώθηκε στην μελέτη της. Το 2002, συναντήθηκε με τον Dr Hamer και υπό την καθοδήγησή του μετέφρασε στην αγγλική γλώσσα τους ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς του Hamer, δηλαδή αυτό που ο ίδιος ονομάζει νέα γερμανική ιατρική.

Και οι δύο οργανώνουν ομιλίες και μαθήματα για να εκπαιδεύσουν άλλους στις πρακτικές του Dr Hamer.


Οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος δεν είναι τίποτα παραπάνω από από την αντιεπιστημονική θεωρία του Hamer. Άσχετα με όσα ισχυρίζονται οι δύο παραπάνω υποστηρικτές του, δεν έχει αναγνωριστεί σαν επιστήμη, και ποτέ δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία του καρκίνου ή άλλων πολύ σοβαρών ασθενειών.

Μετά την δολοφονία του γιου του το 1978, ο Hamer ανέπτυξε καρκίνο των όρχεων και την ίδια περίπου εποχή η σύζυγος του καρκίνο του μαστού. Από αυτή τη σύμπτωση ο Hamer υπέθεσε ότι όλα είναι ψυχολογικά και ανέπτυξε την θεωρία του. Αλλά ο ίδιος θεραπεύτηκε με τη σύγχρονη δυτική ιατρική σε αντίθεση με τη γυναίκα του, που ήταν το πρώτο πειραματόζωο του, και πέθανε μετά από λίγα χρόνια. Σύμφωνα με τη θεωρία του, δεν υπάρχουν πραγματικές ασθένειες όπως τις γνωρίζουμε στη σύγχρονη ιατρική και αλλά η ασθένεια είναι το αποτέλεσμα ψυχολογικών συγκρούσεων και ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις και φάρμακα, αν επιλυθούν οι ψυχολογικές συγκρούσεις του ασθενή. Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του “ανακάλυψε” πέντε θεμελιώδεις κανόνες, αφού οι επιστημονικοί κανόνες της σύγχρονης ιατρικής και της βιολογίας, έρχονταν σε αντίθεση με τη θεωρία του. Ισχυρίζονταν ότι μπορούσε να θεραπεύσει το 90% των περιπτώσεων καρκίνου, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνος για 140 τεκμηριωμένους θανάτους. Φυσικά η θεωρία του κατατάχθηκε στον χώρο της ψευδοιατρικής αφού κανένας από τους ισχυρισμούς του δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Η ιατρική του άδεια ανακλήθηκε το 1986 με δικαστική απόφαση, όμως ο ίδιος συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα. Το 1997 φυλακίστηκε 12 μήνες για απάτη και παράνομη εξάσκηση επαγγέλματος, στη Γερμανία. Το Σεπτέμβριο 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006 φυλακίστηκε στη Γαλλία. Το 2007 μετακομίζει στην Ισπανία και οι Ισπανοί γιατροί τον θεωρούν υπεύθυνο για δεκάδες θανάτους, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Απεβίωσε στις 2 Ιουλίου 2017 και η θεωρία του διαδίδεται από μια χούφτα οπαδούς του που δεν έχουν καμιά εκπαίδευση πάνω στην ιατρική.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την υπόθεση της 6χρονης τότε Olivia Pilhar από την Αυστρία, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γονείς της φοβούμενοι τις συμβατικές μεθόδους ιατρικής κατέφυγαν στον Hamer που τους ζητούσε τεράστια χρηματικά ποσά. Όμως αντί η μικρή να καλυτερεύει, η υγεία της χειροτέρευε και ο όγκος είχε μεγαλώσει επικίνδυνα. Η ζωή της μικρής τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο καθώς ο όγκος είχε γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιακής κοιλότητας και πίεζε τους πνεύμονες. Με παρέμβαση της Αυστριακής κυβέρνησης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονέων της μικρής, οι οποίοι επέμεναν στη θεραπεία του Hamer, η Olivia Pilhar μεταφέρθηκε ξανά την Αυστρία όπου οι κανονικοί γιατροί με τις συμβατικές μεθόδους κατάφεραν να σώσουν την ζωή της και να την θεραπεύσουν παρά το μικρό ποσοστό 10% που έδιναν για να ζήσει, και αυτό εξαιτίας της εναλλακτικής θεραπείας του Hamer. Οι γονείς της τιμωρήθηκαν με ποινή 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Δείτε εδώ την περίπτωση της Olivia Pilhar στο παρακάτω σύνδεσμο μαζί με άλλους ασθενείς οι οποίοι δεν επέζησαν από τις εναλλακτικές μεθόδους του Dr Hamer

Εκτός από την περίπτωση της Olivia Pilhar, έχουν γίνει γνώστες 149 περιπτώσεις θανάτων που συνδέονται με τον Dr Hamer.

Οι θεωρίες συνωμοσίας. Για τον Χάμερ η σύγχρονη ιατρική είναι μια διεθνής εβραϊκή συνωμοσία που έχει σκοπό να αποδεκατίσει τους μη Εβραίους. Η χημειοθεραπεία και η μορφίνη χρησιμοποιούνται για την μαζική δολοφονία των δυτικών και στο Ισραήλ δεν πεθαίνει κανένας από καρκίνο γιατί χρησιμοποιούν κρυφά την μέθοδό του. Οι ενέσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας, χρησιμοποιούνται για την “εμφύτευση τσιπ”  που περιέχει “κάψουλα δηλητηρίου” και ενεργοποιείται  μέσω δορυφόρου για να σκοτώσει τους ασθενείς. Για τον Χάμερ τα εμβόλια δεν έχουν καμιά χρησιμότητα εκτός από να μας τοποθετούν το θανατηφόρο τσιπάκι. Εκτός από τα παραπάνω υποστήριζε και ότι το AIDS δεν προκαλείται από τον ιό HIV, αλλά από το ψυχολογικό σοκ της διάγνωσης. Ο ίδιος πίστευε ότι για την ανάκληση της άδειας του και για τις φυλακίσεις, ευθύνονται οι Εβραίοι.

Γιατί οι Εβραίοι δεν κάνουν χημειοθεραπείες; – Καταρρίπτεται

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το δημοσίευμα που διαφημίζει τον Hamer και αναπαράγεται τουλάχιστον από το 2011, δεν έχει καμία επιστημονική βάση και είναι μια μετάφραση δύο άρθρων των υποστηρικτών του. Είναι προφανές πως η «ιατρική» του Δρ. Χάμερ είναι ψευδοεπιστημονική και έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα από το διαδίκτυο.

Πρώτη δημοσίευση 8/5/2018 – Επικαιροποίηση 15/9/2019

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.