Ποιοι είμαστε
Αρχική Μοριακή βιολόγος ΔΕΝ ρίχτηκε στη φυλακή επειδή ανακάλυψε ότι τα ανθρώπινα εμβόλια είναι μολυσμένα με ιούς;HOAXES

Μοριακή βιολόγος ΔΕΝ ρίχτηκε στη φυλακή επειδή ανακάλυψε ότι τα ανθρώπινα εμβόλια είναι μολυσμένα με ιούς;

13 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως η η μοριακή βιολόγος Judy A. Mikovits, αποκάλυψε την ανησυχητική αλήθεια για τη θανατηφόρα μόλυνση των ανθρώπινων εμβολίων από ιούς και για αυτό το λόγο ρίχτηκε στη φυλακή;

Ψευδές – Clicbait – Ψευδοεπιστήμη

Στο offtherecord.net.gr (αρχική πηγή στην Ελλάδα), ellaniapili.blogspot.comantipliroforisi.blogspot.comantipliroforisi.blogspot.com κτλ, διαβάζουμε:

https://vimeo.com/274114936

Είναι αλήθεια;

Αρχική πηγή της είδησης είναι δημοσίευμα του naturalnews.com του Mike Adams. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που “ειδικεύεται” στην ιατρική ψευδοεπιστήμη και τις θεωρίες συνωμοσίας (με το αζημίωτο όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια).

Το Natural News είναι αυτό που είχε δώσει ώθηση στο γνωστό μύθο πως οι γιατροί αρνούνται τις χημειοθεραπείες για τον εαυτό τους.

Ο αντιεμβολιασμός, η χημειοφοβία και η αποφυγή σχεδόν όλων των μεθόδων της συμβατικής ιατρικής, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη ιστοσελίδα. Πολλά από τα δημοσιεύματά τους έχουν φτάσει και στην Ελλάδα και φιλοξενούνται τακτικά από ιστοσελίδες και μπλογκς του λεγόμενου «αφυπνισμένου διαδικτύου». Μερικά παραδείγματα θα βρείτε εδώεδώεδώ και εδώ.

Μερικές ακόμη τρελές θεωριες του Mike Adams, υποστηρίζουν πως ο Bill Gates και η Microsoft, αναπτύσσουν ειδικό ιό της γρίπης που θα στοχεύει συγκεκριμένες εθνικές ομάδες, στα πλαίσια ενός σατανικού προγράμματος ευγονικής, διαδίδει ότι μας ψεκάζουν, ενώ θεωρεί πως εξυφαίνεται μια μυστική συνωμοσία κατά της δεύτερης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να κατέχουν όπλα.

Φυσικά η ενασχόληση του Adams με το «εναλλακτικό», δεν είναι τόσο αγνή όσο θα ήθελε ο ίδιος να τη παρουσιάσει. Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος store.naturalnews.com, ο αναγνώστης μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και συμπληρωμάτων σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, με άσκηση, σωστή διατροφή και συμπληρώματα για αποτοξίνωση (δείτε εδώ γιατί η αποτοξίνωση είναι μύθος), ο οργανισμός μπορεί να προφυλαχθεί και να θεραπευτεί οποιαδήποτε ασθένεια.

Σύμφωνα με το McGill Office for Science and Society, ο Mike Adams, βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 50 ιστοσελίδες που διαδίδουν παραπληροφόρηση, πάνω σε ιατρικά θέματα, θεωρίες συνωμοσίας, τεχνοφοβία κτλ. Μέσα από αυτές τις σελίδες βέβαια, προωθεί τα προϊόντα του όπως τη χλωρέλλα, που ισχυρίζεται ότι προλαμβάνει το καρκίνο.

Επομένως η αρχική πηγή της όλης ιστορίας, κάθε άλλο παρά αξιόπιστη μπορεί να θεωρηθεί.

Η περίπτωση της Judy Mikovits

Η Mikovits έχει σπουδάσει χημεία και κατέχει διδακτορικό τίτλο στη βιοχημεία και μοριακή βιολογία. Το 2006, άρχισε να διατυπώνει τη θεωρία πως ο “ξενοτροπικός ιός λευχαιμίας ποντικού” (XMRV) που είχε κατασκευαστεί στο εργαστήριο από το συνδυασμό δυο ρετροϊών των ποντικών, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει Σύνδρομο Χρόνια Κόπωσης, Αυτισμό, Πάρκινσον και Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Το 2009, δημοσίευσε έρευνα στο Science, συνδέοντας τον XMRV με τη πρόκληση Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης. Το 2011 όμως, η έρευνά της ανακλήθηκε διότι δεν κατέστη δυνατό να αναπαραχθούν τα αποτελέσματά της (από μεταγενέστερες έρευνες), για λόγους κακής μεθοδολογίας και για “μαγείρεμα” δεδομένων. Οι ισχυρισμοί της Minkovits πως ο XMRV έχει σχέση με τις ασθένειες που προαναφέραμε, κατέρρευσαν οριστικά και αμετάκλητα.

Ο “διωγμός” της Judy Mikovits

Η Mikovits ισχυρίζεται πως βρέθηκε υπό διωγμό επειδή “αποκάλυψε” πως τα εμβόλια περιέχουν ιούς. Ο λόγος όμως που συνελήφθη το 2011 ήταν επειδή ενώ εργαζόταν στο Whittemore Peterson Institute (WPI), “υπεξαίρεσε” 18 βιβλία σημειώσεων, τα οποία αναγκάστηκε να επιστρέψει. Παράλληλα, παρακράτησε στοιχεία που άνηκαν στο Ινστιτούτο στο προσωπικό της laptopm, σε flash drives και στο προσωπικό της email. Αφέθηκε ελεύθερη ένα μήνα αργότερα, αφού συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της δικαιοσύνης.

Σύνοψη

Η Judy Mikovits δεν “ρίχτηκε στη φυλακή επειδή αποκάλυψε πως τα εμβόλια περιέχουν ιούς”, αλλά επειδή έκλεψε ερευνητικό υλικό που δεν την άνηκε από το Whittemore Peterson Institute, όπου εργαζόταν. Επιπλέον, ο ισχυρισμός της πως ρετροϊός που προέρχεται από ποντικούς είναι κολλητικός και προκαλεί διάφορες παθήσεις σε ανθρώπους, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από μεταγενέστερες έρευνες.

Αντί επιλόγου

Το κακό με ανυπόστατα άρθρα όπως αυτό που είδαμε σήμερα, είναι πως έχουν μεγάλη απήχηση σε αντιεμβολιαστικές (και όχι μόνο) ομάδες που αριθμούν χιλιάδες μέλη. Το μέγεθος της διασποράς παραπληροφόρησης είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Fact-check for the sake of Democracy