Ποιοι είμαστε
Αρχική Αν δεν θα είχαμε «στραβώσει» με τον Πούτιν θα μας το είχε στείλει;HOAXES

Αν δεν θα είχαμε «στραβώσει» με τον Πούτιν θα μας το είχε στείλει;

24 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Από σήμερα το πρωί που άρχισε να διαμορφώνεται η εικόνα της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Αττική, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιχείρησαν να εκμεταλευτούν το γεγονός στο βωμό της αύξησης της επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα έστελνε στην Ελλάδα το βαρύ πυροσβεστικό αεροσκάφος Be-200 για να συνδράμει το έργο της πυρόσβεσης, αλλά δε το έκανε διότι έχει “στραβώσει” με το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας-Μόσχας.

ΨΕΥΔΕΣ – CLICKBAIT

Στο makeleio.gr (αρχική πηγή), greeknewsondemand.compolice-voice.blogspot.com, κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;
Όπως μεταδίδει το Ria Novosti, το Sputnik Greece και σχεδόν το σύνολο των ρωσικών ΜΜΕ, ο Πούτιν απέστειλε τηλεγράφημα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο αφού εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τη τραγωδία, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μια μεγάλη φυσική καταστροφή, πολλοί είναι αυτοί που διατυπώνουν ανυπόστατους ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας, όπως συνέβη και στις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, όταν είδαμε και πάλι δημοσιεύματα να ισχυρίζονται πως ο Πούτιν, ούτε λίγο ούτε πολύ, “παρακαλάει” την Ελλάδα για να αποστείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τελευταία φορά που (ένα) αεροσκάφος Beriev εστάλη για βοήθεια στην Ελλάδα, ήταν στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. Συνολικά, έχουν κατασκευαστεί μόλις 13 αεροσκάφη Beriev Be-200.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέφερε βοήθεια προς την Ελλάδα για τις πυρκαγιές και ο ισχυρισμός ότι ο Πούτιν “στράβωσε” και για αυτό το λόγο δεν έστειλε πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy