Ποιοι είμαστε
Αρχική Εντοπίστηκε στο βυθό του Θερμαϊκού τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο;HOAXES

Εντοπίστηκε στο βυθό του Θερμαϊκού τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο;

1 Αυγ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως ένα τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο εντοπίστηκε στο βυθό του Θερμαϊκού;

ΨΕΥΔΕΣ

Στο huffingtonpost.grvoicenews.gr κτλ διαβάζουμε:

https://www.youtube.com/watch?v=flzq_krIBUg

Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από το λογαριασμό «Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» στο Twitter.

Είναι αλήθεια;

Πηγή των πρόσφατων δημοσιευμάτων, είναι άρθρο του Disclose TV, ενός από τα γνωστότερα σάιτ δημιουργίας και αναπαραγωγής θεωριών συνωμοσίας και ψευδών ειδήσεων.

Παρόμοιο κυκλικοί σχηματισμοί έχουν εντοπιστεί και λίγο νοτιότερα των Νέων Μουδανιών. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως πρόκειται για Υποβρύχια Άγνωστα Αντικείμενα (USOs).

Αν δούμε την εικόνα του πρώτου «USO» από κοντά και το ενισχύσουμε χρωματικά, θα διαπιστώσουμε πως δε πρόκειται για τέλειο κύκλο.

Επιπλέον

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2017, οι εικονιζόμενοι σχηματισμοί είναι κυκλικά τμήματα στο πυθμένα της θάλασσας που στερούνται βλάστησης. Το φαινόμενο (ενίοτε αποκαλείται underwater fairy circles) παρατηρείται στη Μεσόγειο και τη Βαλτική Θάλασσα και προκαλείται από τοξικά είδη βλάστησης που «μεταναστεύουν» σε νέες περιοχές, εξαιτίας της μόλυνσης και της κλιματικής αλλαγής.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως «τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο εντοπίστηκε στο βυθό του Θερμαϊκού», δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φυσικό φαινόμενο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.