Ποιοι είμαστε
Αρχική Λουκέτο σε δικτυακό κατάστημα που πουλούσε ματζούνια για την θεραπεία πολύ σοβαρών ασθενειών.ΥΓΕΙΑ

Λουκέτο σε δικτυακό κατάστημα που πουλούσε ματζούνια για την θεραπεία πολύ σοβαρών ασθενειών.

2 Αυγ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ο ΕΟΦ βάζει λουκέτο και επιβάλει κυρώσεις στο δικτυακό κατάστημα “Ροδόκηπο των φιλοσόφων” της τσαρλατάνας Μαρίνας Τόντη, που εμπορεύεται ματζούνια για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η νόσος Πάρκινσον, το AIDS, κτλ. Η Μαρίνα Τόντη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας, εξαπατούσε ασθενείς πουλώντας σκευάσματα που κατασκεύαζε η ίδια με έλαια. Μετά την έρευνα και τα δημοσιεύματά μας, σχετικά με την κυρία Μαρίνα Τόντη και την επιχείρηση της, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε ανακοινώσει ότι θα κινηθεί νομικά κατά της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας.

Σε έγγραφη καταγγελία προς τον Ε.Ο.Φ. προέβει και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», για τα σκευάσματα του Ροδόκηπου που υποτίθεται ότι θεραπεύουν το AIDS. Ο οργανισμός γνωστοποίησε στη «Θετική Φωνή» πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας και εφιστά την προσοχή του κοινού. Συμπληρωματικά, πρότεινε προς το Υπουργείο Υγείας την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ενώ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Τέλος, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρίνα Τόντη είχε λάβει και επιδότηση 26.240€ για να αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.