Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανακαλύφθηκε «ολογραφική βιβλιοθήκη» από ένα προηγμένο αρχαίο πολιτισμό;HOAXES

Ανακαλύφθηκε «ολογραφική βιβλιοθήκη» από ένα προηγμένο αρχαίο πολιτισμό;

16 Αυγ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι του 2003, σε μια ανεξερεύνητη περιοχή των βουνών Bucegi, έγινε μία απίστευτη ανακάλυψη που άλλαξε την ιστορία και το πεπρωμένο της ανθρωπότητας;

HOAX – CLICKBAIT – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο pronews.gr, pentapostagma.gr κτλ πρόσφατα και στο ksipnistere.gr, diadrastika.com κτλ παλιότερα διαβάζουμε:

Ισχύει;

H διαδικτυακή ιστορία της “ολογραφικής βιβλιοθήκης” στα όρη Bucegi της Ρουμανίας, ξεκινά από μια ανάρτηση σε φόρουμ του David Icke το 2010, από έναν Ρουμάνο με το όνομα “Zagros” που υποστηρίζει ότι το 2003 έγινε η σχετική ανακάλυψη. Έκτοτε η ιστορία πέρασε από δεκάδες αναξιόπιστες ιστοσελίδες πριν φτάσει στη χώρα μας.

Ο εμπνευστής της ιδέας όμως, φαίνεται ότι την “έκλεψε” από το βιβλίο Transylvanian Sunrise που κυκλοφόρησε το 2009, και μιλούσε για το Πεντάγωνο που εντόπισε μέσω δορυφόρου μια ανωμαλία κάτω από τη “Σφίγγα”, έναν φυσικό πετρώδη σχηματισμό, που αν κάποιος τον κοιτάξει υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία, μοιάζει με τη Σφίγγα της Αιγύπτου. Ο εν λόγω σχηματισμός, έχει ιδιαίτερη “φήμη” στους λάτρεις του μεταφυσικού.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται σε έναν Αμερικανό, τον Dr David Anderson, που υποτίθεται πως εργαζόταν στη Αεροπορική Βάση Edwards της USAF και έχει αναπτύξει τεχνολογία στρέβλωσης του χρόνου και κατόπιν επαφής με τον Radu Cinamar που εκτός από συγγραφέας του βιβλίου, δηλώνει και πρώην πράκτορας του “αποκρυφιστικού” τμήματος της ρουμανικής αντικατασκοπίας, αποφάσισαν να ερευνήσουν την “ολογραφική βιβλιοθήκη.”

Πριν το βιβλίο του 2009, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην “υπόγεια ολογραφική βιβλιοθήκη.” Ουδέποτε επίσης ο συγγραφέας παρουσίασε τη παραμικρή απόδειξη για τους ισχυρισμούς του, όπως φωτογραφίες, αντικείμενα κτλ.

Επιπλέον, στο οργανόγραμμα των ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν υπάρχει “τμήμα αποκρυφισμού”, ενώ ο Dr David Anderson, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και δεν αναφέρεται πουθενά στην ΑΒ Edwards.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως η ιστορία περί “υπόγειας ολογραφικής βιβλιοθήκης”, είναι προϊόν φαντασίας ενός συγγραφέα που επιχείρησε αυθαίρετα και χωρίς τη παραμικρή απόδειξη, να συνδέσει τον “μυστικισμό” που περιβάλλει μια τοποθεσία στη Ρουμανία, με μια ανύπαρκτη ανακάλυψη.

Fact-check for the sake of Democracy