Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ είναι από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο ΑθηνώνHOAXES

Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ είναι από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών

1 Οκτ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Μια φωτογραφία από τις εργασίες κατασκευής του ολυμπιακού κολυμβητηρίου στη Βραζιλία, δημοσιεύεται με τον ισχυρισμό ότι προέρχεται από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας. 

Το είδαμε πρόσφατα στο unpolitical.gr και παλιότερα (2015) στο makeleio.gr, ksipnistere.comthesecretrealtruthparapona-rodou, και kyklwpas

Όπως αναφέραμε στον πρόλογο η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών ή οποιοδήποτε άλλη αθλητική εγκατάσταση στην χώρα μας.

Στη φωτογραφία, που λήφθηκε από τον βραζιλιάνο αθλητή της κολύμβησης “Matheus Santana“, βλέπουμε το “Olympic Aquatics Stadium” του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, στο στάδιο της κατασκευής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης, λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε διαμαρτυρηθεί για το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο δήμαρχο του Ρίο, και οι βραζιλιάνοι απάντησαν με φωτογραφίες και δηλώσεις του κολυμβητή “Matheus Santana”. Ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο. Η επίμαχη φωτογραφία, είναι μία από αυτές που δημοσιεύθηκαν.

Όσα δημοσιευματα παρουσιάζουν αυτή τη φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι είναι από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών ή οποιοδήποτε άλλη αθλητική εγκατάσταση στην χώρα μας, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.