Ποιοι είμαστε
Αρχική Φυλακίστηκε 80χρονη επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Φυλακίστηκε 80χρονη επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες;

17 Νοε
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Αρκετά ήταν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που υποστήριζαν πως μια γυναίκα 80 ετών, συνελήφθη και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες. Όμως, τι ακριβώς έχει συμβεί;

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το είδαμε στα: crashonline.gr,  fanpage.gr, pentapostagma.gr, true.grkliktv.gr, katohika.grhellas-now.comdiaforetiko.gr και πολλά ακόμη:

Τι είναι αλήθεια:

Στις 11 Νοεμβρίου 2018, μια 80χρονη γυναίκα (τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύπτουμε για ευνόητους λόγους), συνελήφθη σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά, όταν προσήλθε για να εκδώσει νέα αστυνομική ταυτότητα.

Τι είναι ψευδές:

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες αστυνομικές πληροφορίες, η 80χρονη δεν συνελήφθη επειδή “τάιζε της γάτες της γειτονιάς”, αλλά επειδή είχε καταδικαστεί το 2007 σε πρώτο βαθμό και το 2009 σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση της ΥΑΥ1Β/2000/95 (υγειονομική διάταξη), σε βαθμό πλημμελήματος επειδή στην οικία (διαμέρισμα) που διέμενε, διατηρούσε μεγάλο αριθμό γατών και ο χώρος είχε μετατραπεί (σύμφωνα με καταγγελίες) σε εστία μόλυνσης.

Σύμφωνα με την Υ1β/2000/95 (ΦΕΚ-343 Β’/4-5-1995) και τον Ν3170/03 για ζώα συντροφιάς σε κατοικίες – πολυκατοικίες και συγκεκριμένα στο Άρθρο 17 και στο Άρθρο 6 αντίστοιχα, διαβάζουμε:

Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.)“.

Επιπλέον, η σίτιση αδέσποτων ζώων, όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά ενθαρρύνεται από τη σχετική νομοθεσία (Ν.4235/2014, Ν.4039/2012, εγκύκλιος του Αρείου Πάγου 1/13)

Επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. και μας επιβεβαίωσαν τα παραπάνω.

Επιπλέον, μιλήσαμε με ένοικο της πολυκατοικίας (που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του) και μας ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Η 80χρονη είχε μαζέψει 17 γάτες τις οποίες δεν φρόντιζε σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα καθαριότητας στην πολυκατοικία. Παρά τις πολυάριθμες παρατηρήσεις, το πρόβλημα μεγάλωνε με το πέρασμα του χρόνου, μέχρι που αναγκάστηκαν να καλέσουν την υγειονομική υπηρεσία.

Συνοψίζοντας, η 80χρονη οδηγήθηκε στις φυλακές διότι εκκρεμούσε εις βάρος της καταδικαστική απόφαση για υγειονομική παράβαση, αναφορικά με τη κατοχή υπερβολικού αριθμού κατοικίδιων ζώων (γάτες) και όχι επειδή “τάιζε τις αδέσποτες της γειτονιάς” όπως ισχυρίζονται τα δημοσιευματα.

Fact-check for the sake of Democracy