Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης!HOAXES FAKE NEWS

Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης!

13 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Έχω εντυπωσιαστεί από τις μπούρδες του άρθρου. Είχα καιρό να δω τόση ασχετοσύνη μαζεμένη. Δείτε το ΕΔΩ.

Ας διαβάσουμε τη μπούρδα… συγνώμη το άρθρο ήθελα να γράψω και να το “αναλύσουμε”.

Προσοχή! Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης!

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”. Ίσος η μοναδική πρόταση του άρθρου που έχει κάποια δόση πραγματικότητας.

Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία. Αναληθές. Θα χρειαστείς και ένα δορυφορικό δέκτη. Οι δορυφορικοί δέκτες ξεκινάνε από 40-50 ευρώ, αλλά για ένα καλό δορυφορικό δέκτη θα πρέπει να διαθέσεις διπλά και παραπάνω χρήματα.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών. Αναληθές. 1ο. Όπως γράψαμε πιο πάνω θα χρειαστείς δορυφορικό δέκτη, δορυφορική κεραία και τεχνικό για την εγκατάσταση. το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, έναντι των 30 ευρώ που θα χρειαστεί για την αγορά επίγειου ψηφιακού δέκτη. 2ο. Για να μεταβούμε στο νέο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, η DIGEA χρειάστηκε νέους σταθμούς ψηφιακής εκπομπής. Αν η DIGEA εκπέμπει από δορυφόρο θα χρειαζόταν τηλεοπτικός δορυφόρος ή ενοικίαση συχνοτήτων από κάποιο τηλεοπτικό δορυφόρο. Ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα για το κόστος αυτών των δορυφόρων. Ίσος νομίζει ότι τους τηλεοπτικούς δορυφόρους τους βρίσκουμε σε σακουλάκια με γαριδάκια.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή. Αναληθές. Η DIGEA δεν κωδικοποιεί με την έννοια του κλειδώματος, τα ελεύθερα κανάλια αλλά αλλάζει την εκπομπή από αναλογική σε ψηφιακή. Η εικόνα κωδικοποιείται-συμπιέζεται σε μορφή mpeg4 που είναι μια μορφή συμπίεσης βίντεο για να μην χρειάζεται να μεταδίδεται όλη η πληροφορία της εικόνας. Όπως είναι η συμπίεση-κωδικοποίηση mp3 στον ήχο. Τα κανάλια πάλι ελεύθερα είναι. Το mpeg4 είναι συμπίεση και όχι κλείδωμα. Επειδή συμπιέζεται με ένα αλγόριθμο, χρησιμοποιούμε τον όρο κωδικοποίηση αντί για τον όρο συμπίεση. Έτσι επικράτησε ο όρος ψηφιακός αποκωδικοποιητής αντί του ψηφιακού δέκτη. Οι καινούργιες τηλεοράσεις δεν χρειάζονται τίποτα γιατί έχουν ψηφιακό δέκτη με αποκωδικοποιητή mpeg4 ενσωματωμένο. Αποκωδικοποιητή χρειαζόμαστε για συνδρομητικά κανάλια που είναι κωδικοποιημένα – κλειδωμένα  για να μην τα βλέπουν όσοι δεν είναι συνδρομητές και χρειάζεται ειδικός αποκωδικοποιητής από το συνδρομητικό κανάλι.

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές. Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Οι κεραίες δεν κωδικοποιούν κανένα σήμα, οι κεραία είναι ένα εξάρτημα που μεταδίδει το σήμα του πομπού, ή δέχεται αυτό το σήμα. Είναι μεταλλικές κατασκευές χωρίς κάποια δυνατότητα κωδικοποίησης η αποκωδικοποίησης. Αν το έργο της DIGEA φαίνεται ηλίθιο, τότε να μην πω τι φαίνεται αυτό το “άρθρο”

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή. “κλικ κλικ” κάνει το κεφάλι του αρθρογράφου από όλα αυτά που έχουν ξεκολλήσει εκεί μέσα. Ο αρθρογράφος θα άλλαζε κεραία και θα έβαζε δορυφορικό πιάτο κατευθείαν στην τηλεόρασή του περιμένοντας να δει εικόνα. Εεεεε ρε γλέντια…. μαέστρο ένα καλαματιανό!!!

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν. Αλλά γιατί έγινε; Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα περιμένω πως και πως τον επίλογο.

Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων. Άρχισε ο καλαματιανός… οπα οπα οπα οπα.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Είναι σίγουρο. Σας το λέει από πρώτο χέρι ο αρθρογράφος, που έχει πάθει μεγάλη ζημιά από αυτές τις συσκευές.

Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα. Φαντάζομαι, μεγαλύτερη εγκυρότητα από τις μπούρδες που έγραψες.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων. Και όλοι μαζί θα κάνουν ένα γλέντι τρικούβερτο. Θα φωνάξουν και τον αρθρογράφο για να διασκεδάσουν όλοι μαζί.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ. Να ‘τα τα καλά!

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους. Ελα τώρα μη μας κρατάς στο σκοτάδι.

ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ. Γιατί ρε φίλε, μήπως είναι αλκοολικός ο ψηφιακός δέκτης και θα μας πει όλες τις μπύρες από το ψυγείο και τα δυο μπουκάλια ουίσκι που έφερε δώρο η μάνα μου;

Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά. Καλά με αποστόμωσες τώρα. Τι διάβασαν τα ματάκια μου και δεν μετακόμισαν.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος Δεν ξέρω αν αυτό το “άρθρο”είναι του κυρίου Λαμπρόπουλου αλλά όποιος και να το έγραψε… τα σπάει κανονικά. Πάει για το βραβείο της χρονιάς!

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.