Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο θρησκευτικός φανατισμός, πίσω από μια πλαστή φωτογραφία.HOAXES

Ο θρησκευτικός φανατισμός, πίσω από μια πλαστή φωτογραφία.

18 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Δυσκολεύτηκα πολύ να ξεκινήσω την ανάλυση αυτού του ψεύτικου μηνύματος. Η εικόνα είναι άκρος σοκαριστική και πολύ αποκρουστική. Όχι ότι δεν συμβαίνουν στην ανθρωπότητα διάφορα θρησκευτικά εγκλήματα, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία και η “είδηση” είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το περίεργο είναι, ότι υπάρχει επώνυμη υπογραφή.

Ας δούμε το ιστορικό της φωτογραφίας.
Από τον Αύγουστο 2012 αυτή η φωτογραφία εμφανίζετε σε διάφορα blogs. Πρώτη ανακοίνωση της είδησης, πρέπει να είναι από το blog της Φιλονόης.
http://filonoi.gr/poioi-einai-oi-fasistes-eipame/

Η Φιλονόη μετά από μια παρατήρηση που τις έγινε, διόρθωσε την ανάρτηση και έγραψε ότι η φωτογραφία είναι από μια ταινία. Συνεχίζει να επιμένει ότι το περιστατικό είναι πραγματικό και ότι ο κύριος Γεώργιος Μεταξάς, αναζητεί από πού διάβασε την αρχική είδηση, όπου υπάρχουν και τα ονόματα. Αν και πέρασε τόσος καιρός ακόμα την αναζητεί. Πιστεύουμε ότι θα την ψάχνει για πολύ ακόμα.

Η φωτογραφία είναι κομμένη στο κάτω μέρος για να μην φαίνεται το copyright.

Είναι από μια ταινία θρίλερ μικρού μήκους με τίτλο Inner Depravity, του Remy Couture , ο όποιος στο παρελθόν είχε προβλήματα με το νόμο, για τις αποκρουστικές σκηνές που δημιουργούσε. Ολόκληρη την ταινία μπορείτε να την δείτε παρακάτω. Προσοχή όμως γιατί υπάρχουν πολλές φρικιαστικές και αποκρουστικές σκηνές.

Και πως γυρίστηκε η ταινία.

Αν περιηγηθούμε στα διάφορα blogs που αναδημοσιεύουν την φωτογραφία θα παρατηρήσουμε πολλούς να σχολιάζουν ότι η φωτογραφία είναι ψέμα. Θα παρατηρήσουμε όμως περισσότερους να λένε ότι αν και η φωτογραφία είναι ψεύτικη, η είδηση είναι αληθινή, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να δώσει ένα στοιχείο παραπάνω. Ένα όνομα, μια ημερομηνία ή τον τόπο του εγκλήματος. Η προπαγάνδα έπιασε τόπο.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.