Ποιοι είμαστε
Αρχική «Γιάτρεψε τον καρκίνο με τη χρήση ελαίου κάνναβης» – Καταρρίπτεται.HOAXES ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

«Γιάτρεψε τον καρκίνο με τη χρήση ελαίου κάνναβης» – Καταρρίπτεται.

24 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ένα άρθρο αναπαράγεται το διαδίκτυο κάνοντας λόγο ολοκληρωτική θεραπεία του καρκίνου 33χρονου από την Αγγλία με τη χρήση ελαίου κάνναβης.

 

Καταγραφή242

ΨΕΥΔΕΣ

Ας δούμε τι λέει το άρθρο στο cosmo-scope.com και το AWAKEN GR

Του είπαν ότι του απέμεναν 18 μήνες ζωής. Να πώς γιάτρεψε παράνομα τον καρκίνο του

Στην ηλικία των 32, ο David Hibbit από το Staffordshire της Αγγλίας, διαγνώστηκε με καρκίνο. Αρνήθηκε να συνεχίσει να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και οι γιατροί του είπαν ότι είχε ακόμα 18 μήνες ζωής.

«Ένιωσα ότι η χημειοθεραπεία με σκότωνε και δεν είχα τίποτα να χάσω», είπε ο Hibbit στη «Metro». «Δεν μπορούσα να δεχτώ στα αλήθεια ότι επρόκειτο να πεθάνω».

Οι φίλοι του του είπαν για το έλαιο κάνναβης και πώς είχε θεραπεύσει τους ανθρώπους από καρκίνο, στο παρελθόν. Αρχικά, ήταν απαξιωτικός. «Δεν είχα ποτέ καμία σχέση με τα ναρκωτικά», είπε.

Το 2013 υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία και χειρουργείο για να αφαιρέσει το παχύ του έντερο, αλλά δεν είχαν επιτυχία στον περιορισμό της εξάπλωσης του καρκίνου. Στο τέλος, ήταν πρόθυμος να δοκιμάσει οτιδήποτε, έτσι έδωσε μια ευκαιρία στο έλαιο κάνναβης.

Μετά από 18 μήνες οι γιατροί του δήλωσαν ότι είναι καθαρός από τον καρκίνο, τουλάχιστον για τώρα.

Το Cancer Research UK λέει ότι είναι ανενημέρωτο για ανθρώπους που χρησιμοποιούν εκχυλίσματα από την κάνναβη για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και ότι δεν υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία για να το υποστηρίξει ως ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο. Αλλά ίσως μια μέρα ο κόσμος πειστεί και δώσει στην κάνναβη την ευκαιρία που τόσο ξεκάθαρα αξίζει.

Καταγραφή237

Η πηγή αυτού του άρθρου μας έρχεται από τον Απρίλιο του 2015 από την Daily Mail, εν συντομία η ιστορία έχει ως εξής.

O David Hibbitt διαγνώστηκε με  καρκίνο στο έντερο και τον Ιούλιο του  2012, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση, αλλά η κατάστασή του όπως ο ίδιος λέει, ήταν σε τερματικό στάδιο και γιατροί του έδιναν 18 μήνες με μάξιμουμ τα 5 χρόνια ζωής. Έτσι αποφάσισε να αγοράσει λάδι κάνναβης από κάποιον τοπικό προμηθευτή. Τον Αύγουστο σκεφτόταν να σταματήσει τη χημειοθεραπεία καθώς είχε βαρεθεί και τον Οκτώβριο υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση. Παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις χημειοθεραπείες συνέχισε να παίρνει λάδι κάνναβης και τον Ιανουάριο ήταν καθαρός.

Ο Dr Kat Arney είπε πως γνωρίζουν για κάποιες θετικές επιδράσεις της κάνναβης σε καρκινικά κύτταρα που καλλιεργούνται σε περιβάλλον εργαστηρίου, αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία μέσω κλινικών δοκιμών που να αποδεικνύουν την αποτελεσματική θεραπεία εναντίον του καρκίνου.

Λεπτομέρειες στo σχετικό άρθρο της Daily Mail

Με βάση τα παραπάνω βλέπουμε ότι το λάδι της κάνναβης δεν ήταν αυτό που τον θεράπευσε παρά τους ισχυρισμούς και την ιδέα που έχει ο David Hibbitt για τη θεραπεία του από το λάδι της κάνναβης.

Εδώ και λίγο καιρό ο David Hibbitt με αναρτήσεις του στο facebook ενημερώνει για την νέα του περιπέτεια με τον καρκίνο ζητώντας ταυτόχρονα να συνεχιστούν οι δωρεές προς τη κοινότητα που έχει ιδρύσει για την ανακούφιση των καρκινοπαθών.

Στις 29 Φεβ. 2016, αναφέρει πως έχει καρκίνο στον πνεύμονα.

Καταγραφή239

https://www.facebook.com/DavidHibbitt11/posts/854979501298706

https://archive.is/0bx6W

Στις 21 Μαρ. 2016, απογοητευμένος μας περιγράφει ολόκληρη την περιπέτεια του από το 2011 και ανακοινώνει πως έχει λεμφοίδημα.

Καταγραφή240a

https://www.facebook.com/DavidHibbitt11/posts/869296883200301

https://archive.is/u8TUi

Στις 16 Απρ. 2016, αναφέρει πως εκτός από τον καρκίνο στον πνεύμονα, έχει και καρκίνο στον εγκέφαλο.

Καταγραφή241

https://www.facebook.com/DavidHibbitt11/posts/886167561513233

https://archive.is/QSxR8

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο ισχυρισμός του άρθρου, πως θεραπεύτηκε από τον καρκίνο με τη χρήση ελαίου κάνναβης, καταρρίπτεται.

Αρθρογράφος - Ερευνητής