Ποιοι είμαστε
Αρχική Είπε η Όπρα Γουίνφρεϊ πως «Όλοι οι λευκοί ηλικιωμένοι πρέπει να πεθάνουν»;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Είπε η Όπρα Γουίνφρεϊ πως «Όλοι οι λευκοί ηλικιωμένοι πρέπει να πεθάνουν»;

9 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Μιλώντας για το πώς πρέπει να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, η Όπρα Γουίνφρεϊ λέει ότι αυτοί που είναι “φορείς” του ρατσισμού είναι οι ηλικιωμένοι λευκοί Αμερικανοί οι οποίοι απλά πρέπει να πεθάνουν. Είναι αλήθεια;

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Το είδαμε πρόσφατα στο pronews.gr και pentapostagma.gr και παλιότερα στο makeleio.gr

Είναι αλήθεια;

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν φήμες για δήθεν ενδιαφέρον της Όπρα να θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Με αφορμή τον σχετικό θόρυβο, ένα παλιότερο άρθρο σχετικά με τι υποτίθεται πως είπε για τους λευκούς, ξαναήρθε στην επιφάνεια.

Το ψευδές της “είδησης” μπορεί να διαπιστωθεί από το βίντεο που παραθέτουν τα άρθρα. Σε αυτό την ακούμε να λέει: “ As long as people can be judged by the color of their skin, the problem is not solved. There are still generations of people, older people,who were born and bred and marinated in it – in that prejudiceand racism – and they just have to die“, το οποίο μεταφράζεται ως :”Όσο οι άνθρωποι κρίνονται από το χρώμα του δέρματος τους, το πρόβλημα δεν λύνεται. Υπάρχουν ακόμη γενιές ανθρώπων, μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, που γεννήθηκαν και ανατράφηκαν ως ρατσιστές και πρέπει να πεθάνουν”

Όπως βλέπουμε, σε κανένα σημείο δεν μιλάει για “λευκούς ηλικιωμένους”. Εξυπακούεται πως όταν λέει πως πρέπει να πεθάνουν δεν εννοεί πως πρέπει να εξολοθρευτούν, αλλά το πρόβλημα του ρατσισμού θα λυθεί όταν τελικά αυτές οι γενιές, που ανατράφηκαν ως ρατσιστές, πεθάνουν.

Fact-check for the sake of Democracy