Ποιοι είμαστε
Αρχική Εδώ και μια μια δεκαετία ψάχνουν αίμα για τον Βαγγέλη Μερισιώτη.HOAXES

Εδώ και μια μια δεκαετία ψάχνουν αίμα για τον Βαγγέλη Μερισιώτη.

11 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Νέο γύρο κοινοποιήσεων στο facebook, κάνει το γνωστό hoax του Βαγγέλη Μερισιώτη. 

Το ψευδές μήνυμα αναφέρει: “Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας (Ο αρνητικό). Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες”

Το παραπάνω μήνυμα κυκλοφορεί τουλάχιστον από το το 2008.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποια στιγμή υπήρχε τραυματίας με αυτό το όνομα στον Ευαγγελισμό, πριν το 2008. Αργότερα στο μήνυμα έγκληση για αιμοδοσία πρόσθεσαν την “μεταμόσχευση συκωτιού” και το όνομα του Διονύση Σταθόπουλου.

Ο κύριος Διονύσιος Σταθόπουλος, γεωπόνος από τον Πύργο, το 2009 κατήγγειλε ότι άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την περίθαλψη, ενός ανύπαρκτου τραυματία.

Το 2016 το kwloxaneio.gr άλλαξε το όνομα του Μερισιώτη και τον αριθμό των φιαλών του αίματος που χρειάζεται και το αναδημοσίευσε

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/07/24/kalouira-georgia-25-fiales-aima/

Η ανακοίνωση για τον Βαγγέλη Μερισιώτη έχει γίνει το πιο διαδεδομένο ελληνικό hoax όλων των εποχών στο διαδίκτυο και σε τακτά διαστήματα ξαναέρχεται στην επιφάνεια.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.